background img
banner
banner

Βγήκε η απόφαση του Πρωτοδικείου για τις εκλογές

ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΟΥΤΟΥ ΣΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Με την επίσημη πράξη του προέδρου Πρωτοδικών Αιγίου την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου για τον δήμο Αιγιαλείας με νικητή τον συνδυασμό «Αιγιάλεια Τώρα» και δήμαρχο τον Δημήτρη Καλογερόπουλο. Ολοκληρώθηκε δε και η διαδικασία της επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αίτησης του επικεφαλής της «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» Χρήστου Γούτου, χωρίς να υπάρχει διαφοροποίηση του αποτελέσματος.

Η αντιδήμαρχος Διοίκησης Μαρία Σταυροπούλου επισήμανε για τη διαδικασία: «Συγχαρητήρια στους δικαστικούς αντιπροσώπους, που όπως διαπιστώθηκε και σήμερα (χθες), δεύτερη ημέρα επανακαταμέτρησης των έγκυρων, άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων, επιτέλεσαν άψογα τα καθήκοντά τους!
Άψογη, επίσης, η συνεργασία με τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, κατά τη διάρκεια της επανακαταταμέτρησης, καθώς η διαδικασία διεξήχθη ομαλά, χωρίς καμία μεταξύ μας διαφωνία, και από κοινού επιβεβαιώσαμε την ορθότητα των αποτελεσμάτων ή σε κάθε περίπτωση την πιστή εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του νόμου και των ερμηνευτικών εγκυκλίων! Με Διάταξη του Προέδρου Πρωτοδικών Αιγίου ολοκληρώθηκε και επίσημα η εκλογική διαδικασία! Καλή θητεία στον δήμαρχο και σε όλους τους συναδέλφους».

Θα διαπιστωθεί εάν υπάρχει έννομο συμφέρον

Αναφορικά με τα συμπεράσματα της επανακαταμέτρησης και την πρόθεση της παράταξης του κ. Γούτου να προχωρήσει περαιτέρω τη διαδικασία με προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, κατ’ αρχάς ανέμεναν την επίσημη έκδοση της απόφασης πάνω στην οποία θα προσφύγουν εάν κριθεί πως υπάρχει έννομο συμφέρον. Το εάν υπάρχει έννομο συμφέρον εξετάζεται με τον δικηγόρο της παράταξης και η απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα.

Ως προς το εάν υπάρχουν σημεία πάνω στα οποία μπορεί να στηριχθεί η ένσταση, σύμφωνα με πληροφορίες, η εξέταση των άκυρων ψηφοδελτίων έδειξε πληθώρα διπλών ψηφοδελτίων, δηλαδή τόσο του κ. Γούτου με λευκό όσο και του κ. Καλογερόπουλου με λευκό. Μάλιστα, μετρήθηκαν περίπου 40 φάκελοι περισσότεροι που είχαν ψηφοδέλτιο του κ. Γούτου και λευκό μαζί και τα οποία εκλήφθηκαν ως άκυρα. Επίσης, διαπιστώθηκαν και κάποια άλλα «παράδοξα» σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα εκεί όπου ο αριθμός των ψηφισάντων δεν αντιστοιχεί στα ψηφοδέλτια καθώς λείπουν λευκά και άκυρα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr