background img
banner
banner

Συγκλονιστική ανταπόκριση στην εθελοντική δράση συλλογής φαρμάκων και σχολικής ύλης

ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Τεράστια και συγκινητική η ανταπόκριση των πολιτών στην καθόλα επιτυχημένη, διπλή, δράση της εθελοντικής ομάδας της παράταξης του Χρήστου Γούτου, «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ για το ΑΥΡΙΟ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου, από τις 6:30 έως τις 8:30 το απόγευμα, στην οδό Κλεομένους Οικονόμου 32, (στη στοά δίπλα στο φαρμακείο), με σκοπό την συγκέντρωση φαρμάκων και γραφικής ύλης, και με όραμα τη συνέχιση και την γενίκευση τέτοιων ενεργειών.

Όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ΄΄αφορμή της διοργάνωσης ήταν η «Ημέρα Φιλανθρωπίας», όπως έχει οριστεί από τον ΟΗΕ, η 5η Σεπτεμβρίου και η χθεσινή πρωτοβουλία της «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ για το ΑΥΡΙΟ» αποτέλεσε μια ευκαιρία αφενός να στηριχτούν συνάνθρωποί μας, αφετέρου να διαπιστωθεί το μεγαλείο ψυχής των συμπολιτών μας που ανιδιοτελώς βοηθούν τους συνανθρώπους μας και έδειξαν ότι θέλουν με τις πράξεις μας να συμμετέχουμε όλοι σε μια συνεχή προσπάθεια για να κάνουμε τη ζωή όλων των δημοτών καλύτερη.
Η παράταξή μας, μέσα από την εθελοντική ομάδα, με τη σημερινή δράση της έδωσε μήνυμα αλληλεγγύης, υπευθυνότητας και θετικής ενέργειας στα μέλη της κοινωνίας.

Η μεγάλη συμμετοχή των δημοτών έδειξε, ότι η κοινωνία μας μπορεί και θέλει να γίνει καλύτερη και δυνατότερη. Συγκεντρώθηκαν πολλά φάρμακα προς χρήση για ανθρώπους και ζώα, αλλά και ληγμένα που μπήκαν στον ειδικό κάδο ανακύκλωσης. Πριν πετάξουμε κάποιο φάρμακο, ας σκεφτούμε μία, δύο, αλλά και τρεις 3 φορές, τις συνέπειες της πράξης μας. Ας λάβουμε τη σωστή απόφαση, για ένα αύριο με περισσότερη ευαισθητοποίηση και αλληλεγγύη, αλλά και με λιγότερη περιβαλλοντική ρύπανση. Μπορείς να κάνεις καλύτερη τη ζωή …. Δώρισε τα φάρμακα που δεν χρειάζεσαι πια, ανεξάρτητα αν το κουτί είναι ανοιχτό ή κλειστό, μην το αγνοήσεις, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι μια πολύ γενναιόδωρη προσφορά.

Συγκέντρωση σχολικών ειδών και γραφικής ύλης για μαθητές που τα χρειάζονται καθώς και σχολικών βοηθημάτων
(Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου)

Επίσης, τεράστια ποσότητα σε τετράδια, μαρκαδόρους ,μολύβια, λαδοπαστέλ και κάθε είδους γραφική ύλη συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της ίδιας δράσης για την ημέρα Φιλανθρωπίας. Λογοτεχνικά βιβλία, σχολικά βοηθήματα έφτασαν στα χέρια της Εθελοντικής Ομάδας της παράταξής μας.

* 25 σχολικές τσάντες για παιδάκια Νηπιαγωγείου
* 20 τσάντες για μαθητές Δημοτικού,
* κασετίνες,
* ντοσιέ και όλα όσα πρέπει να υπάρχουν μέσα σε μία σχολική τσάντα.

Ευχαριστούμε θερμά: • Τους Δημότες • Τα Φαρμακεία, το Βιβλιοπωλείο Σύγχρονη Σκέψη, το κατάστημα Ειδών για το σπίτι- Αδαμόπουλος για την προσφορά ειδών για την ενίσχυση της δράσης μας. Τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν, θα διανεμηθούν σε μαθητές, ιδρύματα και δομές Υγείας της περιοχής μας΄΄.

Χρήστος Γούτος: «Καμιά μόνη, κανείς μόνος. Ο Δήμος θα είναι το «σπίτι» κάθε συμπολίτη»

Με αφορμή την Εθελοντική αυτή δράση, αλλά και την συγκινητική ανταπόκριση των δημοτών, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ για το ΑΥΡΙΟ» και υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιαλείας Χρήστος Γούτος τόνισε:

«Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τον ακατέργαστο πλούτο που υπάρχει στους ανθρώπους αυτού του τόπου. Ο Δήμος οφείλει να κινητοποιεί τις τοπικές δυνάμεις αφού προηγουμένως ευαισθητοποιεί και δίνει το παράδειγμα με τις δικές του πράξεις.

Όραμά μας είναι ένας Δήμος «φιλικός» στον πολίτη, με κοινωνικό πρόσωπο. Ένας Δήμος στήριγμα για τον καθένα και την καθεμιά. Κανείς μόνος, καμιά μόνη, Όλοι Μαζί είμαστε ΕΝΑ. Ο Δήμος Αιγιάλειας θα είναι το «σπίτι» του κάθε πολίτη της Αιγιάλειας.

Δυστυχώς, ο τόπος μας βρίσκεται σε μαρασμό εξαιτίας μιας αδικαιολόγητης παρατεταμένης κρίσης. Αυτό θα αλλάξει στις 8 Οκτωβρίου.
Η Αιγιάλεια δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια, δεν μένει στο χθες, προχωρά σε ένα ελπιδοφόρο, αισιόδοξο και δημιουργικό Αύριο».


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr