background img
banner
banner

«Τα ρομπότ θα κάνουν τα πάντα» – Πώς έβλεπαν τα παιδιά το 2000 την δεκαετία του 1960

Έχουν τα παιδιά διαίσθηση; Ένα βίντεο από το έτος 1966 μας βάζει σε σκέψεις. Το βίντεο παρουσιάζει παιδιά της δεκαετίας του 1960 να κάνουν προβλέψεις για το πώς θα ήταν η ζωή το 2000.

Το πιο αστείο είναι ότι όλες οι προβλέψεις τους είναι αληθινές στη σημερινή εποχή.

Ένα τμήμα από το βίντεο – το οποίο προβλήθηκε αρχικά στις 28 Δεκεμβρίου 1966, ως μέρος του Tomorrow’s World του BBC – κοινοποιήθηκε στο Twitter, όπου συγκέντρωσε πάνω από 1,4 εκατομμύρια προβολές και περισσότερα από 40.000 likes.

Το κλιπ διάρκειας 40 δευτερολέπτων ξεκινά με ένα αγόρι που λέει: «Οι άνθρωποι θα θεωρούνται περισσότερο ως στατιστικά στοιχεία παρά ως πραγματικοί άνθρωποι». Στη συνέχεια, μια κοπέλα είπε τη γνώμη της και είπε: «Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο ωραίο. Νομίζω πως όλες οι μηχανές παντού, θα κάνουν τα πάντα για σένα. Ξέρεις, θα βαρεθείς όπως κι εγώ να το κάνω Δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο ωραίο».

Τα θέματα που κυριάρχησαν στις δηλώσεις τους ήταν η ατομική βόμβα, ο υπερπληθυσμός και η άνοδος των ρομπότ, ενώ κάποια ανήλικα χάρισαν μία αχτίδα αισιοδοξίας, στέλνοντας μήνυμα για έναν κόσμο χωρίς ανισότητες.

Σας θυμίζουν κάτι;

Ο κόσμος μπορεί να μην ζούσε μέχρι και το 2000, σύμφωνα με τους μαθητές, καθώς «κάποιος τρελός», μπορεί να έπαιρνε υπό τον έλεγχο του τις ατομικές βόμβες και να τις χρησιμοποιούσε.

Άλλο ένα ζήτημα που φάνηκε να τους απασχολεί ιδιαίτερα ήταν ο υπερπληθυσμός. Εκτίμησαν πως στο μέλλον δεν θα υπήρχε αρκετός χώρος για μονοκατοικίες και οι άνθρωποι θα ζούσαν, στριμωγμένοι, σε διαμερίσματα με ελάχιστα υλικά αγαθά, καθώς δεν θα χωρούσαν. Άλλοι, προέβλεψαν πως θα φτιαχτούν σπίτια και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για να καλύψουν τις ανάγκες.

Ο άνθρωπος, παράλληλα, θα αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα να βρει δουλειά καθώς η τεχνολογία και τα ρομπότ θα είχαν καταλάβει όλες τις θέσεις. Με την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης, αυτή η πραγματικότητα δεν μοιάζει και εντελώς απίθανη.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr