background img
banner
banner

ΜΑΡΙΑ ΓΙΔΑ: «Άμεση ανάγκη η λειτουργία Συμβουλευτικού Κέντρου Θυμάτων Έμφυλης Βίας στο Αίγιο»

Την άμεση ανάγκη της λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Έμφυλης Βίας τόνισε η Μαρία Γιδά, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Αιγιαλείας σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή της. Η αναγκαιότητα προκύπτει από το γεγονός ότι στον δήμο Αιγιαλείας καταγράφονται αυξημένα φαινόμενα βίας και οι γυναίκες αναγκάζονται να απευθυνθούν σε δομές άλλων δήμων.

«Τη δεύτερη διετία της δημοτικής θητείας έλαβα και την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας η οποία λειτούργησε ουσιαστικά για πρώτη φορά οργανωμένα. Η επιτροπή λειτουργεί στο πλαίσιο της υποχρέωσης του Δήμου για όλους τους ανθρώπους αλλά κυρίως για τις γυναίκες και πρέπει να δουλέψουμε όλοι ώστε να επιτευχθεί η πλήρης ισότητα σε όλους τους χώρους, στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία. Οφείλουμε να παράσχουμε βοήθεια στις γυναίκες και η πρώτη απόφαση που πήραμε ήταν να προχωρήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να δημιουργηθεί το Συμβουλευτικό Κέντρο», σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Τώρα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε εξασφαλίσει τον χώρο όπου αυτό θα λειτουργήσει γιατί από στοιχεία που υπάρχουν στον Δήμο μας, είχαμε πολλά τέτοια φαινόμενα και αναγκάζονταν οι γυναίκες να απευθύνονται σε άλλες δομές γειτονικών δήμων. Είμαστε έτοιμοι για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ο Δήμαρχος έκανε όλες τις ενέργειες και το Κέντρο θα λειτουργήσει άμεσα, ενώ στα σχέδιά μας είναι και η δημιουργία κατάλληλου χώρου φιλοξενίας γυναικών και των παιδιών τους που έχουν υποστεί βία».

Στόχος η δημιουργία και Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Παράλληλα η κ. Γιδά αποκάλυψε την πρόθεση του Δήμου να δημιουργηθεί και ένα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό για την παράταξη του κ. Καλογερόπουλου να καταφέρει να κερδίσει τις εκλογές ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το έργο της. Ειδικότερα, τόνισε τα εξής: «Κάναμε το πρώτο βήμα με το Συμβουλευτικό Κέντρο και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε, όπως εξίσου σημαντικό είναι και ένα Κέντρο ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές γιατί ο κ. Καλογερόπουλος έχει δοκιμαστεί πολλές φορές και έχει περάσει με απόλυτη επιτυχία από όλες τις θέσεις, είναι ένας πετυχημένος αυτοδιοικητικός που έχει όλα τα φόντα για να διοικήσει τον Δήμο μας σωστά και αποτελεσματικά και εύχομαι και από τις λοιπές παρατάξεις να εκλεγούν ικανά στελέχη, με τα οποία θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε και να διοικήσουμε τον Δήμο με τρόπο που θα ωφελήσει τους δημότες».


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr