background img
banner
banner

Προανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων

ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Ξεκίνησε πριν πέντε ημέρες, η διαδικασία της Προανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων, για ακίνητη περιουσία σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας. Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά, ενώ στο Κτηματολογικό Γραφείο Αιγίου η διαδικασία των ενστάσεων έχει ολοκληρωθεί.

Μέσω της ηλεκτρονικής Προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, μέχρι την 6η Νοεμβρίου, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Πρόσβαση στην καταγραφή δικαιωμάτων και γεωγραφικής απεικόνισης

Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας) και τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα). Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με τα στοιχεία της Προανάρτησης, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων ηλεκτρονικά, στο αντίστοιχο mail του Γραφείου Κτηματογράφησης ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Μετά τις διορθώσεις της Προανάρτησης θα ακολουθήσει η διαδικασία της Ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου. Η προανάρτιση αφορά τις περιοχές: ΑΙΓΩΝ, ΑΛΣΟΥΣ, ΑΜΠΕΛΟΥ, ΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, ΑΡΡΑΒΩΝΙΤΣΗΣ, ΒΑΛΙΜΗΣ, ΒΕΛΑΣ, ΒΕΡΙΝΟΥ, ΒΟΥΤΣΙΜΟΥ, ΓΚΡΑΙΚΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΔΑΜΑΚΙΝΙΟΥ, ΔΑΦΝΩΝ, ΔΟΥΚΑΝΑΙΙΚΩΝ, ΕΞΟΧΗΣ, ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ, ΚΑΛΑΜΙΑΣ, ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ, ΚΟΥΜΑΡΗ, ΚΟΥΝΙΝΑΣ, ΚΡΗΝΗΣ (ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ), ΛΑΚΚΑΣ, ΜΑΓΕΙΡΑ, ΜΑΜΟΥΣΙΑΣ, ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ, ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΜΥΡΟΒΡΥΣΗΣ, ΝΕΡΑΝΤΖΙΩΝ, ΝΩΝΑΚΡΙΔΟΣ, ΟΑΣΕΩΣ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ, ΠΤΕΡΗΣ, ΣΑΛΜΕΝΙΚΟΥ, ΣΕΛΙΑΝΑΣ, ΣΙΝΕΒΡΟΥ, ΤΟΥΜΠΑΣ, ΧΑΤΖΗ, ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΩΝ.

Πώς μπορούν να συμμετέχουν οι πολίτες

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της Προανάρτησης, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά τις κατά τόπους περιοχές της Αιγιάλειας και έχουν ως εξής: Στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για τις περιοχές ΑΙΓΩΝ, ΑΜΠΕΛΟΥ, ΑΝΩ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ, ΒΑΛΙΜΗΣ, ΒΕΛΑΣ, ΒΟΥΤΣΙΜΟΥ, ΕΞΟΧΗΣ, ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ, ΚΑΛΑΜΙΑΣ, ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ, ΚΟΥΜΑΡΗ, ΚΟΥΝΙΝΑΣ, ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ, ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΝΩΝΑΚΡΙΔΟΣ, ΟΑΣΕΩΣ, ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ, ΠΤΕΡΗΣ, ΣΕΛΙΑΝΑΣ, ΣΙΝΕΒΡΟΥ, ΧΡΥΣΑΜΠΕΛΩΝ.

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για τις περιοχές ΑΛΣΟΥΣ, ΑΡΡΑΒΩΝΙΤΣΗΣ, ΒΕΡΙΝΟΥ, ΓΚΡΑΙΚΑ, ΓΡΗΓΟΡΗ, ΔΑΜΑΚΙΝΙΟΥ, ΔΑΦΝΩΝ, ΔΟΥΚΑΝΑΙΙΚΩΝ, ΚΡΗΝΗΣ (ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ), ΛΑΚΚΑΣ, ΜΑΓΕΙΡΑ, ΜΥΡΟΒΡΥΣΗΣ, ΝΕΡΑΝΤΖΙΩΝ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΣΑΛΜΕΝΙΚΟΥ, ΤΟΥΜΠΑΣ, ΧΑΤΖΗ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΠΑΤΩΝ, ΑΠΙΔΕΩΝΟΣ, ΑΡΑΞΟΥ, ΒΕΛΙΤΣΩΝ, ΚΑΓΚΑΔΙΟΥ, ΚΑΡΑΙΙΚΩΝ, ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑΣ, ΛΙΜΝΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ, ΜΕΤΟΧΙΟΥ, ΜΙΧΟΙΟΥ, ΝΙΦΟΡΑΙΙΚΩΝ, ΣΑΓΑΙΙΚΩΝ, ΚΑΜΕΝΙΑΝΩΝ, ΚΕΡΤΕΖΗΣ, ΛΑΓΟΒΟΥΝΙΟΥ, ΜΟΙΡΑΣ.

Και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για τις περιοχές ΜΑΜΟΥΣΙΑΣ, ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ), ΑΓΡΙΔΙΟΥ, ΑΛΕΣΤΑΙΝΗΣ, ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ, ΑΝΩ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ, ΑΝΩ ΛΟΥΣΩΝ, ΑΡΜΠΟΥΝΑ, ΑΡΟΑΝΙΑΣ, ΒΑΛΤΑΣ, ΒΙΛΙΒΙΝΗΣ, ΓΛΑΣΤΡΑΣ, ΔΑΦΝΗΣ, ΔΕΣΙΝΟΥ, ΔΟΥΜΕΝΩΝ, ΔΡΥΜΟΥ, ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΚΑΛΙΦΩΝΙΟΥ, ΚΑΝΔΑΛΟΥ, ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ, ΚΑΣΤΡΙΩΝ,  ΚΑΤΩ ΖΑΧΛΩΡΟΥΣ, ΚΑΤΩ ΛΟΥΣΩΝ, ΚΕΡΠΙΝΗΣ, ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ, ΚΛΕΙΤΟΡΟΣ, ΚΡΙΝΟΦΥΤΩΝ, ΛΕΥΚΑΣΙΟΥ, ΛΥΚΟΥΡΙΑΣ, ΝΑΣΙΩΝ, ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΥ, ΠΕΥΚΟΥ, ΠΛΑΝΗΤΕΡΟΥ, ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΗΣ, ΠΡΙΟΛΙΘΟΥ, ΡΟΓΩΝ, ΣΙΓΟΥΝΙΟΥ, ΣΚΟΤΑΝΗΣ, ΤΟΥΡΛΑΔΑΣ, ΦΙΛΙΩΝ, ΧΟΒΟΛΗΣ

Διευκρίνιση για τυχόν μελλοντικές ενστάσεις

Ερωτηθείς από το Protionline.gr, ο προϊστάμενος του «Γραφείου Κτηματολόγιου Αιγίου» Κωνσταντίνος Ασπράγκαθος τόνισε πως σε τοπικό επίπεδο έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία συλλογής των ενστάσεων όπως και η προανάρτηση σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της Αιγιάλειας. Ξεκαθάρισε δε πως στην Αιγιάλεια δεν γίνονται δεκτές ενστάσεις πλέον. Σημείωσε ακόμη πως όλες οι αιτήσεις των Αιγιαλέων είναι τεκμηριωμένες και ελεγμένες και ότι η διαδικασία στην Αιγιάλεια έγινε από τις 8 Νοεμβρίου 2021 έως τις 8 Μαρτίου 2022. Επίσης έκανε γνωστό πως από το τοπικό Γραφείο έχει σταλεί υπόμνημα στο αρμόδιο υπουργείο όπου ζητούνται διευκρινίσεις σχετικά με το τι θα γίνει με τις μελλοντικές ενστάσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr