background img
banner
banner

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ: Ενημέρωση για τις φυσικές καταστροφές από τον «Αχαιό»

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα; Παρόντα. Τα εργαστήρια δεξιοτήτων για τις φυσικές καταστροφές και το περιβάλλον; Εξίσου παρόντα, και ποιος καταλληλότερος για την ενημέρωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ακράτας από την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας «Αχαιός».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Χασιώτης, «μαθητές και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου για τη δράση της ομάδας, όσον αφορά τις φυσικές καταστροφές και πιο συγκεκριμένα για τα μέτρα που λαμβάνει σε περίπτωση πυρκαγιάς και πλημμύρας.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ένα ενδελεχές σχέδιο δράσης για την περίπτωση του σεισμού και αποσαφηνίστηκε ο καταλυτικός ρόλος της ομάδας σε σχέση με την ανεύρεση και τον απεγκλωβισμό ενός εγκλωβισμένου και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Τέλος, ο «Αχαιός» επίλυσε όλες τις απορίες μαθητών και των εκπαιδευτικών αναφορικά με το πεδίο δράσης του και τις φυσικές καταστροφές και απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή τόσο στους μαθητές, όταν ενηλικιωθούν, όσο και στους γονείς τους.

Εντύπωση προξένησε στα παιδιά η παρουσίαση του γεωφώνου, ειδικού μηχανήματος για την ανεύρεση αγνοούμενου μετά από σεισμό.
Υπεύθυνοι του «Αχαιός» για την παρουσίαση ήταν οι: Ματθαίος Ξένος, Γεώργιος Γκούμας και Κωνσταντίνα Ξένου, και τους ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο που διέθεσαν στο σχολείο μας».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr