background img
banner
banner

ΛΑΜΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Πρώτο μέλημά μας, ο άνθρωπος»

Τα αποτελέσματα του εθελοντισμού και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, με συλλογικές δράσεις που και ο ίδιος είχε διοργανώνει ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και η παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» με την οποία κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αποτελούν το αντικείμενο δημόσιας τοποθέτησης του Λάμπη Παπαδόπουλου. Κάνει δε γνωστό πως ένας από τους στόχους του Χρήστου Γούτου είναι η στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει: ΄΄Η 5η Σεπτεμβρίου ορίστηκε το 2012 ως διεθνής ημέρα φιλανθρωπίας . Το πρώτο μου μέλημα, ξέροντας πως πολλοί συνάνθρωποί μας περνούν δύσκολα, ως Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας ,πέραν των άλλων δράσεων, ήταν να οργανώσουμε σε δύο σημεία, σε συνεργασία με το «Φωτεινό Αστέρι» στο κέντρο του Αιγίου, στην πλατεία Αγίας Λαύρας και στην Πλατεία Φανερωμένης, συλλογή από σχολικά είδη, τσάντες και χαρτικά για τα σχολεία της περιοχής μας. Σε περισσότερα από δέκα σχολεία παρέδωσα ο ίδιος προσωπικά όλα τα σχολικά είδη στους διευθυντές τους, όπου αυτοί με τη σειρά τους τα παρέδωσαν στους μικρούς μαθητές που τα είχαν ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί πόσο καταλυτική ήταν η συμβολή των εθελοντών από την Πάτρα που ήρθαν στο Αίγιο και έδωσαν πολλές ώρες από τον χρόνο τους για να στηρίξουν τους ευπαθείς συμπολίτες μας. Με αυτό το παράδειγμα δείξαμε εξωστρέφεια . Όπου ζητήσαμε βοήθεια, εθελοντισμό και αγώνα από άλλες πόλεις μάς προσφέρθηκε απλόχερα. Χαρακτηριστική ήταν μάλιστα η βοήθειά τους με επιπλέον σχολικά που έφεραν από την Πάτρα και τα μοιράσαμε σε επιπλέον σχολεία΄΄.

Τέτοιες συλλογικές δράσεις πρέπει να χρήζουν αποδοχής από όλους

Και συνεχίζει ο κ. Παπαδόπουλος: ΄΄Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που ξεχνούν για λίγο τη δική τους καθημερινότητα, δίνουν χρόνο και προσπαθούν από το υστέρημά τους να προσφέρουν στον συνάνθρωπο. Κάποιοι έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες να βοηθήσουν, άλλοι μικρότερες. Σημασία έχει να βλέπουμε γύρω μας τις ανάγκες που υπάρχουν και να συνεισφέρουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, κάνοντας πράξη την αγάπη και την αλληλεγγύη΄΄.

Καταλήγοντας επισημαίνει: ΄΄Τέτοιες συλλογικές δράσεις πρέπει να χρήζουν αποδοχής απ’ όλους και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν σήμερα από το συνδυασμό μας οργανώνονται συλλογικά με σκοπό το κοινωνικό σύνολο, τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αλλά και όλους όσους έχουν ανάγκη. Αν εγώ ως Πρόεδρος ενός συλλόγου κατάφερα και έδωσα χαρά σε δεκάδες παιδιά σε περισσότερα από δέκα σχολεία της περιοχής μας , μέσα σε δύο χρόνια , ας αναλογιστούμε οργανωμένα ένας ολόκληρος Δήμος πόσο μπορεί να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο του , όταν υπάρξει αληθινή θέληση για προσφορά. Ο αυριανός μας Δήμαρχος Χρήστος Γούτος και ο συνδυασμός Αιγιάλεια μαζί για το Αύριο μπορεί να επιτύχει θεαματικά αποτελέσματα γιατί ένας από τους πρώτους μας στόχους είναι ο Άνθρωπος και ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες πληθυσμού΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr