background img
banner
banner

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος είναι ο 35χρονος εφοπλιστής Στέφανος Κασσελάκης που ετοιμάζεται για υποψήφιος πρόεδρος

Ένας αυτοδημιούργητος εφοπλιστής, αμερικανοτραφής και πολύγλωσσος, ο Στέφανος Κασσελάκης, ετοιμάζεται να μπει στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Ο εξ ΗΠΑ ορμώμενος κ. Κασσελάκης βρίσκεται πολύ κοντά στο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανοίξει τα χαρτιά του την ερχόμενη Τρίτη.

Ο 35χρονος επιχειρηματίας ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως Έλληνας του εξωτερικού και αποτελεί προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για το μόνο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από τους 4 υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος, που τρέχει σε περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας και εφοπλιστής στις ΗΠΑ, με εξειδίκευση στα ναυτιλιακά. «Στα 30 χρόνια του είχε αγοράσει καράβια, τα οποία πούλησε, βγάζοντας πολύ μεγάλο κέρδος για τους επενδυτές, και στη συνέχεια άνοιξε ένα δεύτερο επενδυτικό κεφάλαιο στη Ναυτιλία, με απόλυτη επιτυχία. Τώρα, είναι ιδρυτής ενός ομίλου από εταιρείες και μόλις 35 ετών», ανέφερε για τον κ. Κασσελάκη άρθρο του ekirikas.com, με τίτλο «Στέφανος Κασσελάκης: Ένας μικρός πρίγκιπας στον πλανήτη του ΣΥΡΙΖA».

Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος (Avmag.gr), η καταγωγή του είναι από τα Χανιά, αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου εξαιτίας του «παραδικαστικού κυκλώματος» οι γονείς μου έχασαν ό,τι με κόπο είχαν φτιάξει και ο ίδιος αναγκάστηκε να φύγει για την Αμερική.

Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και στη συνέχεια σπούδασε στη Phillips Academy στη Μασαχουσέτη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πρόγραμμα Huntsman του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, όπου πήρε πτυχίο στις Διεθνείς Σπουδές από τη Σχολή Τεχνών και Επιστημών, αλλά και στα Οικονομικά από το Wharton School.
Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα «CV from Greece», μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό. Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε επίσης εθελοντικά στο επιτελείο του τότε γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008.

Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής «Center for Strategic and International Studies» στην Washington, DC. Εργάστηκε στο Λονδίνο, στην Goldman Sachs. Αργότερα μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, όπου διαπραγματεύεται εμπορεύματα με αξιοσημείωτα hedge funds και εταιρείες και συνεχίζει να ηγείται της προσπάθειας της Βόρειας Αμερικής στον γεωργικό χώρο, κάνοντας συχνά ταξίδια στην ενδοχώρα της Αμερικής για να συναντηθεί με τις εταιρείες, τους εμπόρους και τους αγρότες.

«Δεν μου χάρισε κανένας τίποτα»

«Ως αυτοδημιούργητος εφοπλιστής θέλω να βοηθήσω και άλλους νέους να έχουν ευκαιρίες. Εμένα δεν μου χάρισε κανένας τίποτα.

Αντιθέτως, το ελληνικό σύστημα μου δημιούργησε μόνο προβλήματα. Μπορεί το τωρινό προφίλ μου να φαίνεται σαν ξένο σώμα στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα δεν είμαι ξένη ψυχή. Η ευνοϊκή οικονομική θέση που έχω σήμερα μετά από τόσα χρόνια προσπάθειας και ρίσκων, μου δίνει την ανεξαρτησία να μπορώ να προωθήσω μερικά πράγματα να γίνουν καλύτερα και πιο γρήγορα στην πατρίδα» εξηγούσε ο ίδιος για την παρουσία του στα δρώμενα της Κουμουνδούρου προεκλογικά (στο Zapra news), όταν αποδέχτηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, στις τελευταίες εκλογές.

Οι παρεμβάσεις στα νέα μέσα

Οι παρεμβάσεις του στα νέα μέσα, όπως το TikTok, δεν θυμίζουν τον παραδοσιακό λόγο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τοποθετείται για θέματα της επικαιρότητας και δήλωσε για τις πυρκαγιές πως «απέναντι στην “κανονικότητα” πένθους και καταστροφής, δεν θα σταθούμε χωρίς φωνή, δεν θα εκκενώσουμε την Ελλάδα», για να προσθέσει με φόντο τη λίμνη Δοϊράνη ότι «πατριώτης είναι αυτός που θυσιάζει κάτι από τον εαυτό του για την πατρίδα του», αναφερόμενος στη «Συμφωνία των Πρεσπών».

Το coming out για την ομοφυλοφιλία και τον σύντροφό του

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνομιλώντας στο One Channel με τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Παύλο Σαράκη, προχώρησε σε ένα on air coming out, υποστηρίζοντας ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν με απόψεις, αλλά με τις ζωές ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κρατούσε μια φωτογραφία από αφίσα που έδειχνε ένα ζευγάρι gay ανδρών και το παιδί τους και τόνιζε ότι «αυτό δεν είναι δυνατόν να είναι πρότυπο για την ελληνική οικογένεια».

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι, αν η συγκεκριμένη εικόνα τον ενοχλεί, είναι δικό του πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι σ’ ένα τέτοιο θέμα δεν μπορούν να υπάρχουν “απόψεις”. «Πρόκειται για τη ζωή μου», επεσήμανε.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης διηγήθηκε στο Αvmag.gr κομμάτια από τη ζωή του, έχοντας στο πλευρό του τον σύντροφό του (Τyler) και τη σκυλίτσα τους (Farlie).

«Έχουμε κάνει σύμφωνο συμβίωσης στην Αμερική και αυτό που σχεδιάζουμε τώρα είναι να κάνουμε παιδιά με παρένθετη μητέρα. Όμως, με στενοχωρεί ότι στην Αμερική μπορεί να κάνουμε παιδιά και οικογένεια που δεν θα αναγνωρίζεται στην Ελλάδα», δήλωσε.

«Ανακάλυψη» Πολάκη

Εκείνος που τον ανακάλυψε είναι ο Παύλος Πολάκης, για τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αναφερθεί σε πρόσφατη συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» με εγκωμιαστικά λόγια, κυρίως για τη δουλειά που είχε γίνει στον τομέα διαφάνειας, του οποίου ήταν επικεφαλής ο βουλευτής Χανίων.

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το θέμα της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να ζητάει να ακούσει προτάσεις από τους υποψηφίους που να τον καλύπτουν, φρόντισε να επικροτήσει με τη σειρά του τις θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό «Να ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ άλλος ένας με προτάσεις και θέσεις!».

Η πλατφόρμα Κασσελάκη για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ

 

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr