background img
banner
banner

Σκεπτικισμός στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις

ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗ

Στον απόηχο της θυελλώδους συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σαββατοκύριακο και τη στιγμή που την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου υπήρξε και νέο «κύμα» αποχωρήσεων, τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παρακολουθούν με έντονο σκεπτικισμό τις εξελίξεις στο κόμμα. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν μετατρέψει σε… καζάνι που βράζει την Κουμουνδούρου, με την πιο αισιόδοξη προοπτική να είναι η κατάρρευση μεν του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με την αναγέννηση στην ουσία ενός νέου κόμματος, υπό τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αποχώρηση δύο πρώην Αχαιών βουλευτών

Την Τετάρτη, 24 στελέχη του κόμματος, μεταξύ των οποίων οι πρώην βουλευτές Αχαΐας, Ανδρέας Ριζούλης και Κώστας Σπαρτινός ακολούθησαν τη ροή των αποχωρήσεων, συνυπογράφοντας κοινή επιστολή παραίτησης. Αφήνοντας αιχμές για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ανέφεραν: «Ήμασταν μέλη ενός πλουραλιστικού Αριστερού κόμματος και είμαστε περήφανοι για τις κατακτήσεις του προς όφελος του λαού, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα λάθη και τις αστοχίες, για τις οποίες είμαστε συνυπεύθυνοι, αλλά δεν δεχόμαστε να μετατραπούμε σε μέλη ενός fun club».

Γιούλη Μαμμή: ΄Η έννοια μιας πιθανής σύγκλισης προς μία κατεύθυνση, θα μπορούσε να προσδώσει νέα χαρακτηριστικά και νέα δυναμική΄΄

΄΄Η κατάσταση είναι ακόμα ρευστή και κάθε μέρα που περνά για το κόμμα, προκύπτουν νέες εξελίξεις. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ποια θα είναι η πορεία και πού θα καταλήξει όλη αυτή η διαμάχη, δυστυχώς τα προβλήματα είναι πολλά…΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr ερωτηθείσα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, η πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιούλη Μαμμή, επισημαίνοντας ακόμη: ΄΄Η Αριστερά είναι συνηθισμένη στις διασπάσεις και τις διχαστικές συμπεριφορές, όμως ίσως, μέσα από όλο αυτό να οδηγηθούμε τελικά σε κάτι εντελώς νέο, κάτι που δεν μπορούμε σαφώς να αποκλείσουμε. Όμως οι συνθήκες για τώρα, δεν είναι καθόλου ευχάριστες και οι εξελίξεις είναι δυσμενείς. Η κατάσταση δεν είναι μόνο κακή για τους ψηφοφόρους, τα μέλη και τους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για όλη την κοινωνία ανεξαιρέτως, καθώς όλοι οι πολίτες έχουν την ανάγκη για θετική και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Κι αυτή σήμερα είναι πιο αναγκαία από ποτέ…΄΄.

΄΄Είμαστε σε μία πραγματικά δύσκολη θέση, όμως το κόμμα, έχει άξια στελέχη από όλες τις πλευρές και η έννοια μιας πιθανής σύγκλισης προς μία κατεύθυνση, θα μπορούσε να προσδώσει νέα χαρακτηριστικά και νέα δυναμική. Αυτό θα έδινε την επιθυμητή σταθερότητα που αναζητούμε όλοι΄΄, συμπλήρωσε. Η κ. Μαμμή, δεν ήθελε να σταθεί στους «άστεγους» που, όπως είπε, «δεν χρωστούν δάνειο αλλά δεν έχουν πολιτική στέγη και ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πολιτική στέγη για πάρα πολύ κόσμο».

Πρόσθεσε ωστόσο τα εξής: ΄΄Το βασικό μιας Δημοκρατίας για να είναι ισχυρή και αποτελεσματική, είναι μία ικανή κυβέρνηση αλλά και μία ισχυρότατη αντιπολίτευση. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο, δυστυχώς. Υπάρχει μία πολιτική “αναπηρία” σε σχέση με την πολιτική εξέλιξη των πραγμάτων που μας στεναχωρεί ιδιαίτερα. Εύχομαι και ελπίζω να βρεθούν λύσεις στα αδιέξοδα που έχουν προκύψει και να δημιουργηθεί ξανά από τους κύριους συμμετέχοντες, η δυνατότητα της ύπαρξης οργάνωσης, που θα έχει ισχυρό πολιτικό αντίβαρο σε αυτή την κυβέρνηση που δεν μας αξίζει. Ελπίζω σε μία προσπάθεια από όλους, για να μην υπάρξει πλήρης διάσπαση, γιατί χρειαζόμαστε όλοι έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ικανό και δυνατό΄΄.

Τασία Σταυροπούλου: ΄΄Χρειαζόμαστε ανασύνταξη στον προοδευτικό χώρο ώστε να προτάξουμε τα προβλήματα της κοινωνίας΄΄

Για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτήθηκε από τo Protionline.gr και το τοπικό στέλεχος του κόμματος, Τασία Σταυροπούλου, η οποία σημείωσε: ΄΄Μετά από τις δύο ήττες των βουλευτικών εκλογών, το κόμμα ταλανίζεται από εσωστρέφεια και ένα τοξικό περιβάλλον. Στην Κεντρική Επιτροπή, πιστεύαμε ότι τα προβλήματα θα λυθούν με νηφαλιότητα και θετική διάθεση από όλους. Δυστυχώς, ο πρόεδρος είχε μία διχαστική εισήγηση και δεν κατάφερε ποτέ να ρίξει τους τόνους, μίλησε με κακούς χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν στον πολιτικό χώρο της Αριστεράς που κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι στο κόμμα επικράτησε μια διασπαστική συμπεριφορά. Έχουμε μία τεράστια διαδρομή και όλοι, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και για να γίνουμε κυβέρνηση αλλά και για να στεκόμαστε αξιόμαχα στις κοινωνικές εξελίξεις της σύγχρονης εποχής, με γνώμονα πρωτίστως τον άνθρωπο και την ποιότητα της ζωής του. Δεν δικαιολογώ τις εκφράσεις που διατυπώθηκαν προς τον κ. Κασσελάκη από διάφορους, αλλά υπάρχει ένα καταστατικό, υπάρχει μία επιτροπή δεοντολογίας, υπάρχουν όργανα που θα μπορούσαν να λύσουν τα όποια προβλήματα, κάτι που δεν έγινε. Δεν πήγαμε καθόλου προς αυτή την κατεύθυνση΄΄.

«Ποιο βλέπετε να είναι το άμεσο μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;», ήταν το επόμενο ερώτημα του Protionline.gr, με την κ. Σταυροπούλου να απαντά: ΄΄Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολιτικό και υπαρξιακό ζήτημα. Ο πρόεδρος, είχε την ευθύνη να διαλέξει τον δρόμο της σύμπνοιας, της συντροφικότητας, να θέσει στόχους για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία, δίχως αλαζονικές συμπεριφορές και χωρίς επίθεση. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Η κοινωνία έχει αγωνία για την καθημερινότητά της και για τα οικονομικά της, υπάρχουν κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης και χρειαζόμαστε ανασύνταξη στον προοδευτικό χώρο ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την φτώχεια, τους πολέμους, την κλιματική κρίση, την ανασφάλεια, την ακρίβεια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε νοικοκυριό. Πρέπει να δοθεί ελπίδα από την αρχή, σε κάθε στέλεχος της παράταξης. Αυτή είναι η μόνη λύση για να βγούμε από αυτή την κρίσιμη καμπή, η σταθερότητα και η συνεργασία είναι το μυστικό της επιτυχίας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr