background img
banner
banner

Σύλληψη μαθητή Λυκείου του Αιγίου για διακίνηση ναρκωτικών

ΣΤΑ… ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ

Την άκρη του νήματος της διακίνησης «σκληρών» ναρκωτικών σε σχολεία του Αιγίου και σε στέκια της νεολαίας της περιοχής, φαίνεται πως βρήκε η Ασφάλεια Αιγιαλείας, καθώς με τρεις συλλήψεις τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα πέτυχε ένα καίριο πλήγμα στη μάστιγα των ναρκωτικών. Χαρακτηριστικό της «σήψης» της κοινωνίας είναι το γεγονός ότι και οι τρεις συλληφθέντες, ένας εκ των οποίων μαθητής Λυκείου του Αιγίου, αντιμετωπίζουν κατηγορίες, εκτός των άλλων, για διακίνηση ναρκωτικών, έχοντας στο ενεργητικό τους μεγάλη δράση, παρά το νεαρό της ηλικίας τους. Βεβαίως οι έρευνες συνεχίζονται ώστε να εντοπιστούν οι εγκέφαλοι του κυκλώματος…

Για κάποιους η είδηση της σύλληψης ενός 16χρονου Αιγιώτη με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών αλλά και η αντίστασή του προς τους αστυνομικούς και όλη η παραβατική συμπεριφορά του, έπεσαν ως «κεραυνός εν αιθρία». Στους κύκλους της νεολαίας ωστόσο είναι γνωστά πρόσωπα, πράγματα και σημεία διακίνησης. Όλοι λίγο πολύ γνώριζαν για διακίνηση ναρκωτικών στην οδό Μητροπόλεως, στα Πευκάκια ή ακόμη και σε σχολεία. Το μόνο που υπολειπόταν από την πλευρά της Ασφάλειας ήταν τα χειροπιαστά στοιχεία και αυτός είναι ο λόγος που παρακολουθούσε καιρό την υπόθεση, μιας και υπήρχαν καταγγελίες και ενδείξεις για διακίνηση ναρκωτικών.

Τους… οδήγησε στην «καβάτζα» αλλά αντιστάθηκε

Οι… αποδείξεις ήρθαν τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου το βράδυ, όταν στην περιοχή της Φωνησκαριάς, λίγο έξω από το Αίγιο εντοπίστηκε ο 16χρονος από την Κουλούρα από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας. Ο νεαρός μαθητής Λυκείου του Αιγίου, επέβαινε σε δίκυκλο το οποίο, όπως αποδείχθηκε ήταν κλεμμένο. Στη συνέχεια πεζός κατευθύνθηκε προς το σημείο «καβάτζα» όπως αναφέρεται, στη Φωνησκαριά. Ο 16χρονος φέρεται να προέβαλε αντίσταση και να κλωτσά τους αστυνομικούς ενώ μέσα σε λίγα λεπτά τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του είχε 1,7 γραμμάρια κάνναβης. ενώ στην «καβάτζα», στο σημείο δηλαδή που μετέβη, βρέθηκε ένα σακίδιο με 881 γραμμάρια κάνναβης, 34 γραμμάρια κοκαΐνης και 182 γραμμάρια άγνωστης λευκής ουσίας, που ακόμη (ως χθες βράδυ) δεν είχε αποσαφηνιστεί για τι είδους ναρκωτικό πρόκειται.

Ο συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που αφορούν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κλοπή οχήματος και αντίσταση και βία κατά των αστυνομικών. Επίσης, συνελήφθη και η μητέρα του που αντιμετωπίζει το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Να σημειωθεί ότι ο 16χρονος είναι παιδί μονογονεϊκής οικογένειας ενώ έχει και έναν ετεροθαλή αδελφό.

Ξετυλίγεται το… κουβάρι της υπόθεσης

Ακολούθως και ξετυλίγοντας το… κουβάρι της υπόθεσης, η Ασφάλεια Αιγιαλείας συνέλαβε άλλα δύο άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της διακίνησης των ναρκωτικών στο Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για δύο νεαρούς ενήλικες, έναν 18χρονο και έναν 20χρονο και οι δύο Αιγιώτες.

Και οι τρεις παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 7 Νοεμβρίου ενώπιον του Εισαγγελέα, ωστόσο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη το πρωί, στην Ανακρίτρια Αιγίου, από την οποία θα αποφασιστεί εάν θα προφυλακιστούν, κάτι που στην περίπτωση του ανήλικου είναι σπάνιο αλλά όχι απίθανο, ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωσή της για το θέμα, η Αστυνομία αναφέρει: ΄΄Συνελήφθη, το απόγευμα της Δευτέρας, σε ορεινή περιοχή του Αιγίου, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ Αιγιαλείας, ένας 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών, κλοπή τροχοφόρου, αντίσταση και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Παράλληλα, συνελήφθη η μητέρα του ανήλικου κατηγορούμενου για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας του.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αιγιαλείας, αξιοποιώντας πληροφορίες, εντόπισαν τον ανήλικο κατηγορούμενο να μεταβαίνει με δίκυκλο σε ορεινή περιοχή του Αιγίου και στη συνέχεια να κινείται πεζός σε σημείο «καβάτζα». Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τον κατηγορούμενο προκειμένου να τον συλλάβουν, ωστόσο ο τελευταίος αντιστάθηκε σθεναρά, απωθώντας τους με τα άκρα του.

Σε σωματικό έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί στον συλληφθέντα βρήκαν στη κατοχή του και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των (74,80) ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και (1,7) γραμμάρια κάνναβης. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σημείο απόκρυψης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ένα σακίδιο πλάτης, το οποίο περιείχε (881) γραμμάρια κάνναβης, διαμοιρασμένα σε δέκα αυτοσχέδιες συσκευασίες, (34) γραμμάρια κοκαΐνης και (182) γραμμάρια άγνωστης λευκής ουσίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου, ενώ κατασχέθηκε το δίκυκλο που οδηγούσε, διότι είχε δηλωθεί η κλοπή του στις 22/9/2023 στο Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Αιγιαλείας΄΄.

Σε υψηλά ποσοστά η παραβατικότητα ανηλίκων στην Αιγιάλεια

Και βέβαια αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Ασφάλεια Αιγιαλείας και τον υπερβάλλοντα ζήλο του διοικητή και των ανδρών της να «καθαρίσουν» την περιοχή από τη μάστιγα των ναρκωτικών.
Η παραβατικότητα των ανηλίκων είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας και σε τοπικό επίπεδο, που θα πρέπει να ενεργοποιήσει άπαντες. Φορείς, οργανισμούς και κυρίως οικογένειες…


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr