background img
banner
banner

Παραδέχτηκαν την εμπλοκή τους, ζήτησαν συγγνώμη και «έδειξαν» τον ηθικό αυτουργό

ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

Μία απρόσμενη για κάποιους, αναμενόμενη για άλλους εξέλιξη, έκρυβε η χθεσινή εκδίκαση της έφεσης που είχαν καταθέσει οι πρωτοδίκως καταδικασθέντες για την υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου. Μπορεί το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών να αποφάσισε να δώσει ακόμη μία αναβολή λόγω της μη παρουσίας δύο καθοριστικών μαρτύρων, εντούτοις οι δύο εκ των τριών κατηγορουμένων ομολόγησαν την εμπλοκή τους, ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος και… έδειξαν ως ηθικό αυτουργό τον τρίτο κατηγορούμενο, ο οποίος για ακόμη μία φορά αρνήθηκε κάθε κατηγορία εις βάρος του.

Ο Άγγελος Αγγελόπουλος είχε πέσει νεκρός από πυρά κοντόκανης καραμπίνας στις 4 Φεβρουαρίου του 2011, σε ηλικία 59 ετών, μέσα στο γκαράζ της πολυκατοικίας όπου διέμενε, καθώς επέστρεφε με τη σύντροφό του από βραδινή έξοδο και η είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας είχε συνταράξει το πανελλήνιο.

Οι άνδρες της Ασφάλειας Αιγίου, λίγες μέρες μετά το φονικό είχαν ήδη εντοπίσει τους δράστες, καθώς ένας εξ αυτών είχε μιλήσει στην παρέα του για την εμπλοκή του στην υπόθεση, παρουσιάζοντάς την ως «κατόρθωμα». Στις 18 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς συνελήφθησαν πέντε άτομα. Ο 46χρονος τότε Κ.Λ. που σήμερα φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, ένας 27χρονος, ένας 24χρονος, ένας 23χρονος και μία 25χρονη η οποία αφέθηκε ελεύθερη. Δύο χρόνια αργότερα, το ΜΟΔ Πύργου αποφάσισε την ενοχή των 4 κατηγορουμένων και την αθώωση της πέμπτης κατηγορούμενης. Να σημειωθεί πως για την υπόθεση πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 25 χρόνια κάθειρξη ακόμη ένας άνδρας ο οποίος είχε αναλάβει ρόλο τσιλιαδόρου στη δολοφονία και ο οποίος σήμερα έχει αποφυλακιστεί.

Απουσίαζαν δύο σημαντικοί μάρτυρες

Στους τρεις που έχουν καταθέσει την έφεση, επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Από το 2015 ως σήμερα, πολλές φορές έχει αναβληθεί η εκδίκαση της Έφεσης είτε γιατί δεν προσέρχονταν οι δικηγόροι είτε γιατί δήλωναν κώλυμα οι κατηγορούμενοι. Χθες ήταν η μόνη φορά που φαινόταν πως θα διεξαχθεί η δίκη. Όμως η απουσία δύο ουσιωδών μαρτύρων οδήγησε την πρόεδρο στην απόφαση να συσκεφθεί με τους υπόλοιπους της έδρας για το εάν θα διεξαχθεί η δίκη. Μετά από δέκα λεπτά, απεφάνθη πως η δίκη θα αναβληθεί. Τότε πήραν τον λόγο οι συνήγοροι των δύο κατηγορουμένων οι οποίοι δήλωσαν πως συναινούν να γίνει η διαδικασία και να διαβαστεί η κατάθεση των δύο μαρτύρων, κάνοντας γνωστό πως η πρόθεση των πελατών τους είναι να ομολογήσουν. Σημειωτέον ότι ο ένας εκ των δύο μαρτύρων που δεν παρέστη ήταν αυτός στον οποίο είχε… υπερηφανευτεί ο ένας κατηγορούμενος την εμπλοκή του στην υπόθεση της δολοφονίας και κάπως έτσι ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης.

Παρόλα αυτά το δικαστήριο είπε ότι θέλει να δώσει μία ακόμη αναβολή γιατί ένας εκ των μαρτύρων λείπει στο εξωτερικό και δεν είχε κληθεί. Μάλιστα είπαν ότι αν κληθεί και δεν προσέλθει, τότε θα εκδικαστεί κανονικά η έφεση όταν θα οριστεί.

Παραδέχθηκαν την κατάθεση που είχαν δώσει στην αστυνομία προανακριτικά

Να σημειωθεί πως χθες και οι τρεις πρωτοδίκως καταδικασθέντες κατέθεσαν αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης, ζητώντας αποφυλάκιση και τονίζοντας πως από τη στιγμή που έχουν μείνει 12 χρόνια στη φυλακή, ενδέχεται σε περίπτωση που κερδίσουν την έφεση να έχουν εκτίσει μεγαλύτερο μέρος της ποινή τους. Τότε το δικαστήριο επέτρεψε σε κάθε κατηγορούμενο να τοποθετηθεί.

Όταν οι δύο κατηγορούμενοι ρωτήθηκαν τι έχουν να πουν για την υπόθεση, ανέφεραν πως επιθυμούν να ομολογήσουν τις πράξεις τους, ότι ήταν λάθος τους, ότι έχουν μετανοήσει, ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος που ήταν παρούσα και υπέδειξαν τον Κ.Λ. ως τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεαροί τότε κατά την προανακριτική διαδικασία είχαν ομολογήσει, ωστόσο στη συνέχεια ανασκεύασαν. Όταν ρωτήθηκαν χθες γιατί πρωτόδικα είχαν αρνηθεί την εμπλοκή τους, ανέφεραν πως τότε τους είχαν καθοδηγήσει οι δικηγόροι τους να πουν ψέματα για να ελαφρύνουν τις θέσεις τους.

Η όλη εξέλιξη δικαίωσε την οικογένεια του Άγγελου Αγγελόπουλου θεωρώντας πως είναι διαφορετικά να προσπαθούν να πείσουν το δικαστήριο ότι αυτοί είναι οι δολοφόνοι κι άλλο να παραδέχονται οι ίδιοι ότι έχουν πράξει το έγκλημα, επιθυμώντας να μην ληφθεί υπόψη κανένα ελαφρυντικό.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr