background img
banner
banner

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: «Αναγκαία και επιτακτική η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία»

Στη λήψη μίας σειράς αποφάσεων προχώρησε στην πρώτη συνεδρίαση του έτους το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας. Μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε να ζητηθεί αύξηση των δαπανών για την Παιδεία έτσι ώστε να καλύπτονται οι κτηριακές, λειτουργικές και λοιπές ανάγκες των δημόσιων σχολείων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου χαιρέτισε τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία-Αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου. Επίσης χαιρέτισε όλα εκείνα τα σχολεία που «παρ’ όλες τις εκβιαστικές και εκτός αρμοδιότητας υποδείξεις του Νέου Γ. Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ για συμμόρφωση και τροποποίηση των Ενιαίων Κειμένων, συνεχίζουν να αντιστέκονται στη διαδικασία της αντιεκπαιδευτικής αξιολόγησης που απώτερο στόχο έχει την κατηγοριοποίηση και τη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ξεκαθαρίζει δε πως συνεχίζει ακάθεκτα σύμφωνα με τις οδηγίες της ΔΟΕ «ενάντια στις παράνομες εντολές του Γενικού Γραμματέα» όπως σημείωσε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έθεσε απέναντι στη μισθολογική αύξηση των εκπαιδευτικών την εκτόξευση των τιμών των ειδών καθημερινής διαβίωσης, τονίζοντας πως ΄΄η αύξηση αυτή έχει το χαρακτήρα αποπροσανατολισμού από την πραγματικότητα και την κατακρήμνιση της αγοραστικής αξίας των χρημάτων μας΄΄. Όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων, τα μέλη του τοποθετήθηκαν ως εξής: ΄΄Φοβούμαστε ότι δεν υπάρχει πρόθεση για απελευθέρωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, αλλά αντίθετα για εξάρτησή τους από επιχειρηματικά συμφέροντα. Το Υπουργείο οφείλει να στηρίξει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Θεωρούμε ότι η παρουσιαζόμενη ως καινοτομία στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα δυσχεράνει σημαντικά τη θέση των νέων από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα, ενισχύοντας τις εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες΄΄. Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των σχολείων, σημείωσαν: ΄΄Ενόψει της κατάργησης των Σχολικών Επιτροπών, θεωρούμε αναγκαία και αυτονόητη την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, έτσι ώστε να καλύπτονται οι κτηριακές, λειτουργικές και λοιπές ανάγκες των δημόσιων σχολείων΄΄.

Κοπή πίτας με βραβεύσεις στο «Λιόπετρο»

Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και ώρα 9μ.μ. στο εστιατόριο “Λιόπετρο”, στη Φωνησκαριά Αιγίου. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ζωντανή μουσική: Βασίλης Σκανδάμης (κιθάρα- φωνή), Μιχάλης Βασιλείου (φωνή-μπουζούκι). ΄΄Τη βραδιά αυτή θα τιμηθούν οι συνάδελφοι που συνταξιοδοτήθηκαν την τελευταία πενταετία, τους οποίους περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά!΄΄, αναφέρεται στην πρόσκληση του συλλόγου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr