background img
banner
banner

Ημερίδα για την υιοθεσία

ΘΑ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ένα πολύ σημαντικό θέμα θίγει σε εκδήλωση που πρόκειται να συνδιοργανώσει με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Αιγιαλείας. Πρόκειται για την «Υιοθεσία και Αναδοχή σήμερα», που στόχο έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό της Αιγιάλειας.

Η πρόταση για συνδιοργάνωση έγινε στην Επιτροπή Ισότητας, από τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο και εξετάστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής την περασμένη Τρίτη 28 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Γιδά, ΄΄πρόκειται για μία πολύ σημαντική εκδήλωση, το θέμα της αφορά πολύ και προτείνω να την συνδιοργανώσουμε με την Περιφέρεια το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης»΄΄.

Η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη ενώ το μέλος της Επιτροπής Ντία Παναγοπούλου πρότεινε να κληθούν στην εκδήλωση τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς επίσης και το Δ.Ι.Ε.Κ. και όσους μαθητές ανήκουν στον τομέα Βρεφονηπιοκόμων του Δήμου μας. Αναφέρθηκε από όλα τα μέλη, ότι συμφωνούν για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. καθώς επίσης και για την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης και προστέθηκε, ότι η αναδοχή και η υιοθεσία παιδιού είναι δύο εξαιρετικές πολύτιμες διαδικασίες στην κοινωνική σφαίρα που δίνουν αγάπη, φροντίδα προσοχή και οικογένεια στα παιδιά που τα στερούνται. Τα νέα νομοθετικά μέτρα θέτουν τις βάσεις για την πολυπόθητη διευκόλυνση της διαδικασίας και ο στόχος παραμένει πάντα το ουσιαστικό καλό του παιδιού, όπως τονίστηκε.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr