background img
banner
banner

Εορτασμός της Επετείου Ιδρύσεως Πανεπιστημίου Πατρών

ΚΑΙ 50ής ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί ο Εορτασμός της Επετείου Ιδρύσεως Πανεπιστημίου Πατρών και 50ής Επετείου από την Εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο.

Η έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί με χαιρετισμό του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστου Ι. Μπούρα ενώ θα ακολουθήσει Ομιλία από τον Ομότιμο Καθηγητή Σήφη Μπουζάκη με τίτλο: «ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ (1964-2023): Ίδρυση, σταθμοί, εξέλιξη, προοπτικές». Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν τα Βιβλία «Λες να ρίξουμε τη χούντα;» με Συγγραφέα την Μαρία Κατσιγιάννη και «Δικτατορία και Αντίσταση στην Πάτρα (1967-1974)» με Συγγραφέα τον Δημήτρη Κοσμόπουλο. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την Κατάθεση βιωματικών εμπειριών από τα μέλη της Επιτροπής κατάληψης του Πανεπιστημίου Πατρών το 1973, τον Δημήτριο Βεργίδη και την Άννα Μπαστάκη, με Συντονιστή τον Ομότιμο Καθηγητή Δημήτριο Βεργίδη καθώς και τα εγκαίνια της έκθεσης: «50 χρόνια Πολυτεχνείο».

Έκθεση «50 χρόνια Πολυτεχνείο»

Στην έκθεση παρουσιάζονται ιστορικά τεκμήρια, φωτογραφίες και έγγραφα από την περίοδο της δικτατορίας και της δράσης του φοιτητικού αντιδικτατορικού κινήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το υλικό της έκθεσης προέρχεται από το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Πατρών, την αρχειακή ενότητα «Αντιδικτατορικό Φοιτητικό Κίνημα Πατρών», το Μουσείο Τύπου της ΕΣΗΕΠΗΝ, το Τμήμα Αχαΐας των Γενικών Αρχείων του Κράτους, το Αρχείο της ΕΡΤ Α.Ε., τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, αρχεία ερευνητών και από βιβλιακό υλικό της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης.

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 15 Νοεμβρίου. Χώρος: Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο. Διάρκεια έκθεσης: 15 έως και 17 Νοεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 13.00 και 18.00 – 20.00. Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr