background img
banner
banner

Από τον Παναθηναϊκό στον ΑΣ Λεωνίδας ο προπονητής Αντώνης Τσινάκης

Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΞΕΡ «ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ» ΤΟ ΠΥΓΜΑΧΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Στον πυγμαχικό σύλλογο ΑΣ Λεωνίδας έρχεται να προστεθεί με τους προπονητές Σπύρο Παπαδόπουλο και Θανάση Βαλσαμίδη ο διακεκριμένος Αιγιώτης μποξέρ Αντώνης Τσινάκης, έχοντας συνεργασία με Ολυμπιακό σαν αθλητής και προπονητής, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια προπονούσε τους μποξέρ του Παναθηναϊκού. Η επιστροφή του στο Αίγιου στάθηκε πολύτιμο δώρο για τον ΑΣ Λεωνίδα Αιγίου, όπως αισθάνονται οι προπονητές Θανάσης Βαλσαμίδης και Σπύρος Παπαδόπουλος, που θα τον έχουν δίπλα τους στην προπονητική δύναμη του Αιγιώτικου Συλλόγου και αναφέρουν: «Μετά από 20 και πλέον έτη οι δρόμοι μας με τον διπλωματούχο προπονητή από την Γ.Γ.Α γ’ κατηγορίας πυγμαχίας Αντώνη Τσινάκη, συναντιούνται ξανά. Μια ποιοτική προσθήκη στο προπονητικό team του Συλλόγου μας με πολυετή εμπειρία στη προπονητική και αποκορύφωμα τη συνεργασία του με τον Παναθηναϊκό τα τελευταία δυο χρόνια. Πλέον θα υπάρχει παιδικό,γυναικείο, αγωνιστικό για ενήλικες και αρχάριους (για πληροφορίες-εγγραφες υπεύθυνος προπονητής Αντώνης Τσινακης τηλέφωνο 6977278881) έναρξη προπονήσεων 11/9/23.»

Αντώνης Τσινάκης: «Ως πρώτος προπονητής στον Παναθηναϊκό η σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα μου»

Για την παλιά γνωριμία που είχε με τους συναδέλφους πλέον προπονητές Βαλσαμίδη και Παπαδόπουλο, ο Αντώνης Τσινάκης ανάμεσα στα άλλα, είπε: «Με το Σπύρο Παπαδόπουλο και το Θανάση Βαλσαμίδη μας δένουν πολλά χρόνια φιλίας και αλληλοεκτίμησης, που ξεκίνησαν από την πρώτη επαφή μας με το άθλημα της πυγμαχίας. Αφετηρία στη γνωριμία μας στάθηκε ο Αθλητικός Σύλλογος Ατλαντα Αιγίου ως συναθλητές τότε, βιώνοντας παράλληλα πολλές κοινές εμπειρίες σε αγώνες και σε πολλές ώρες προπονήσεων.»

Για την πυγμαχική διαδρομή του και το πλέον ευχάριστο γεγονός μας έκανε αναφορά ο σπουδαίος μποξέρ και προπονητής Τσινάκης: «Η πυγμαχία μπήκε στη ζωή μου σε πολύ μικρή ηλικία και γρήγορα έγινε τρόπος ζωής, καθώς μόνο κάποιος που ασχολείται με αυτό το άθλημα μπορεί να καταλάβει πόσο “παρεξηγημένο” και ίσως παραμελημένο είναι, με κύριο δίδαγμά του το σεβασμό, την πειθαρχία και παράλληλα την αυτοπεποίθηση που σου διδάσκει. Έχοντας περάσει λοιπόν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου σε Συλλόγους, καταφέρνοντας να λάβω μέρος και πολλές διακρίσεις σε δεκάδες αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, δε θα μπορούσα παρά να μην νιώθω ενθουσιασμό, να μεταδώσω τις γνώσεις και την αγάπη μου αλλά και τις αξιες και αρχές της πυγμαχίας και στις νεότερες γενιές. Θεωρώ πλέον ότι το άθλημα έχει “απενεχοποιηθεί” από παλαιότερες, λανθασμένες αντιλήψεις.

Μετά τον Ατλαντα Αιγίου, 21 ετών πήρα μεταγραφή στον Ολυμπιακό, στον οποίο απέκτησα σημαντικές εμπειρίες και αφού αποσύρθηκα ως αθλητής, ξεκίνησα να διδάσκω νεότερους αθλητές του συλλόγου. Για διάστημα 2 ετών είχα μία πολύ ευχάριστη συνεργασία με το status gym και το Μάκη Ζεντέφη, αναλαμβάνοντας τμήματα πυγμαχίας στο γυμναστήριό του. Τελευταία συνεργασία μου ήταν τα προηγούμενα 2 χρόνια ως πρώτος προπονητής στον Παναθηναϊκό, στιγμή την οποία θεωρώ από τις πιο σημαντικές στην πορεία μου. Κάθε μέρα ηταν μια πρόκληση με πολύ ικανούς αθλητές όλων των ηλικιών, επικρατούσε ευχάριστο κλίμα το οποίο οδήγησε σε πολλές επιτυχίες σε διάφορες διοργανώσεις. Αυτά τα ωραία τελείωσαν με την μετακόμισή μου στο Αίγιο.»

Για την απόφασή του να συνεργαστεί με τους προπονητές του ΑΣ Λεωνίδας ο Αντώνης Τσινάκης είπε: «Επιστρέφοντας μόνιμα στο Αίγιο και έχοντας σκοπό να δημιουργήσω ενα χώρο όπου θα μπορέσω να αξιοποιήσω όλες τις εμπειρίες μου ως αθλητής και πιστοποιημένος πλέον προπονητής, η πρόταση του Σπύρου και του Θανάση να αναλάβω ως Βασικός Προπονητής στο σύλλογό τους που μετρά ήδη 10 χρόνια πάρα πολύ αξιολόγης παρουσίας στην περιοχή μας με πολλές επιτυχίες και διακρίσεις σε πανελλήνιους αγώνες, εκτός από τιμητική ήταν σίγουρα και “θετικό σημάδι timing”! Μέσα από συζητήσεις μας και βλέποντας πόσο συγκλίνουν οι απόψεις και οι αρχές μας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε ενα χώρο φτιαγμένο απο το Θανάση και το Σπύρο με τεράστια προσωπική εργασία και αγάπη για το άθλημα. Ιδιαίτερα θετική η ενέργεια από όλους μας λοιπόν στον Αθλητικό Σύλλογο ΛΕΩΝΙΔΑΣ Αιγίου για τη συνέχιση του έως σήμερα έργου. Κοιτώντας μπροστά, με στόχο τη σωστή διαπαιδαγώγηση των αθλητών και φυσικά τη συμμετοχή τους σε αγώνες και επίσης ακόμα περισσότερες εμπειρίες και επιτυχίες για τα παιδιά του Συλλόγου μας, ξεκινάμε δυναμικά τις προπονήσεις για τη νέα χρονιά!»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr