background img
banner
banner

Βάδισαν στα μέρη όπου ο Ιησούς δίδαξε το νόημα του χριστιανισμού, την αγάπη!

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΖΩΗΣ… Η ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

Μία εμπειρία που θα τους συντροφεύει σε όλη τους τη ζωή βίωσαν 47 Αιγιαλείς που συμμετείχαν στην προσκυνηματική εκδρομή που πραγματοποίησε η ενορία του Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης Αιγίου, με την ευλογία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου. Από τις 22 έως τις 29 Αυγούστου, βρέθηκαν και περπάτησαν στους δρόμους που βάδισε ο Ιησούς Χριστός, επισκεπτόμενοι τους Αγίους Τόπους και ζώντας μοναδικές στιγμές κατάνυξης και ψυχικής ανάτασης.

Η αποστολή επισκέφτηκε όλα αυτά τα θαυμαστά, ακριβή σημεία στα οποία περπάτησε, δίδαξε και θαυματούργησε ο Ιησούς Χριστός. Ιδιαίτερα η επίσκεψη στο μοναδικό, το ξεχωριστό όλων των προσκυνημάτων, τον ναό της Αναστάσεως, τον οποίο έχτισε η Αγία Ελένη (τον 4ο αιώνα μ.Χ.) και περιλαμβάνει τον Πανάγιο Τάφο με την Ανάσταση, τον Γολγοθά με τη Σταύρωση, την Αποκαθήλωση, την Εύρεση του Τιμίου Σταυρού κ.ά., προσκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Είναι ο χώρος όπου ακόμη και οι άπιστοι ή οι αλλόθρησκοι πιστεύουν στον Χριστό, αντικρίζοντας ειδικά στην είσοδο του Ναού τη σχισμένη και μαυρισμένη μαρμάρινη κολόνα, απ’ όπου βγήκε το Άγιο Φως το 1520μ.Χ., απόδειξη πως μόνο στον Ορθόδοξο Πατριάρχη ανάβουν τα 33 κεριά κάθε Μεγάλο Σάββατο.

Επίσκεψη σε εμβληματικούς Τόπους, σημεία που η χριστιανική πίστη και η ορθοδοξία παραμένει ζωντανή για πολλούς αιώνες

Η οκταήμερη θρησκευτική εκδρομή, ήταν μία επίσκεψη σε εμβληματικούς Τόπους, σημεία που η χριστιανική πίστη και η ορθοδοξία παραμένει ζωντανή για πολλούς αιώνες. Έγιναν επισκέψεις στα Ιεροσόλυμα, στην Αίγυπτο, στο όρος Σινά, μία αποστολή που είχε συγκροτηθεί με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Έτσι, η πρώτη ημέρα (Τρίτη 22 Αυγούστου) βρήκε την αποστολή να συγκεντρώνεται στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και με πτήση απευθείας να βρίσκεται στο Κάιρο και στις πυραμίδες του Χέοπα, του Χεφρήνου και του Μυκερίνου, ενώ λίγο αργότερα έγινε επίσκεψη σε μία περιοχή που λογίζεται ότι συγκαταλέγεται στα επτά θαύματα του κόσμου, τη Σφίγγα που απεικονίζει τον Φαραώ με σώμα λιονταριού.

Λίγο μετά και την ίδια ημέρα, έγινε επίσκεψη στο Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Αιγύπτου, που είναι χτισμένος σε ρωμαϊκό φρούριο και στεγάζεται ως έδρα του Πατριαρχικού Επιτρόπου του Πατριαρχείου στο Κάιρο, ενώ πραγματοποιήθηκαν και μικρές επισκέψεις σε διάφορα κελιά, προσκυνηματικά σημεία και μοναστηριακά μέρη, μεγάλου θρησκευτικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Την δεύτερη ημέρα της εκδρομής, Τετάρτη 23 Αυγούστου, οι προσκυνητές αναχώρησαν για την Αλεξάνδρεια όπου η εκδρομική ομάδα βρέθηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Ναύτη, ενώ επισκέφτηκε το Ελληνικό Πατριαρχείο.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος δέχτηκε την αποστολή με μεγάλη χαρά και συνομίλησε με όλους σχεδόν τους πιστούς. Έγιναν επισκέψεις στον Φάρο της Αλεξάνδρειας και σε εμβληματικά μέρη όπως στο σπίτι του ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, ενώ την επόμενη μέρα έγινε επίσκεψη στη διώρυγα του Σουέζ και στο γυναικείο μοναστήρι Φαράν, καταλήγοντας στους πρόποδες του Όρους στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, σε μία θρησκευτική επίσκεψη με έντονη ιστορική και συναισθηματική ταυτότητα.

Τις επόμενες ημέρες η εκδρομική “παρέα” συνέχισε την ενδιαφέρουσα βόλτα της με επισκέψεις σε μουσεία, Ιερές Μονές, κοιμητήρια, ιστορικά ανάκτορα και προσκυνηματικά σημεία. Έγιναν επισκέψεις σε περιοχές της Γαλιλαίας, σε εμβληματικές Ιερές Συναγωγές και σε ιστορικά μοναστήρια απίστευτου ταξιδιωτικού κάλλους, περιοχές όπως ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ναζαρέτ, στην Κανά της Γαλιλαίας, στην Αρχαία Καπερναούμ αλλά και σε μέρη, μικρά χωριά και τοποθεσίες που έζησε, περπάτησε και δίδαξε την αγάπη και τον Χριστιανισμό, ο Ιησούς Χριστός.

Οι τρεις τελευταίες ημέρες της εκδρομής, Κυριακή 27 Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Αυγούστου, περιελάμβαναν όμορφες δράσεις και μεγάλου ενδιαφέροντος επισκέψεις όπως για παράδειγμα η δράση στην Πύλη των Λεόντων, στον Οίκο του Αγίου Ιωακείμ και Άννης, στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως όπου πραγματοποιήθηκε ευλαβικό προσκύνημα, αλλά και βόλτα στο φρικτό Γολγοθά, ενώ η αποστολή μπόρεσε να απολαύσει τα ιερά κειμήλια από την αποκαθήλωση στον Πανάγιο Τάφο του Ιησού Χριστού που μένει αναλλοίωτος, να βαδίσει τον δρόμο της Γεσθημανής, αλλά και να δει τα σημεία που περπάτησε ο Ιησούς Χριστός κατά το μεσημέρι της σταύρωσής Του.

Πλημμύρισαν όμορφες εικόνες και δημιούργησαν αναμνήσεις ζωής

Τις δύο τελευταίες ημέρες έγιναν δραστηριότητες σε διάφορες Ιερές Μονές εμβληματικού χαρακτήρα και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε σημεία της Βαπτίσεως του Ιησού, στον Ιορδάνη ποταμό.

Έγινε επίσκεψη στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου στην Βασιλική Πύλη της Βηθλεέμ και προχθές Τρίτη 29 Αυγούστου, η αποστολή επέστρεψε στην Αθήνα με μία… “μαγευτική εικόνα” να παραμένει στα μάτια όλων, για όλα αυτά που είδαν, για εκείνα που άκουσαν, για αυτά που αντίκρισαν αλλά και τη θρησκευτική πίστη και λατρεία που βγάζουν οι τοποθεσίες των Ιερών Τόπων να πλημμυρίζει τις ψυχές τους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr