background img
banner
banner

Μήνυμα Αχτσιόγλου από το Αίγιο για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ της επόμενης μέρας…

ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ

Μετά την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το κόμμα χρειάζεται έναν πρόεδρο δυνατό, με όρεξη για δουλειά και αποτελεσματικότητα κι αυτό επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινή επίσκεψη της υποψήφιας προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφης Αχτσιόγλου, στο Αίγιο. Η κ. Αχτσιόγλου, που είχε συνάντηση με στελέχη και φίλους του κόμματος σε καφέ στην πλατεία Αγ. Λαύρας, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους, με την προτροπή να αφήσουν τις διαφωνίες που πιθανόν οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην όποια διάσταση, ώστε να προχωρήσουν όλοι μαζί στην επόμενη μέρα, δημιουργώντας μία νέα πολιτική ταυτότητα.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, σημειώνοντας πως γνωρίζει τη δυσκολία των συγκεντρώσεων τέτοιου είδους εν μέσω θέρους, ωστόσο από τη συμμετοχή του κόσμου διέκρινε την αγωνία του για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Το «μαύρο» καλοκαίρι

Μίλησε για ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι από τη στιγμή που επανεξελέγη στην κυβέρνηση η ΝΔ, κάνοντας λόγο για καταστροφική πολιτική. Παράλληλα έκανε ειδική μνεία στις φωτιές, επισημαίνοντας μάλιστα πως «αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η Ελλάδα καίγεται κυριολεκτικά από άκρη σε άκρη». Μίλησε ακόμη για τις ανθρώπινες απώλειες, λέγοντας πως έχουν χαθεί τριάντα ζωές μαζί με τις απώλειες του Ιουλίου, λέγοντας ότι πρόκειται για μία εθνική τραγωδία. Είπε ακόμη πως η εκκένωση μέσω της ειδοποίησης με ένα μήνυμα δεν μπορεί να είναι πολιτική αντιμετώπιση μιας καταστροφής. Τόνισε πως βρισκόμαστε σε μία μεγάλη απειλή που αφορά τις ανθρώπινες ζωές, τις ιδιοκτησίες, το δάσος, τα ζώα κ.ο.κ., επισημαίνοντας πως «ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι απλά αναποτελεσματικός αλλά προσβλητικός για τις ζωές και τη νοημοσύνη των πολιτών, απών. «Το επιτελικό κράτος τελείωσε και από τη στιγμή που έχουμε ανθρώπινες απώλειες μιλάμε για εγκληματικό κράτος», είπε μεταξύ άλλων.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν είναι μόνο οι πυρκαγιές, κάνοντας λόγο για εικόνες ακραίας βίας με αναφορά τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια από φασιστικές δυνάμεις που διήνυσαν ανενόχλητες τη χώρα, τις γυναικοκτονίες, το γεγονός ότι ο μισός πληθυσμός δεν κατάφερε για πάει διακοπές καθώς δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα στερούμενοι και τα στοιχειώδη. Μίλησε ακόμη για εξευτελιστικούς όρους και συνθήκες στην εργασία και για τη θεσμοθέτηση της 16ωρης εργασίας, κάνοντας λόγο για ένα «μαύρο καλοκαίρι» μετά την εκλογική νίκη του κ. Μητσοτάκη. Στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπάθησε να πείσει τους πολίτες ότι αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε και ότι οτιδήποτε άλλο θα μας καταστρέψει.

Το μεγάλο πολιτικό «στοίχημα» για την επόμενη περίοδο

΄΄Επένδυσε στην κοινωνία των μηδενικών προσδοκιών κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς. Να πείσουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε μία κοινωνία υψηλών προσδοκιών που να διεκδικεί περισσότερα και να έχει περισσότερα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη δεξιά να περάσει στον κόσμο ότι αυτή η μετριότητα και η μιζέρια είναι κανονικότητα΄΄, τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.

Η υποψήφια πρόεδρος μίλησε για το δύσκολο εν μέσω μνημονίων έργο της στο υπουργείο Εργασίας, λέγοντας πως ΄΄προσπαθήσαμε να ασκήσουμε μία πολιτική που να απαντά στις ανάγκες των εργαζομένων, παλέψαμε και σε επίπεδο διαπραγμάτευσης να επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το καταφέραμε, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, καταργήσαμε τον ντροπιαστικό κατώτατο μισθό, βάλαμε κανόνες στην αγορά εργασίας και καταφέραμε να κάνουμε τους εργαζόμενους να γνωρίζουν πως στο τέλος της ημέρας έχουν ένα κράτος που είναι στο πλευρό τους. Εφαρμόσαμε μία πολιτική που ήταν κοινωνικά κατανοητή και πολιτικά αναγκαία. Αυτή την πολιτική πρέπει να ασκήσει και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Να απαντά σε λαϊκές ανάγκες και συγκεκριμένα προβλήματα που έχει η κοινωνία. Έτσι θα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα χρήσιμο για την ελληνική κοινωνία΄΄.

΄΄Χάσαμε την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε και λίγο οραματικά΄΄

Τέλος, κάνοντας μία εκτίμηση της εκλογικής ήττας του περασμένου Ιουνίου, είπε: ΄΄Πετύχαμε πολλά σε αυτή την πορεία όμως χάσαμε κάποια πράγματα τα οποία τώρα καλούμαστε να τα ξανασκεφτούμε και πάνω σε αυτά πρέπει να δουλέψουμε. Χάσαμε, ως έναν βαθμό την επαφή μας, με τα κοινωνικά στρώματα που έχουν ανάγκη μία άλλη πολιτική. Χάσαμε την ικανότητά μας να σκεφτόμαστε και λίγο οραματικά, δηλαδή ναι μεν να ασχολούμαστε με την καθημερινότητα αλλά να βλέπουμε και μπροστά σε ό,τι αφορά τις μεγάλες τομές που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος. Ίσως χάσαμε και την ικανότητα να συνδέουμε τις καθημερινές ανάγκες και προτάσεις μας με τα μεγάλα και οραματικά, με το μεγάλο σχέδιο που θα μετέφερε και στον κόσμο την επίγνωση ότι έχουμε ένα κόμμα που μπορεί να κυβερνήσει προς όφελος των πολιτών΄΄. Αμέσως μετά την ομιλία της, η κ. Αχτσιόγλου δέχθηκε ερωτήσεις που αφορούσαν την κατάσταση στα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, στον νόμο Κατρούγκαλου, τους μισθούς και τις συντάξεις,τα προβλήματα της κοινωνίας δίνοντας τις ανάλογες απαντήσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr