background img
banner
banner

Φύλλο… πορείας για το Νοσοκομείο Κορίνθου για την Παιδίατρο του Νοσοκομείου Αιγίου

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΙΓΙΟΥ

Απαράδεκτη θεωρεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου, την απόφαση μετακίνησης της Παιδιάτρου Βασιλικής Καββαδία, από το Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου) στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου. Με επιστολή του στον ΥΠΕάρχη απαιτεί δε άμεση ανάκληση της απόφασης και παύση της υποβάθμισης του τοπικού νοσηλευτικού ιδρύματος…

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου σημειώνει: ΄΄Επιθυμούμε να ενημερώσουμε, προς πάσα κατεύθυνση, πως ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου είναι αντίθετος στην εντολή μετακίνησης της Επιμελήτριας Β’ Παιδιατρικής Καββαδία Βασιλικής από το Γ.Ν. Αιγίου, όπου υπηρετεί, στο Γ.Ν. Κορίνθου (ΑΠ 53249,24/8/23,6η ΥΠΕ). Θεωρούμε απαράδεκτο η συνάδελφος να λαμβάνει εντολή μόλις μία εργάσιμη ημέρα νωρίτερα, χωρίς καμία διαβούλευση, να μετακινείται καθημερινά 130 km από την Πάτρα όπου διαμένει, στην Κόρινθο, προκειμένου να καλύψει κενή θέση παιδιάτρου στο Γ.Ν. Κορίνθου. Μάλιστα, η μετακίνηση αυτή καλείται να γίνεται με ίδιο μέσο, με ότι κινδύνους κι έξοδα αυτό συνεπάγεται΄΄.

Υπενθύμιση θέσεων και αίτημα ανάκλησης της απόφασης

Επιπλέον, επισημαίνει τις θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου, όπως επανειλημμένως έχει κάνει προς τον κ. Καρβέλη, τονίζοντας: ΄΄Θα θέλαμε να επαναλάβουμε στον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη τις πάγιες θέσεις του Ι.Σ. Αιγίου, όπως του είχαν κοινοποιηθεί και προ έτους, όταν εναντιωθήκαμε στην μετακίνηση ιατρών από τον νομό Κορίνθου στο ΓΝ Αιγίου (ΑΠ 1064 / 15/09/22):

1. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου τίθεται ενάντια στην μετακίνηση ιατρών από νομό σε νομό για την κάλυψη εφημεριών. Το ιατρικό προσωπικό του Ε.Σ.Υ. είναι εξουθενωμένο έχοντας «σηκώσει» όλο το βάρος της διαχείρισης της πανδημίας εδώ και 3,5 χρόνια, εργαζόμενο με υπερωριακή απασχόληση και σε αντίξοες συνθήκες, όντας υπο-αμειβόμενο, κάτι που όπως γνωρίζετε έχει οδηγήσει πολλούς συναδέλφους σε παραίτηση.

2. Οι κενές οργανικές θέσεις στο Ε.Σ.Υ. οφείλουν να προκηρυχθούν άμεσα και να καλυφθούν από μόνιμους ιατρούς αντίστοιχων ειδικοτήτων. Η μετακίνηση ιατρών από νομό σε νομό δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει, κι επιπλέον συντελεί στην περαιτέρω εργασιακή εξουθένωση του ιατρικού προσωπικού”.

Και καταλήγει: ΄΄Εναντιωνόμαστε σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας – Ο.Μ. Αιγίου. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης μετακίνησης της συναδέλφου΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr