background img
banner
banner

Ο νέος Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Ρουμελιώτης έχει… σταθεί στην Αιγιάλεια

ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗ Δ.Ε. ΔΙΑΚΟΠΤΟΥ

Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος είναι πλέον ο Αχαιός Νίκος Ρουμελιώτης, ο οποίος ως Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. στη Δυτική Ελλάδα είχε μεγάλη συμβολή στον περιορισμό της φωτιάς του περασμένου Ιουλίου στη Δημοτική Ενότητα Διακοπτού. Η παρουσία του δε ήταν καταλυτική ως προς τη δρομολόγηση εναέριων δυνάμεων και η κρίσιμη ώρα απέδειξε τη δεινότητά του ως προς τον συντονισμό των επιχειρήσεων. Είχε δε άριστη συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον δήμο Αιγιαλείας.

Ο κ. Ρουμελιώτης υπηρετεί το Πυροσβεστικό Σώμα με τον βαθμό του Υποστράτηγου με πολυετή θητεία σε θέσεις ευθύνης. Μέχρι σήμερα ήταν Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Νήσων. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Έχει υπηρετήσει ως Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. στη Δυτική Ελλάδα, στα Ιόνια Νησιά, ως Διοικητής στον Νομό Αχαΐας, στον Νομό Ζακύνθου, στην 6η Ε.Μ.Α.Κ. και σε άλλες ακόμα θέσεις. Είναι απόφοιτος της Πυροσβεστικής Ακαδημίας-Σχολή Ανθυποπυραγών, της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Ανωτέρων Αξιωματικών, καθώς και Εκπαιδευτής Δασικών Πυρκαγιών της Σχολής Εκπαίδευσης British Columbia Canada, ενώ έχει παρακολουθήσει συναφείς εκπαιδεύσεις και σεμινάρια.

Έχει συμμετάσχει και έχει διαχειριστεί μεγάλο αριθμό δασικών πυρκαγιών, σε μεγάλα, εκτεταμένα συμβάντα κρίσεων και παροχών βοήθειας, σεισμούς, διασώσεις σε λίμνες, ποτάμια, ορεινές τοποθεσίες κ.λπ. Έχει διατελέσει εκπαιδευτής σε εθελοντικές ομάδες πολιτικής προστασίας, έχει συμμετάσχει σε διάφορες ασκήσεις, σεμινάρια και παρουσιάσεις ως ομιλητής, μεταξύ των οποίων και η άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία στο 1ο Γενικό Λύκειο Αιγίου.

Για το σύνολο της προσφοράς του στην κοινωνία, έχει τιμηθεί με βραβεία από φορείς, ιδρύματα και οργανώσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr