background img
banner
banner

Έναρξη προεκλογικής περιόδου και επίσημα…

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

Στον τελικό γύρο της κούρσας των δημοτικών εκλογών εισέρχονται οι έξι υποψήφιοι συνδυασμοί για τον δήμο Αιγιαλείας, καθώς η 8η Σεπτεμβρίου αποτελεί την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου που, βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Εσωτερικών, διαρκεί ακριβώς έναν μήνα πριν τη διενέργεια των εκλογών, με βάση το θεσμικό πλαίσιο. Παρά ταύτα, το ενδιαφέρον γύρω από τις δημοτικές εκλογές στην Αιγιάλεια, ο πολύ μεγάλος αριθμός υποψηφίων (1.479) και ίσως η διαφορετική οπτική των πραγμάτων, έχουν ξεκινήσει επί της ουσίας την προεκλογική περίοδο πολύ πριν…

Οι υποψήφιες δημοτικές παρατάξεις για τον δήμο Αιγιαλείας είναι οι εξής: «Αιγιάλεια Τώρα» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Γούτο, «Αιγιάλεια Προορισμός» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Σπηλιόπουλο, «Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία της Αιγιάλειας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Κουβαρά, «Λαϊκή Συσπείρωση» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μποδιώτη και «Αιγιαλέων Πόλις» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο.

Τη Κυριακή στο Πρωτοδικείο

Ωστόσο τα τελευταίο λόγο θα έχει το Πρωτοδικείο Αιγίου που θα επικυρώσει τα ψηφοδέλτια που κατατέθηκαν από τους συνδυασμούς στις 31 Αυγούστου.
Η ανακήρυξη των συνδυασμών των υποψηφίων που θα κατέλθουν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου θα γίνει την Κυριακή 10 του μηνός σε δημόσια συνεδρίαση από το Πρωτοδικείο Αιγίου.Είναι πιθανόν λοιπόν να έχουμε εκπλήξεις αν οι καταθέσεις των ψηφοδελτίων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, όπως η ποσόστωση 40% τουλάχιστον σε γυναίκες υποψήφιες, αν είναι σωστό το όνομα και το έμβλημα του συνδυασμού, αν υπάρχουν σφάλματα στην αναγραφή των ονοματεπωνύμων των υποψηφίων συμβούλων, η μη καταβολή παράβολου 50 ευρώ, αν ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων είναι μικρότερος από το επιτρεπόμενο όριο, αν υπάρχει αντιπροσώπευση τουλάχιστον στο 60% των δημοτικών κοινοτήτων του δήμου και άλλα.

Έντονο «χρώμα» εκλογών εδώ και καιρό

Ανακοινώσεις, απαντήσεις και ανταπαντήσεις βρίσκονται πλέον στην καθημερινή ατζέντα της επικαιρότητας, με τη «μάχη» των εντυπώσεων να… κρατεί καλά. Με έντονο «χρώμα» εκλογών αναμένεται και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, κάτι που άλλωστε ήταν εμφανές και στην τελευταία, της 1ης Αυγούστου…

Η δυναμική των παρατάξεων

Μεγάλη δυναμική εξαιτίας και του μεγαλύτερου αριθμού υποψηφίων, παρουσιάζουν οι παρατάξεις των υποψηφίων δημάρχων Καλογερόπουλου, Γούτου και Σπηλιόπουλου, ωστόσο το επιθυμητό ποσοστό 43% μοιάζει με… άπιαστο όνειρο, καθώς φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο έως ανέφικτο. Οι δύο πρώτοι θα είναι αυτοί που θα… κόψουν το νήμα το βράδυ της 8ης Οκτωβρίου και θα οδηγηθούν στη δεύτερη Κυριακή. Σημαντικός βέβαια τότε θα είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσει ο τρίτος. Βεβαίως, ο πρώτος συνδυασμός θα εξασφαλίσει την εκλογή των 3/5 του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πώς θα συγκροτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο δήμος Αιγιαλείας, με πληθυσμό 46.990 κατοίκων θα εκλέξει 29 μέλη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αναλάβει καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου 2024. Η Δημοτική Ενότητα Αιγίου με πληθυσμό 25.795 κατοίκους θα εκλέξει 16 συμβούλους, η Δημοτική Ενότητα Συμπολιτείας με 6.162 κατοίκους 4 συμβούλους, ενώ από 3 συμβούλους θα εκλέξουν οι Δημοτικές Ενότητες Ακράτας με 4.247 κατοίκους και Διακοπτού με 5.603 κατοίκους. 2 συμβούλους θα εκλέξει η Δ.Ε. Ερινεού με 2.890 κατοίκους και 1 σύμβουλο η Δ.Ε. Αιγείρας με 2.293 κατοίκους.

Στην πιο αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων χρόνων, ο συνδυασμός και οι άνθρωποι που θα κρατήσουν στα χέρια τους τις τύχες της Αιγιάλειας για τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι δύσκολο να προβλεφθούν. Η ανακοίνωση των προγραμματικών θέσεων των παρατάξεων τις επόμενες ημέρες είναι καθοριστική. Εφόσον βέβαια ληφθούν υπόψη σοβαρά και αποτελέσουν κριτήριο επιλογής για τους δημότες που και οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για το μέλλον της Αιγιάλειας μέσα από την τελική επιλογή τους…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr