background img
banner
banner

Αντιδράσεις για την παρουσία Στίγκα στη γιορτή

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΩΟ

Η συμμετοχή του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων για την επέτειο της «Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας» την Παρασκευή, έφερε αντιδράσεις, με τον Αιγιαλέα πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ Μαρίνο Σκανδάμη να αποχωρεί την ώρα της κατάθεσης των στεφάνων στο Ηρώο.

Μάλιστα την ώρα που ο Βασίλης Στίγκας κατάθετε στεφάνι υπό τους ήχους χειροκροτημάτων ολίγων οπαδών του, ήταν το μέλος της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Παναγιώτης Μαρινόπουλος που φώναξε «ντροπή».

Η αποχώρηση Σκανδάμη έγινε την ίδια ώρα με τον αναπληρωτή τομεάρχη Πολιτικής Προστασίας, να δίνει αργότερα στη δημοσιότητα ανακοίνωση αφήνοντας αιχμές για την παρουσία Στίγκα στην γιορτή.

Η δήλωση Σκανδάμη

«Οι μόνοι βουλευτές του Κοινοβουλίου που δεν συμμετείχαν στην εκδήλωση για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της χούντας των συνταγματαρχών ήταν οι βουλευτές του μορφώματος των Σπαρτιατών.

Η ασυλία τους έχει αρθεί για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος, αφού έχουν πραγματικό αρχηγό, σύμφωνα με την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, τον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση, χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Δεν επιτρέπεται σε μια επέτειο για την ιστορική Συνέλευση της Βοστίτσας, που προετοίμασε την επανάσταση του 1821, να καταθέτουν στεφάνι οι υπονομευτές της ελληνικής δημοκρατίας. Καμία εθνική ομοψυχία δεν απαιτεί το ξέπλυμα των χρυσαυγιτών και των ακολούθων τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Στίγκας ήταν ο μοναδικός αρχηγός κόμματος που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της δημοτικής αρχής και συνόδευσε τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο κατά την είσοδό του στην Φανερωμένη.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Αχαιή υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου και όχι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας που ανέμενε η δημοτική αρχή, ενώ αρνητική ήταν η απάντηση και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελακη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr