background img
banner
banner

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΠΡΟΣ «ΜΗΤΕΡΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»: «Ούτε ένα “Κύριε Ελέησον” δεν ακούστηκε…»

Το γεγονός ότι ενώ η Ελλάδα… καίγεται, η Μητέρα Εκκλησία απουσιάζει, μη τελώντας ούτε Λιτανείες, ούτε Παρακλήσεις, ούτε Αγρυπνίες, καταγγέλλει ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ούτε ένα ΄΄Κύριε Ελέησον΄΄, δεν ακούστηκε!» Ως εξαίρεση χαρακτηρίζει τον διάδοχό του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο, με εντολή του οποίου έγινε στους ναούς ικετήρια δέηση για την κατάπαυση των πυρκαγιών.

Αντιθέτως, όπως λέει, ακούγονται οι φωνές των πολιτικών και σημειώνει: ΄΄Έως χθες, λοιπόν, σε κάθε δυσκολία το καταφύγιό μας ήταν η Εκκλησία! Και ο Πανάγαθος Θεός, ως Στοργικός Πατέρας, η Υπε-ραγία Θεοτόκος, ως Μεσίτρια, οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, ως Προστάτες, άπλωναν την πατρική ή μη-τρική Τους αγκαλιά και έκαναν συνεχώς ΘΑΥΜΑΤΑ! Δόξα τω Θεώ! Τέτοια δείγματα -σπάνια βέβαια-έχουμε και σήμερα! Ένα από αυτά τα τελευταία θαύματα είναι η σωτηρία της Γυναικείας Ιεράς Μονής της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, εκεί στην Μάνδρα της Ελευσίνος, όπου ολόγυρα όλα καταστράφησαν από τη φωτιά, αλλά η Μονή έμεινε άθικτη΄΄.

Ο Μητροπολίτης, θέλοντας να απαντήσει στο γιατί συμβαίνουν όλα αυτά τα δεινά, επικαλείται τον Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος μας προειδοποιεί, ότι αιτία των κακών είναι η απομάκρυνσή μας από την αγκαλιά του Θεού.

Η άλλη… όψη του νομίσματος

Παρουσιάζει επίσης και την άλλη όψη του νομίσματος, λέγοντας: ΄΄Όταν ο άνθρωπος ξαναγυρίζει στην αγκαλιά του Θεού, όταν δακρύζει για τις αμαρτίες του, όταν εκδηλώνει την μεταμέλειάν του καί την μετάνοιάν του, όταν δηλ. ζητάμε και πάλι το έλεος του Θεού, τότε ο Φιλεύσπλαχνος και Φιλόστοργος Πατέρας μας απλώνει καί πάλι την ΠΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ, μας αγκαλιάζει και μας προστατεύει. Τότε ζούμε αυτό, που λέγεται ΘΑΥΜΑ! Δηλ. με την εντολήν του Θεού ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΕΩΣ και προστατεύεται η ζωή μας!΄΄.

Τέλος, αναφέρεται και στην αφωρισμένη Νίκη Κεραμέως που, όπως λέει, ΄΄ωςΥπουργός της Παιδείας: Α) Έδωσε άδεια για να γίνουν τρία Τζαμιά στη Ρόδο! Β) Επιχορήγησε μέ το αστρονομικό ποσόντων 987.400.000 € την Διοικούσα Επιτροπή του Ισλαμικού Τεμένους των Αθηνών, Γ) Έδωσε άεια για την ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους στην Ξάνθη, και Δ) Προσλαμβάνει και διορίζει 120 Ιεροδιδασκάλους, για να διδάσκουν το Κοράνιο στη Θράκη!”


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr