background img
banner
banner

“Δριμύ κατηγορώ” του Α.Ο. Αιγιαλέων με πολλά ερωτήματα προς ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ WILD CART ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ VOLLEY LEAGUE

Η ΕΣΑΠ αποφάσισε, εντελώς ξαφνικά και χωρίς να ενημερώσει τα ενδιαφερόμενα σωματεία, τη μη χορήγηση κάρτας ελεύθερης συμμετοχής (wild card) για συμμετοχή στη Volley League την περίοδο 2023/2024. Η Ένωση θεώρησε ότι οι τελευταίες εξελίξεις συνηγορούν στο γεγονός ότι η από κοινού με την Ομοσπονδία προσπάθεια διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος με δέκα αγωνιστικά ισχυρές και φερέγγυες ομάδες (και μάλιστα με κριτήρια, κατά το μέτρο του δυνατού, αντικειμενικά και μετρήσιμα) δεν εκτιμήθηκε με τον δέοντα τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι ο Α.Ο. Αιγιαλέων και οι υπόλοιπες ομάδες, που κατέθεσαν πρόταση συμμετοχής στην επαγγελματική κατηγορία του ελληνικού βόλεϊ μέσω wild card, έχασαν και την τελευταία τους ελπίδα και έτσι τη νέα σεζόν θα αγωνιστούν και πάλι στο πρωτάθλημα της preleague.

Mετά από αυτή την απρόσμενη εξέλιξη η διοίκηση του Α.Ο. Αιγιαλέων εξέδωσε ανακοίνωση σε έντονο ύφος με πολλά ερωτήματα σε ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ. «Προς έκπληξη όλων η ΕΣΑΠ σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ απέσυρε την Wild Card χωρίς καμία εξήγηση και χωρίς να ενημερώσει τους λόγους της απόφασης αυτής. Αδιανόητη απόφαση που για άλλη μια φορά φέρνει το βόλεϊ αρκετά χρόνια πίσω», αναφέρει μεταξύ άλλων ο αιγιώτικος σύλλογος που κάνει λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά της Ένωσης προς τα ενδιαφερόμενα σωματεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το σωματείο μας συμπλήρωσε ακριβώς μια δεκαετία νοικοκυρεμένα και οικογενειακά και με την βοήθεια τοπικών φορέων, επιχειρηματιών και με το ασίγαστο πάθος και μεράκι του προέδρου μας κατάφερε να λειτουργεί άκρως επαγγελματικά σε όλους τους τομείς. Φέτος, δράττοντας της ευκαιρίας, θεωρητικά πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις γνώμες όλων αυτών που καθημερινά «ματώνουν» για να μπορέσει το σωματείο να ανταπεξέλθει, αποφασίσαμε να θέσουμε υποψηφιότητα για την Wild Card του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ ανδρών που ανακοίνωσε η ΕΣΑΠ!
Σε διάστημα τριών ημερών έγιναν συναντήσεις με φορείς της πόλης μας, με επιχειρηματίες, με δικηγόρους, με προπονητές, με παίχτες καθώς ο χρόνος πίεζε ασφυκτικά και ο ανταγωνισμός από τις διεκδικήτριες ομάδες ήταν μεγάλος.
Όμως, προς έκπληξη όλων, η ΕΣΑΠ σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ απέσυρε την Wild Card χωρίς καμία εξήγηση και χωρίς να ενημερώσει τους λόγους της απόφασης αυτής. Αδιανόητη απόφαση που για άλλη μια φορά φέρνει το βόλεϊ αρκετά χρόνια πίσω…
Η παράλογη απόφαση αυτή δε μας βρίσκει σύμφωνους και περιμένουμε από εσάς να ενημερώσετε εμάς, τους αθλητές όλων των ομάδων, τους φορείς, τους επιχειρηματίες, τα παιδιά ολόκληρων πόλεων που περίμεναν με ανυπομονησία αν η ομάδα τους θα αγωνιστεί στην Α1. Θέλουμε από εσάς να ενημερώσετε γιατί ένα πρωτάθλημα με 9 ομάδες είναι καλύτερο από 10 ή 12!”


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr