background img
banner
banner

Το «ύστατο χαίρε» στον Θανάση Σταυρόπουλο

ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΜΥΛΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

Το τελευταίο «αντίο» σε έναν πολύ σημαντικό και αγαπητό σε όλους άνθρωπο, τον Θανάση Σταυρόπουλο, πρόκειται να πουν την Τετάρτη 9 Αυγούστου, φίλοι, γνωστοί και πιο πολύ από όλους η αγαπημένη του οικογένεια, η σύζυγός του Ασπασία και τα παιδιά του Διονύσης και Μαρία. Ο άτυχος γιατρός, που άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Δευτέρας 7 Αυγούστου σε ηλικία 73 ετών, παρασυρόμενος από τα κύματα στην περιοχή του Ριζομύλου που κολυμπούσε, πρόκειται να κηδευτεί στις 5.30 το απόγευμα, από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου.

Η είδηση του τραγικού θανάτου του γνωστού πνευμονολόγου, πάγωσε όλα τα χαμόγελα το βράδυ της Δευτέρας, όπου όλοι ζητούσαν πληροφορίες και ήλπιζαν το «νέο» της απώλειάς του να είναι ψέμα…

Άνιση η «μάχη» με τα κύματα…

Το μπάνιο στη θάλασσα που τόσο αγάπησε έμελλε να είναι το τελευταίο για τον Θανάση Σταυρόπουλο. Το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αιγίου έλαβε τηλεφώνημα από λουόμενη στις 8.05 το βράδυ, ότι στη θαλάσσια περιοχή του Ριζομύλου άνδρας που κολυμπούσε ζητούσε βοήθεια βρισκόμενος σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Άμεσα αναχώρησε σκάφος του Λιμενικού, ενώ ταυτόχρονα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, στο πλαίσιο του οποίου εκλήθησαν και ιδιώτες με σκάφη να συνεισφέρουν ούτως ώστε να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης. Επίσης εκλήθη και ναυαγοσώστης, ενώ στην αναζήτηση ήδη συμμετείχε και δεύτερο σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Λίγα λεπτά πριν τις 9.00 το βράδυ ένα εκ των σκαφών που συμμετείχαν στην επιχείρηση, εντόπισε τον αγνοούμενο και από το πλήρωμα του δεύτερου σκάφους του λιμενικού με τη βοήθεια και ιδιωτών επιβαινόντων σε βοηθητικό σκάφος, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του…

Λόγω των δυσμενών τοπικών καιρικών συνθηκών, το σκάφος κατευθύνθηκε προς τον Ναυτικό Όμιλο Αιγίου ενώ παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, τα άτομα που πληρώματος κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες να τον επαναφέρουν, με τη χρήση κάρπας (τεχνική πρώτων βοηθειών), δίχως να καταφέρουν να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Αμέσως μόλις κατέπλευσε στον ΝΟΑ το σκάφος, περί τις 10.00 το βράδυ, τον άτυχο γιατρό παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέροντάς τον στο Νοσοκομείο Αιγίου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Είχε ένα χαμόγελο κι ένα καλό λόγο για όλους…

Ο Θανάσης Σταυρόπουλος το 2010 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και επί δημαρχίας Στάθη Θεοδωρακόπουλου διετέλεσε αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας. Επρόκειτο για άριστο επιστήμονα, άτομο συμπαθές στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας και είναι βέβαιο ότι θα λείψουν σε πολύ κόσμο, η θετική του διάθεση και το γέλιο του.

Το Protionline.gr εκφράζει στους οικείους του, θερμά συλλυπητήρια.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr