background img
banner
banner

Η εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης στις διοικήσεις των οργάνων του δήμου

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΖΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΟΙ – ΜΟΝΟ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ ΩΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣΣΟΝΑ

Η συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των οργάνων και των Επιτροπών του δήμου Αιγιαλείας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην αυριανή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ορίστηκαν χθες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Στα τρία Διοικητικά Συμβούλια ορίστηκαν εκπρόσωποι από την παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» του Χρήστου Γούτου και στο ένα ορίστηκαν ως τακτικά μέλη από την παράταξη του κ. Γούτου και αναπληρωματικά από την παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» του Κώστα Σπηλιόπουλου.

Η πρόταση του Κ. Σπηλιόπουλου και η απάντηση Χρ. Γούτου

Οι εκπρόσωποι προέκυψαν μέσα από φανερή ψηφοφορία και για τα τρία από τα τέσσερα Δ.Σ. οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα. Πλην όμως, στην αρχή της συνεδρίασης, στην οποία σημειωτέον παρέστη και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά καθώς της είχε ζητηθεί από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της «Αιγιάλεια Προορισμός» κ. Σπηλιόπουλος τόνισε πως η αντιπολίτευση πρέπει να λειτουργεί ως ενιαία και ζήτησε από τον κ. Γούτο και την παράταξή του να συμφωνήσουν στο να έχουν από ένα τακτικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΑ, εκφράζοντας την πρόθεση η παράταξή του να ψηφίσει θετικά υπέρ των προτάσεων της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» για τα Δ.Σ. των υπολοίπων τριών οργάνων, Ο κ. Γούτος ωστόσο αρνήθηκε αναφέροντάς του πως η παράταξή του χωρίς να το δικαιούται έχει ήδη δύο μέλη στη Δημοτική Επιτροπή και η δική του, παρότι μείζονα αντιπολίτευση, κανένα.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη του κ. Γούτου είχε ψηφίσει και για τους αναπληρωματικούς κατά την εκλογή των μελών της αντιπολίτευσης στη νεοσύστατη Δημοτική Επιτροπή του δήμου, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Ιανουαρίου, με το προεδρείο να κάνει αποδεκτή την προφορική ένσταση του κ. Σπηλιόπουλου και εν τέλει να μην λαμβάνει υπόψη τους σταυρούς στα ψηφοδέλτια της παράταξης του κ. Γούτου, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να εκλεγούν δύο σύμβουλοι της παράταξης του κ. Σπηλιόπουλου ως τακτικοί.

Περιμένουν την Αποκεντρωμένη να αποφανθεί για τη διαδικασία εκλογής της Δημοτικής Επιτροπής

Σημειώνεται ότι γι’ αυτή την περίπτωση, ο συνδυασμός του κ. Γούτου, που ενιστάμενος δεν αποδέχθηκε ούτε να έχει αναπληρωματικούς στη Δημοτική Επιτροπή, αναμένει από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να αποφανθεί σχετικά με το εάν η διαδικασία της ψηφοφορίας έγινε με τη σωστή ερμηνεία της εγκυκλίου. Κι ενώ από πλευράς δημοτικής αρχής είχαν αποφανθεί πως η παράταξη του κ. Γούτου όφειλε να γνωρίζει τη διαδικασία, ο επικεφαλής και μέλη της «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» καταγγέλλουν ότι ενώ στην εγκύκλιο που είχε αποσταλεί στον δήμο στις 27 Δεκεμβρίου, αναφέρεται ρητά ότι θα έπρεπε να έχει σταλεί στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Πάντως θα πρέπει να αναφερθεί πως ούτε κατά τη χθεσινή διαδικασία έγινε ψηφοφορία για τους αναπληρωματικούς, αντιθέτως οι συμμετέχοντες ψήφισαν όσα μέλη εκλέγονται ως τακτικά και οι υπόλοιποι προτεινόμενοι θεωρούνται ως αναπληρωματικοί.

Ποιοι εκλέγονται

Αρχικά έγινε εκλογή εκπροσώπου της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με την παράταξη του κ. Γούτου να προτείνει ως τακτική τη Βάσω Ψυχράμη και ως αναπληρωματικό τον Μιχάλη Κυριακόπουλο, πρόταση που έγινε ομόφωνα δεκτή. Στη συνέχεια προτάθηκαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ. Από τον κ. Γούτο προτάθηκαν οι Ανδρέας Νιγιάννης και Μιχάλης Κυριακόπουλος και από τον κ. Σπηλιόπουλο οι Παρασκευάς Σπυρόπουλος και Σωτήρης Ταξιαρχόπουλος. Με έξι ψήφους έναντι τεσσάρων εκλέχθηκαν για τη ΔΕΥΑΑ οι κ. Νιγιάννης και Κυριακόπουλος με τους κ. Σπυρόπουλο και Ταξιαρχόπουλο να βγαίνουν ως αναπληρωματικοί.

Στη συνέχεια έγινε εκλογή εκπροσώπων για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου, όπως και στη Δευτεροβάθμια, και η παράταξη του κ. Σπηλιόπουλου ψήφισε τις προτάσεις του κ. Γούτου. Έτσι για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας εκλέγονται ως αιρετή η Βάσω Ψυχράμη με αναπληρωματικό τον Παναγιώτη Τσερεντζούλια και ως πολίτης η Αθηνά Σκανδάμη με αναπληρωματικό τον Κώστα Κουτσαντώνη. Για τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας εκλέγονται ως αιρετός ο Γιώργος Μεντζελόπουλος με αναπληρωματικό τον Γιώργο Γιοβά και ως πολίτης η Αλέκα Τηλιγάδη με αναπληρωματική τη Μαρία Φάκου.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr