background img
banner
banner

GoTogether… με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πρόνοιας…

ΙΑΤΡΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΕΣ

Μία πολύ σημαντική προσπάθεια ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της συνεργασίας της αντιδημαρχίας Πρόνοιας και της εταιρείας GoTogether. Οι δύο φορείς, που συνεργάζονται ανελλιπώς και σε πολύ καλό επίπεδο, κατάφεραν να συγκεντρώσουν ιατρικό υλικό για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και δομές της Αιγιάλειας, με σκοπό τη δωρεάν πλήρη στήριξη των δημοτών κάθε ηλικίας.

Η διαδικασία ξεκίνησε έπειτα από τα αιτήματα που δέχτηκε στη διαδικτυακή πλατφόρμα της η συγκεκριμένη εταιρεία, από τους φορείς της αντιδημαρχίας Αιγιάλειας. Το πρόγραμμα καλύπτει πολίτες της Τρίτης Ηλικίας και κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν οικονομική στήριξη. Έτσι, με την άμεση βοήθεια της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου, κλιμάκιο της αντιδημαρχίας παρέλαβε από τις αποθήκες του οργανισμού GoTogether στην Πάτρα, ιατρικό υλικό υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τα προϊόντα ήταν στην πλειοψηφία τους ιατρικά εργαλεία, εξειδικευμένα ιατροφαρμακευτικά εξαρτήματα, θερμόμετρα, επίδεσμοι, υλικά και γάζες. Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε με όχημα του δήμου Αιγιάλειας και παραχωρήθηκαν στην αποθήκη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, στο «Αγάπης Μέλαθρον Άγιος Χαράλαμπος» της Ιεράς Μητροπόλεως, σε ωφελούμενος του προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” αλλά και σε πολίτες όπου κατατάσσονται στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Τη πρωτοβουλία της αίτησης για την παραλαβή του υλικού, είχε καταθέσει ο δήμος Αιγιάλειας με εντολή της αντιδημάρχου κ. Βασιλακοπούλου, πριν από λίγες εβδομάδες.

Την περασμένη Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, παραδόθηκε στον ίδρυμα «Άγιος Χαράλαμπος με τη βοήθεια των εργαζομένων του Κέντρου Κοινότητας, το απαραίτητο υλικό ενώ συνεχίζονται να γίνονται κατ’ οίκων παρεμβάσεις. Παράλληλα, παραδίδεται ιατρικό υλικό σε πολίτες που είχαν αιτηθεί να προμηθευτούν διάφορα είδη, μέσω της υπηρεσίας του Δήμου.

Τα υλικά που παρελήφθησαν

Συνολικά, η αντιδημαρχία παρέλαβε από τις αποθήκες του “GoTogether” 40 κουτιά μάσκες προστασίας, 110 κουτιά γάντια, δεκάδες σετ ζαχάρου που περιλαμβάνουν μετρητή, φορτιστή, ειδικές ταινίες μέτρησης, ηλεκτρονικά θερμόμετρα, οξύμετρα αλλά και κρέμες ανάπλασης. Επίσης περιλαμβάνει επιθέματα, βελόνες ινσουλίνης και πάσης φύσεως υγειονομικό υλικό για άμεση χρήση προς όλους τους ωφελούμενος των προγραμμάτων.

Η συνεργασία είναι άψογη μεταξύ των δύο φορέων και συνεχίζεται ανελλιπώς ενώ υπάρχει η προτροπή να στέλνονται αιτήματα στη διαδικτυακή πλατφόρμα την οποία μπορεί οποιοσδήποτε πολίτης να χρησιμοποιήσει.

Ο δήμος φροντίζει να στέλνει το υλικό σε σπίτια πολιτών. Ειδικά σε όσους διαμένουν σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές, με έμφαση στις ομάδες τις Τρίτης Ηλικίας και βεβαίως, σε ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Η προσφορά του GoTogether

Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του solidarity.co2gether.gr, διάφοροι κοινωνικοί φορείς, αντιπρόσωποι τοπικών αυτοδιοικήσεων αλλά και ευπαθείς ομάδες, έχουν πλήρη πρόσβαση σε πολλές παροχές και υπηρεσίες, που παρέχονται από την διαδικτυακή πύλη. Η GoTogether, σχεδιάζει και υλοποιεί εδώ και πολλά χρόνια, πρωτοβουλίες και δράσεις για μία κοινωνία ισότητας και στήριξης. Το εξειδικευμένο προσωπικό που ανανεώνεται συνεχώς, μπορεί να κατευθύνει αξιόλογα δημόσιους φορείς, κοινωνικές οργανώσεις, ιδιωτικές εταιρίες, ερευνητικούς και εκπαιδευτικά σεμινάρια, ώστε με την κατάλληλη συνεργασία και την οργάνωση, να παρέχονται υπηρεσίες, προγράμματα και δράσεις κοινωνικής συνοχής, όπως ακριβώς γίνεται και μεταξύ της αντιδημαρχίας και το συγκεκριμένου ιδιωτικού φορέα.

Μιλώντας στο Protionline.gr η αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας Διαμάντω Βασιλακοπούλου, επισήμανε τη σημαντικότητα της προσπάθειας, τονίζοντας: “Δεν είναι η πρώτη φορά που η συνεργασία δύο φορέων δίνει το αποτέλεσμα που θέλουμε και μπορούμε. Το ιατρικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα αποτελέσει μεγάλη και σημαντική βοήθεια σε δημότες που έχουν πραγματική ανάγκη και μέσω των δομών του Δήμου, όχι μόνο θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά θα υλοποιηθεί και ο απώτερος στόχος μας, που είναι στα τέλη του 2024, να μην υπάρχει δημότης που να μην νιώθει ασφάλεια”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr