background img
banner
banner

Το βιβλίο γιορτά-ΖΕΙ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΡΙΚΗ

«Το βιβλίο γιορτά-ΖΕΙ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας με καλεσμένη τη συγγραφέα Κατερίνα Μουρίκη», ήταν το σύνθημα της Δευτέρας, 8 Απριλίου, μέρας γιορτής για το βιβλίο. Το σχολείο είχε προετοιμαστεί για την ημέρα που θα ερχόταν η κ. Μουρίκη. Οι τάξεις είχαν διαβάσει τα βιβλία της συγγραφέα, είχαν ετοιμάσει θεατρικά και κινηματογραφικά δρώμενα, τραγούδησαν, έφτιαξαν σελιδοδείκτες, ζωγραφιές και κολάζ. Η Γ’ τάξη ζωντάνεψε με λόγο και με μουσική τον Μπαμπακόσπορο, η Στ΄ με την υποστήριξη νέων τεχνολογιών -βίντεο και της τεχνικής του θεάτρου σκιών-, παρουσίασε ένα διήγημά της με πολύ άρωμα Σμύρνης.

Οι μικροί μαθητές διάβασαν το βιογραφικό της, το μήνυμα για την ημέρα του βιβλίου της ΙΒΒΥ, εξωτερίκευσαν τα συναισθήματά τους από τα βιβλία που διάβασαν. Στη συνέχεια, της υπέβαλαν ερωτήσεις και οι μαθητές της Β’ της πήραν συνέντευξη. Οι δάσκαλοι δούλεψαν κάνοντας πολλές πρόβες, με διασκευή των έργων της με συνέργειες μεταξύ των τάξεων και των ειδικοτήτων.

Η συγγραφέας συγκινημένη από όσα της παρουσίασαν τα παιδιά μας μοιράστηκε μαζί μας οικογενειακές στιγμές που την ώθησαν να γράφει τα βιβλία της και να επικοινωνεί με το αναγνωστικό κοινό εδώ και τρεις δεκαετίες. Παρέσυρε, δε με τον καταπληκτικό της λογοτεχνικό λόγο μικρούς και μεγάλους στη χώρα των ηρώων, των πρωταγωνιστών των ιστοριών της, καθώς και περιόδων συγγραφής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στο τέλος της εκδήλωσης υπέγραψε βιβλία αλλά δώρισε και η ίδια βιβλία της στους μαθητές και δωράκια στα νήπια.

΄΄Η Διευθύντρια και οι δάσκαλοι του σχολείου την ευχαριστούν για τη δοτικότητα, την απλόχερη «αγάπη για τα πάντα» και την προσφορά της στους μαθητές μας. Μια φιλαναγνωστική και βιβλιοφιλική ημέρα που θα μας μείνει αξέχαστη, γιατί το βιβλίο ζει στις καρδιές μικρών και μεγάλων. Οι δάσκαλοι φροντίζουμε οι μαθητές μας να έχουν φιλαναγνωστικές εμπειρίες. Τους δημιουργούμε, δε αναμνήσεις από ανθρώπους που αποτελούν πνευματικούς φάρους στα γράμματα και στις τέχνες! Ευχαριστούμε την Κατερίνα Μουρίκη για τη μοναδική επίσκεψη που μας χάρισε στην Ακράτα. Συγχαίρω, δε τους δασκάλους και τους μαθητές μας για την υπέροχη βιβλιογιορτή!΄΄, αναφέρεται εκ μέρους της διευθύντριας Αναστασίας Ευσταθίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr