background img
banner
banner

Το ευχετήριο μήνυμα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμου, για τη νέα σχολική χρονιά

Αγαπητά μου παιδιά, μαθήτριες και μαθητές, σεβαστοί εκπαιδευτικοί,   αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους, μαζί με την αγκαλιά του σχολείου, ανοίγει και η αγκαλιά της Εκκλησίας μας, η οποία ως στοργική Μητέρα, σας αγκαλιάζει και σας εύχεται η νέα χρονιά να είναι γεμάτη γνώσεις, εμπειρίες και δημιουργικότητα.

Η αρχή κάθε σχολικής χρονιάς είναι η αρχή μιας νέας προσπάθειας που απαιτεί μελέτη, κόπο και επικέντρωση στόχων. Είναι όμως και μία προσπάθεια που αξίζει να την καταβάλλετε, γιατί χωρίς προσπάθεια ο άνθρωπος δεν μπορεί να επιτύχει τίποτε στη ζωή του, αλλά ούτε και να απολαύσει τη χαρά της δημιουργίας και της προόδου.

Στην προσπάθειά σας αυτή, μπορεί ν; συναντήσετε δυσκολίες και εμπόδια. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί στον εύκολο δρόμο. Μην παρασυρθείτε από όσους σας υπόσχονται πολλά χωρίς προσπάθεια. Οι διδάσκαλοι και οι καθηγητές είναι αυτοί που θα σας δείξουν τον δρόμο για να επιτύχετε ό,τι επιδιώκετε. Οι γονείς σας, είναι αυτοί που θα σας συμπαρίστανται πάντοτε στην προσπάθειά σας για την κατάκτηση της γνώσεως καί της επιτυχίας στη ζωή σας, αλλά και η Εκκλησία μας, έρχεται να στηρίξει το έργο σας μέσα από την καθημερινή Της προσευχή, προς τον Τριαδικό Θεό.

Ως Πνευματικός σας Πατέρας, μαζί με όλους τους κληρικούς μας, είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας να συνδράμουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί και μπορούμε, πιστεύοντας στη συνεργασία όλων των θεσμών, στον τομέα της Παιδείας, στηρίζοντας τους παιδαγωγούς όσο πιο διακριτικά και δυναμικά γίνεται, αλλά και συνδράμοντας στις όποιες αγωνίες σας.

Γι’ αυτό, από τώρα σας εξαγγέλλουμε την πραγματοποίηση του Β΄ Συνεδρίου Νεολαίας, το οποῖο θα διεξαχθεί στην περιοχή μας, στο Συνεδριακό Κέντρο «Σήμαντρο» του Ελαιώνα, στις 12, 13 και 14  Ιανουαρίου 2024, με θέμα: «Η Ἐκκλησία συζητά με τους νέους». Περιμένουμε εσάς παιδιά μου, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους κηδεμόνες σας, προκειμένου να ταυτιστούμε και να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας.

Θέλουμε να γεμίσουμε τις ψυχές σας με ελπίδα στηριγμένη στον Ιησού Χριστό και με προοπτική τον Άνθρωπο, ο οποίος δεν θα αποτελεί μέρος ενός απρόσωπου κοινωνικού συστήματος με χαρακτηριστικό την ατομικότητα και την ψυχική φθορά. Ο Άνθρωπος θα συνιστά μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα με κριτική σκέψη, πίστη στον Χριστό, αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο και αγάπη στα μεγαλειώδη ιδανικά και τις αξίες των πατέρων μας.

Καλή δύναμη στον αγώνα σας! Καρποφόρα και ευλογημένη σχολική χρονιά!

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος  


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr