background img
banner
banner

«Εμπιστοσύνη στους χειρισμούς μας για το Μεσανατολικό»

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΌΧΙ»

Με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή και την ανάφλεξη που δυναμώνει μέρα με τη μέρα, με συνέπειες ανυπολόγιστες για την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα.

Την Κυβέρνηση στην Δοξολογία η οποία τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών αλλά και την μεγάλη μαθητική, στρατιωτική και παρέλαση ανδρών και γυναικών των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπηση η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου. Παρέστησαν ακόμη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο αχαιός Βουλευτής Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο αχαιός βουλευτής και πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Θαυμασμός στα νιάτα

Αμέσως μετά την λήξη της παρέλασης για το «Όχι» μπροστά από την εξέδρα των επισήμων στην πλατεία Τριών Συμμάχων, η αχαιή υφυπουργός αφού εξέφρασε το θαυμασμό της για τους νέους και που παρέλασαν στην πλειοψηφία τους με όμορφες παραδοσιακές στολές και εξήρε αξιωματικούς, στρατιώτες και Σώματα Ασφαλείας για την άψογη παρουσία και σχηματισμό, μίλησε για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Όπως τόνισε η κ. Αλεξοπούλου, οι Έλληνες θα πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη στους χειρισμούς του πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας και τις προσπάθειες αποτροπής μιας γενικευμένης σύρραξης στη γειτονιά μας, την Ανατολική Μεσόγειο.

«Εκφράζουμε και έμπρακτα την πλήρη αλληλεγγύη μας στους γείτονες, εργαζόμαστε για την ειρήνη και, όπως είπε ο πρωθυπουργός, κάθε πολιτική λύση πρέπει να είναι δυνατή και να γίνει εφικτή για να σταματήσει τώρα ο πόλεμος» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αλεξοπούλου.
Την Χριστίνα Αλεξοπούλου στην εξέδρα των επισήμων συνόδευσαν η οικογένειά της και συνεργάτες.

Ο Παπανδρέου

Στο πρόσφατο συμβούλιο των 27 ηγετών της ΕΕ για το Μεσανατολικό αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία της Ισπανίας για τη διεξαγωγή ειρηνευτικής διάσκεψης την οποία πρότεινε ο προεδρεύων του συμβουλίου και υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, μπορεί να έχει κομβικό ρόλο στην αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή.

«Η Ε.Ε. και η Ελλάδα έχουν προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν. Μόνη λύση σήμερα είναι αυτή η διεθνής πρωτοβουλία να οδηγήσει σε μια ειρηνευτική διαδικασία και μια συμφωνία για δύο αυτόνομα κράτη που θα εγγυώνται την ασφάλεια στους πολίτες και την περιοχή» ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Χαρ. Μπονάνος τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια πατρίδα ασφαλής, ισχυρή και κυρίως μια κοινωνία συνεκτική» ενώ «ειρήνη και σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα ανεξαρτήτως φυλής, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών και άλλων πεποιθήσεων» ζήτησε ο Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr