background img
banner
banner

Οι πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη

ΒΑΣΩ ΨΥΧΡΑΜΗ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ… ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

Ο Οκτώβριος φτάνει στο τέλος του, οι αυτοδιοικητές εκλογές ανήκουν πλέον το παρελθόν, ωστόσο για κάποιους τα… δύσκολα βρίσκονται μπροστά. Δύσκολα όσο και δημιουργικά βέβαια στην περίπτωση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου που αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου.

Οι υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης από τους συνδυασμούς που έχουν αντιπροσώπευση, είναι έτοιμοι να σηκώσουν ένα ακόμη βάρος. Αυτό της υποχρέωσης του φανούν αντάξιοι των προσδοκιών των εκατοντάδων δημοτών που τους στήριξαν.

Πρώτη των… πρώτων αναδείχθηκε η Βάσω Ψυχράμη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» του Χρήστου Γούτου συγκεντρώνοντας 1.791 ψήφους και το «ρεκόρ» της δεν προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού και είχε συμβεί και στο παρελθόν αλλά και «δικαιολογείται» από την έντονη και ουσιαστική δράση της εδώ και χρόνια στον δήμο Αιγιαλείας, από όποια θέση ευθύνης κι αν υπηρέτησε. Είχε δε καταφέρει και ως υποψήφια δήμαρχος με τον συνδυασμό «Ποιοτική Αιγιάλεια» να συγκεντρώσει ένα υπολογίσιμο ποσοστό στις εκλογές του 2019.

Η μη συμμετοχή του κόσμου καταδεικνύει την αποτυχία του πολιτικού συστήματος

Ποιος είναι όμως ο απόηχος των εκλογών για την Βάσω Ψυχράμη; Η απροθυμία ψηφοφόρων να προσέλθουν στις κάλπες, για πολλούς, έκρινε το αποτέλεσμα. Ερωτηθείσα από τo Protionline.gr, η κ. Ψυχράμη απάντησε: ΄΄Οι Αιγιαλείς, κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν έλαβαν μέρος στις δημοτικές εκλογές και η αποχή αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής. Η μη συμμετοχή του κόσμου καταδεικνύει την αποτυχία του πολιτικού συστήματος να εμπνεύσει και να πείσει τους δημότες. Απόρροια αυτού είναι η απαξίωσή του από τους ίδιους πολίτες, οι οποίοι «δεν θέλουν να ψηφίσουν κανέναν»΄΄.

Για την κ. Ψυχράμη, το οριακό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, έχει να «πει» πολλά. Όπως τονίζει, ΄΄μία δεύτερη παρατήρηση είναι πως οι Αιγιαλείς μοιράστηκαν ακριβώς στη μέση και οι δημοτικοί παράγοντες οφείλουμε να λάβουμε το μήνυμα της συνεργασίας και της συναπόφασης. Η δημοτική αρχή που προέκυψε από τις εκλογές, οφείλει να ακολουθήσει τον προοδευτικό δρόμο της συναίνεσης και να προχωρήσει τον τόπο μας μπροστά με σύνθεση απόψεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία΄΄.

Η έκφραση όλης της κοινωνίας

΄΄Στο χέρι της δημοτικής αρχής είναι να αλλάξει νοοτροπία διοίκησης, προκειμένου και οι εκπρόσωποι του υπόλοιπου 50% της κοινωνίας να μπορούμε να συμμετάσχουμε με προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων αλλά και για την πολυπόθητη προκοπή και ανάπτυξη του τόπου μας. Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι οι πολίτες επιθυμούν ακριβώς αυτό: Συνεργασία όλων και προκοπή του τόπου΄΄, προσθέτει.

«Οι 1.791 σταυροί ωστόσο στέλνουν κι αυτοί το δικό τους μήνυμα…», ήταν το σχόλιο του Protionline.gr προς την κ. Ψυχράμη, η οποία σχολίασε τα εξής: ΄΄Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνδημότες μου που με στήριξαν με την ψήφο τους. Είναι πολύ τιμητικό το γεγονός ότι με εμπιστεύτηκαν τόσοι άνθρωποι, με ανέδειξαν πρώτη σε σταυρούς και με εξέλεξαν ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξια των προσδοκιών τους, μέσα από έναν ουσιαστικό ρόλο, με εποικοδομητικές προτάσεις και με διάθεση συνεργασίας για την επίλυση των προβλημάτων της Αιγιάλειας΄΄.

Τα τελευταία λεπτά και τα πρώτα χαμόγελα

Το… προσωπικό του ρεκόρ κατέρριψε ο Βασίλης Χριστόπουλος, από τον συνδυασμό «Αιγιάλεια Τώρα» του Δημήτρη Καλογερόπουλου, λαμβάνοντας 1.698 σταυρούς. Ερωτηθείς για το πώς βίωσε την προεκλογική περίοδο και τις εκλογές, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, είπε: ΄΄Ήταν ένας έντιμος αγώνας, με αντιπαραθέσεις αλλά με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου, σε υψηλό επίπεδο. Υπήρχε μεγάλη αγωνία να επικοινωνήσουμε στους πολίτες τόσο το έργο που κάναμε την προηγούμενη περίοδο, αφού παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύσαμε, έγιναν παρεμβάσεις και έργα σε όλη την Αιγιάλεια, όσο και τις προγραμματικές μας θέσεις, που από το αποτέλεσμα της νίκης των εκλογών δείχνει ότι επετεύχθη. Κατά τα άλλα, είχε έντονες στιγμές, επαφή με κόσμο, πίεση, σχεδιασμό, καθημερινή επαφή με τους συνυποψήφιους και με έναν Δήμαρχο έμπειρο, δυναμικό, δραστήριο, υπερκινητικό να μας καθοδηγεί για το στόχο. Θα θυμάμαι το χαμόγελο και την όρεξη για προσφορά και εθελοντισμό, όλων των υποψηφίων του συνδυασμού μας και των φίλων που αγωνίστηκαν και πήραν μέρος μαζί μας στην προεκλογική περίοδο, αφού όλοι ως μια μεγάλη παρέα συμβάλλαμε για το επιτυχές αποτέλεσμα. Κοιτάξαμε το εμείς και όχι το εγώ΄΄. Όσο για το τι είναι αυτό που θα έχει να θυμάται από αυτές τις εκλογές, ο κ. Χριστόπουλος απάντησε: ΄΄Σίγουρα δεν θα ξεχάσω τα τελευταία λεπτά των αποτελεσμάτων και ειδικότερα την καταμέτρηση των τριών τελευταίων τμημάτων που έφεραν το τελικό αποτέλεσμα της νίκης΄΄.

Δικαίωση μετά από δύσκολες συνθήκες

«Τι σημαίνει για εσάς η ανάδειξή σας ως πρώτου σε σταυρούς προτίμησης στον συνδυασμό σας; Πόσο δικαιωμένος νιώθετε από αυτή την αναγνώριση του έργου σας;», ήταν το επόμενο ερώτημα που ετέθη στον πρώτο του συνδυασμού που κέρδισε τις εκλογές, για να απαντήσει: ΄΄Καταρχάς να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους συνδημότες μας που με τίμησαν και με εξέλεξαν πρώτο σε σταυρούς προτίμησης στον συνδυασμό αλλά και στην οικογένειά μου που στάθηκε διπλά μου και με στήριξε στον δύσκολο αγώνα που έδωσε η παράταξη. Για μένα αλλά και για τον Δήμαρχο, που με επέλεξε να υπηρετήσω από συγκεκριμένες θέσεις του δήμου τους πολίτες της Αιγιάλειας, είναι μία μεγάλη δικαίωση. Είναι δικαίωση γιατί παρόλο που ήταν μία δημοτική θητεία δύσκολη, με έντονη και τοξική αντιπολίτευση, με καθυστερήσεις στους προϋπολογισμούς και με υγειονομική κρίση, οι πολίτες αναγνώρισαν, την προσπάθεια του έντιμου αγώνα με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου, την καθημερινή μου ενασχόληση με τα προβλήματα, την προσπάθειά μου χωρίς διακρίσεις, τη συνεργασία, τα έργα και τις παρεμβάσεις που έγιναν σε όλο τον Δήμο, και την όλη προσήλωσή μου στον σκοπό για καλύτερη Αιγιάλεια΄΄.

΄΄Αυτό μου δίνει δύναμη αλλά με γεμίζει και με τεράστιο αίσθημα ευθύνης ώστε να συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά, με όλες μου τις δυνάμεις, για το καλό του τόπου μας με μοναδικό μέλημα την πρόοδό του, χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς αλλοίωση της προσωπικότητάς μου΄΄, πρόσθεσε ακόμη.

Ένα ακόμη ερώτημα που ετέθη στον κ. Χριστόπουλο είναι το πώς βλέπει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Απαντώντας, τόνισε: ΄΄Η κατάσταση θα είναι θετικά διαφορετική από το γεγονός και μόνο ότι δεν ισχύει πλέον το σύστημα της απλής αναλογικής, η δημοτική αρχή θα έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα μπορούμε να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να ολοκληρώνουμε έργα χωρίς καθυστερήσεις΄΄.

Με διάθεση για την άσκηση εποικοδομητικής αντιπολίτευσης

Η πρώτη φορά που ο Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος μπήκε στον στίβο των δημοτικών εκλογών με τόση ταχύτητα, ήταν στις εκλογές που μόλις τελείωσαν. Ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Αιγιάλεια Προορισμός» έκοψε πρώτος το… νήμα και κέρδισε την προτίμηση των ψηφοφόρων της «Αιγιάλεια Προορισμός» με 1.019 σταυρούς προτίμησης. Ήταν η δεύτερη φορά που κατήλθε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ωστόσο τόσο ενεργά ασχολήθηκε για πρώτη φορά, εργαζόμενος, μαζί με τον επικεφαλής και συνυποψηφίους του στην παράταξη, για τη δημιουργία ενός προγράμματος φιλόδοξου και ρεαλιστικού. Πώς βίωσε ο ίδιος την προεκλογική περίοδο και τις εκλογές; Με συναισθήματα ανάμεικτα. Αφενός για το αποτέλεσμα των εκλογών που έφερε τον συνδυασμό τρίτο, αφετέρου όμως με μεγάλη διάθεση για την άσκηση εποικοδομητικής αντιπολίτευσης. ΄΄Σαν παράταξη κάναμε έναν αξιοπρεπή αγώνα, όλα τα μέλη του συνδυασμού μας συνεργαστήκαμε και συμπορευτήκαμε χωρίς αντιπαλότητα, με πρόγραμμα και συγκεκριμένους στόχους, τους οποίους θα υποστηρίξουμε σαν συνδυασμός και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε αλλά είναι αποδεκτό΄΄.

Αναφορά κάνει και στην αποχή του κόσμου: ΄΄Η απροθυμία των πολιτών να προσέλθουν στην κάλπη ήταν πάρα πολύ μεγάλη και γενικά η αποχή κρίνει τις εκλογές. Αυτό θα πρέπει να διορθωθεί και ο κόσμος να αποκτήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά. Οι εκλογές είναι η γιορτή της Δημοκρατίας και πρέπει όλοι να συμμετέχουμε στη λήψη αποφάσεων΄΄.

Προώθηση του προγράμματος του συνδυασμού

Σχετικά με την προσωπική του επιτυχία να ξεπεράσει τους χίλιους σταυρούς, ο κ. Ταξιαρχόπουλος επισήμανε: ΄΄Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους τους δημότες που με στήριξαν με την ψήφο τους. Θα προσπαθήσω τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη του συνδυασμού μας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο να υποστηρίξουμε τις απόψεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, με σκοπό την πρόοδο και την αναγέννηση της Αιγιάλειας. Είναι πολύ τιμητική η πρώτη θέση, είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά που ασχολούμαι πολύ ενεργά και χαίρομαι που οι συνδημότες μου, μου έδωσαν την ευκαιρία να τους εκπροσωπήσω στο Δημοτικό Συμβούλιο”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr