background img
banner
banner

Νομικό πρόσωπο προς… διάσωση

ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΕ «ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΠΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1/1/2024

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει ποιο από τα δύο νομικά πρόσωπα του Δήμου Αιγιαλείας -το Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός» ή η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α)- θα παραμείνει αυτοτελές και ποιο θα συγχωνευτεί στον Οργανισμό του δήμου.

Με βάση την ενημέρωση που έγινε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στα πλαίσια ενός «σχολείου αιρετών» για τη νέα δημοτική περίοδο 2024- 2028, οι ελπίδες για την διατήρηση ενός νομικού προσώπου του δήμου Αιγιαλείας φαίνεται να αναπτερώνονται.

Τα αιτιολογημένα αιτήματα δημάρχων για εξαίρεση από το καθεστώς με τις συγχωνεύσεις απ όλη τη χώρα, τα οποία έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, είναι λιγότερα του αναμενομένου.

Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, ζητήθηκε να διατηρηθούν τόσο το Ν.Π.Δ.Δ. όσο και η Κοινωφελής του δήμου. Με βάση την αξιολόγηση του Υπουργείου, προβάδισμα για να διατηρηθούν φαίνεται ότι έχουν τα Νομικά Πρόσωπα ειδικού σκοπού. Προ αυτή την κατεύθυνση, στην αξιολόγηση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, φαίνεται να προηγείται η ΔΗΚΕΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στα επόμενα 24ωρα όπως και μια σειρά από νέες διευκρινιστικές εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ. σε σχέση με το διαδικαστικό των συγχωνεύσεων. Ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, μιλώντας πρόσφατα στην «Π», εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του πάντως για το ΝΠΔΔ του δήμου και για την σχεδόν… αναπόδραστη πλέον συγχώνευση προσωπικού και υποδομών (Βρεφονηπιακοί, Παιδικοί, ΚΔΑΠ και ΚΑΠΗ), στον οργανισμό του δήμου.

Εκτός από το Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, στην Αθήνα χθες στο Ξενοδοχείο Τιτάνια στο διήμερο «σχολείο» για αυτοδιοικητικά θέματα βρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Ρούσσος, ο διευθυντής Οικονομικών Κωνσταντίνος Μανέτας, η προϊσταμένη Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρία Σαλαμούρα, ο Νίκος Λεοντίου από το Γραφείο Προϋπολογισμού και ο Δημήτρης Νταβαντζής από το Τμήμα Προγραμματισμού.

Μετά την αιτιολογημένη έκφραση γνώμης για τη διατήρηση ενός τουλάχιστο νομικού προσώπου ανά ΟΤΑ, ο δήμος πρέπει να προχωρήσει σε αναμόρφωση του και να προχωρήσει στην σύνταξη του Προϋπολογισμού, λύνοντας την εξίσωση με τα αυξημένα πλέον έξοδα, λειτουργικά και μισθοδοσίας, οριστικοποιώντας τέλος και την τελική μορφή του Οργανογράμματος του δήμου πριν την 1/1/2024.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr