background img
banner
banner

Συζήτηση για το θέμα του ΧΥΤΑ Παπανικολού στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Η Περιφέρεια στα πλαίσια των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει εξ αρχής το 2010, τη χρηματοδότηση κατασκευής του έργου, σκοπεύει να ολοκληρώσει το έργο στου Παπανικολού είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από τη συζήτηση του θέματος χθες Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Το έργο παραμένει πάντως «ορφανό» καθώς δεν αποτελεί μέρος του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Δυτικής Ελλάδος. Το αν θα αποτελέσει μάλιστα -στο μέλλον- δομή σε λειτουργία δεν αφορά την Περιφέρεια αλλά τους δημάρχους, στα πλαίσια του ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης) όπως ενημέρωσε χθες ο Νεκτάριος Φαρμάκης.
Πριν φτάσει η ώρα της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη, είχε προηγηθεί ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Μαυρομμάτη καθαρά υπηρεσιακού χαρακτήρα σε σχέση με την σωστή ολοκλήρωση του έργου.

Ο κ. Φαρμάκης απέφυγε να κάνει κάποια νύξη σε σχέση με τους χειρισμούς της προηγούμενης Περιφερειακής αρχής και τη γνωστή εμπλοκή στην εξέλιξη του έργου στο ΣτΕ. Επισήμανε πάντως ότι τα, όποια, σχεδιαστικά λάθη θα αποκατασταθούν, αφήνοντας να εννοηθεί όμως ότι ‘θέμα Πανανικολού – ΠΕΣΔΑ’ μπορεί να ανοίξει ουσιαστικά μόνο από τον ΦΟΣΔΑ που θα πρέπει να συγκροτηθεί εκ νέου από τους αυτοδιοικητικούς, μετά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική ερώτηση από την ελάσσονα μειοψηφία είχε καταθέσει ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαίο να λυθεί η εκκρεμότητα καθώς το θέμα της εμπλοκής του έργου έχει κριθεί και από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και έχει πάρει το δρόμο του ως εγκριθεί ως νόμιμος ΧΥΤΥ. «Είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να ολοκληρωθεί το έργο, είναι θέματα ποιότητας ζωής αλλά και στη βάση των προστίμων για ευθύνες και καθυστερήσεις στο σχεδιασμό και την αντιμετώπιση του θέματος με τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων» τόνισε ο κ. Κατσικόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr