background img
banner
banner

Φωτιά σε περιοχή του Λόγγου

ΑΜΕΣΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ. ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, περί της 2.45 το μεσημέρι σε περιοχή του Λόγγου, πολύ κοντά στο Παλαιό Γήπεδο της περιοχής, όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα σημείο που υπάρχουν πολλές λεύκες και ευκάλυπτοι και διαφόρων ειδών άλλα δένδρα. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, στο ίδιο σχεδόν σημείο, είχε ξεσπάσει πάλι μικρής έκτασης φωτιά, η οποία τότε όπως και τώρα, ελέγχθηκε πλήρως σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με τις άμεσες παρεμβάσεις των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στην περιοχή επιχείρησαν 4 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου και ένα του δήμου Αιγιάλειας, με τους 12 άντρες συνολικά να ελέγχουν πλήρως την κατάσταση, ενώ στην όλη επιχείρηση συμμετείχαν και εθελοντές – κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, προσφέροντας ότι μπορούσε ο καθένας στο να κατασβεστεί η πυρκαγιά άμεσα. Η συνολική έκταση της φωτιάς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία περιλαμβάνει περίπου 450 μέτρα έκταση γης, ενώ δεν απείλησε καθόλου κατοικημένες περιοχές ή σημεία που θα μπορούσε να κινδυνεύσει κάποιος. Η πυρκαγιά έχει ελεγχθεί πλήρως και στην περιοχή παραμένουν άνδρες της Π.Υ. ώστε να κάνουν περιπολίες, για να επέμβουν τάχιστα σε περίπτωση πιθανής αναζωπύρωσης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Η περιοχή είναι στα όρια Λόγγου και Νέου Ερινεού, όπου παλαιά συγκέντρωναν κι έκαιγαν τα σκουπίδια του. Εξακολουθεί να είναι σκουπιδότοπος, γεμάτος με μεγάλου μεγέθους αντικείμενα – σκουπίδια και ξερά κλαδιά και χόρτα που αποτέθηκαν εκεί. Ο Δήμος δεν έχει κάνει τίποτα για την απομάκρυνση τους, παρά τις ενημερώσεις των ευαίσθητων περιοίκων. Συγκέντρωση ξερών κλαδιών και χόρτων σε πλαστικές σακούλες υπάρχουν και στο σημείο στάθμευσης στην παραλία της Ακονιάς. Αυτά τα παράτησαν εκεί οι εργάτες του Δήμου. Αν μπει φωτιά θα καούν σπίτια και ίσως και άνθρωποι, αφού παρά τα λόγια και τους κοκορισμούς κανένας δήμαρχος δεν τα βάζει με τους τοπικούς ισχυρούς και η διέξοδος προς Λαμπίρι παραμένει κλειστή. Όχι πως εσείς των Μέσων δημοσιεύετε και κάτι…

    Kostas Zanakis 02/09/2023 18:35

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr