background img
banner
banner

Μπροστά από το τελωνείο η μαρίνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σε υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για τη διαμόρφωση του λιμένος Αιγίου ως τουριστικού, προχωρά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας, μετά και την ομόφωνη απόφαση που έλαβε στη συνεδρίασή του την περασμένη Πέμπτη παρουσία του δημάρχου Δημήτρη Καλογερόπουλου και κατόπιν πρόσκλησης του υπουργείου Τουρισμού για την αναβάθμιση επιλεγμένων τουριστικών λιμένων σε όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων και του Αιγίου.

Το έργο περιλαμβάνει σειρά εργασιών και παρεμβάσεων για τη διαμόρφωση τουριστικής μαρίνας και αποτελεί το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Αιγιαλείας και Δ.Λ.Τ.Α.

Η θέση που πρόκειται να κατασκευαστεί η μαρίνα τουριστικών σκαφών είναι δίπλα στον προβλήτα του νέου λιμανιού προς τη πλευρά της πρώην Χαρτοποιίας και αφορά ελλιμενισμό 40 – 50 σκαφών 15 μέτρων έκαστο.

Τα έργα που θα εκτελεστούν για τη λειτουργία της μαρίνας

Όπως τόνισε στη σχετική του εισήγηση ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας Ανδρέας Οικονόμου, το έργο με την πλήρη ονομασία «Προμήθεια, Εγκατάσταση, Θέση σε Λειτουργία και Συντήρηση Εξοπλισμού για την Αναβάθμιση του Τουριστικού Λιμένα Δήμου Αιγιαλείας» θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εξής παρεμβάσεις:

Εγκατάσταση νέων προβλητών πλωτών με σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, με δυνατότητα πρόσβασης οχημάτων και φιλικά υλικά στο περιβάλλον.

Εγκατάσταση συστημάτων ναυδέτων στη θαλάσσια ζώνη δικαιοδοσίας λιμένα ώστε να αποφεύγεται η χρήση άγκυρας που προκαλεί προβλήματα στο θαλάσσιο πυθμένα.

Καλωδιακές υποδομές ασθενών και ισχυρών Ρευμάτων, καλώδια Οπτικών Ινών, κατασκευή υπόγειων οδεύσεων, χάνδακες, σωληνώσεις, φρεάτια, εξοπλισμός συνδέσεων, Patch Panels, Οπτικοί κατανεμητές, ηλεκτρολογικοί πίνακες και υποπίνακες, κατασκευή υπόγειων οδεύσεων, χάνδακες, σωληνώσεις, φρεάτια, εξοπλισμός συνδέσεων, μικροαυτόματοι, ρελέ διαρροής, διακόπτες κ.λπ.

Προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση δικτύου LAN στην ευρύτερη περιοχή της Μαρίνας. Μέσω του εξοπλισμού αυτού, θα είναι εφικτή η ασφαλής διασύνδεση όλων των επιμέρων κόμβων συγκέντρωσης με το κέντρο διαχείρισης δεδομένων της Μαρίνας.

Προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση δικτύου φωνητικής επικοινωνίας σε επιλεγμένες θέσεις της Μαρίνας.

Ενδεικτικά, γραφεία, διοίκησης, προσωπικό καβοδετών, Pillars ελλιμενιζόντων, κ.ά. τηλεφωνικό κέντρο, συσκευές τηλεφωνικές, συσκευές εξωτερικού χώρου, ασύρματες επικοινωνίες κ.λπ.

Οικίσκος βαρέως τύπου εξοπλισμένος με όλες τις απαραίτητες διατάξεις ώστε να δημιουργείται ασφαλές περιβάλλον για τη στέγαση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Μαρίνας.

Προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση συστήματος κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης κρίσιμων υποδομών σε επιλεγμένα σημεία της Μαρίνας.

Ενδεικτικά, σημεία τηλεπικοινωνιακών κόμβων, σημεία απινιδωτών, εισόδων πλωτών εξεδρών, θερμική παρακολούθηση εισόδου – εξόδου θαλασσίου μετώπου κ.α. μηχανές λήψης διαφόρων τύπων, καταγραφικά συστήματα υψηλής διαθεσιμότητας, Server φιλοξενίας λογισμικού ΑΙ, άδειες εξοπλισμού κλπ.

Προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση συστήματος ψηφιακής σήμανσης και δυναμικής πληροφόρησης.

Κιόσκια πληροφόρησης, Server φιλοξενίας λογισμικού, λογισμικό παροχής ψηφιακών υπηρεσιών πληροφόρησης, υπηρεσίες τουριστικού οδηγού, οπτικοποίηση περιβαλλοντολογικών συνθηκών, κ.λπ.

Προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού για την υλοποίηση συστήματος διαχείρισης λειτουργίας και κρατήσεων βάση ελέγχου Θέσεων Ελλιμενισμού.

Ανάπτυξη κέντρου Διαχείρισης & Παρακολούθησης θέσεων ελλιμενισμού Μαρίνας, Συσκευές ελέγχου Θέσεων Ελλιμενισμού, Λογισμικό υποσυστήματος παρακολούθησης Θέσεων Ελλιμενισμού κλπ.

Ανδ. Οικονόμου: «Επισπεύσαμε τις διαδικασίες για να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία»

Όπως εξήγησε στο Protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Οικονόμου, ΄΄μετά την πρόταση του υπουργείου Τουρισμού να ενταχθεί ο Δήμος Αιγιάλειας σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης, το οποίο «τρέχει» αυτό το διάστημα και υπάρχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής των απαραίτητων φακέλων και της αίτησης, προχωρήσαμε σε άμεση εξέταση του θέματος και λήψη απόφασης από το Δ.Σ.

Διαμορφώσαμε τον φάκελο ώστε να εκμεταλλευτούμε το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο που αφορά την κατασκευή της τουριστικής μαρίνας στο νέο λιμάνι και επιπλέον να γίνει ο ενιαίος προγραμματισμός της σύμβασης με τον Δήμο, για την υλοποίηση του έργου.

Η προθεσμία υποβολής της πρότασης εκπνέει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίοιυ και αυτό και μόνο, ήταν η αφορμή να σπεύσουμε ώστε να γίνουν γρήγορα οι απαραίτητες ενέργειες και να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία΄΄.

Σε ερώτηση του Protionline.gr για το αν θα πρέπει να εκπονηθεί ειδική μελέτη για να προχωρήσουν αυτές οι ενέργειες και να καταφέρει να περιληφθεί το Δ.Λ.Τ.Α. στο πρόγραμμα, ο πρόεδρος ανέφερε ότι όλοι οι απαιτούμενοι χειρισμοί έχουν γίνει ήδη και ότι ο συνολικός φάκελος στοιχείων μπορεί να συμπληρωθεί σε δεύτερο χρόνο, αρκεί αυτός να έχει κατατεθεί εντός της καταληκτικής ημερομηνίας που είναι στο τέλος του μήνα.

Το ποσό της επιχορήγησης, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα έξι εκατομμύρια ευρώ ανάλογα με τις προϋποθέσεις και την τελική εκτίμηση που θα γίνει από την Επιτροπή Έγκρισης, ενώ η χρηματοδότηση αυτή αφορά το 100% της επιχορήγησης.

Υλοποίηση από τον δήμο

Δικαιούχος της χρηματοδότησης και υποβολής πρότασης του έργου είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας που έχει την ευθύνη, μέσω της Οικονομικής και Ταμειακής του Υπηρεσίας, για τη πληρωμή των λογαριασμών του αναδόχου υλοποίησης του έργου όπως αυτοί θα εγκρίνονται από την Διεύθυνση Τεχνικής Υπηρεσίας (Δ.Τ.Υ.) του Δήμου Αιγιαλείας. Δικαιούχος υλοποίησης (Φορέας Υλοποίησης: Προϊσταμένη Αρχή και Διευθύνουσα Υπηρεσία) του έργου είναι ο Δήμος Αιγιαλείας. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας διατηρεί τη συνολική ευθύνη της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης, ενώ για την ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου του Υποέργου, που αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση, υπεύθυνος είναι ο Δήμος Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr