background img
banner
banner

Εντός έδρας ήττα με πολλά παράπονα από τη διαιτησία για τον Αστέρα Τέμενης (59-63)

ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΛΑΥΚΟΥ/ΕΣΠΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΗΓΕ… ΣΤΡΑΦΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

Μετά από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι με πάθος, δύναμη και μεγάλη ένταση ο Αστέρας Τέμενης γνώρισε την ήττα στο κλειστό του Αιγίου από την Ένωση Γλαύκου Εσπέρου με 59-63 στο μεγάλο γειτονικό ντέρμπι του 1ου ομίλου της National League 2.

Oι γηπεδούχοι έχουν πολλά παράπονα από το αθηναϊκό διαιτητικό τρίο και μετά τη λήξη του ματς ο ‘Αρης Ξενούλης έκανε λόγο για “σφαγή” ειδικά προς το τέλος του ματς σε καθοριστικές φάσεις με όλα τα σφυρίγματα να δίνονται υπέρ των φιλοξενουμένων.

Ο Αστέρας ξεκίνησε υποτονικά το παιχνίδι και ουσιαστικά στο πρώτο δεκάλεπτο οι παίκτες του δεν… μπήκαν καν στο γήπεδο. Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου βρέθηκε πίσω ακόμη και 16 πόντους με βασικά ατού να μένουν πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα και τον Γλαύκο/Έσπερο να κυριαρχεί σε άμυνα και επίθεση. Πριν το ημίχρονο κατάφερε να μαζέψει κάπως τη διαφορά και έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο στο – 12 (23-35)

Επική αντεπίθεση στην επανάληψη

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο παρκέ και με κορυφαίους τους Τσουλέα – Γκάτζιο όχι μόνο κάλυψαν – σταδιακά – τη διαφορά αλλά αφού ισοφάρισαν 47-47 στο 30΄, ΄πέρασαν μπροστά και με 5 πόντους στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Σε αυτό το σημείο ο υπερβολικός ενθουσιασμός γύρισε μπούμπερανγκ αφού δεν μπόρεσαν να κοντρολάρουν το ρυθμό και οι φιλοξενούμενοι μέσα σε ένα δίλεπτο και χωρίς να το… καταλάβει κανείς έκαναν ένα σερί 10-0, πήραν πάλι τα “ηνία” και κατάφεραν να πανηγυρίσουν μια δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε τοπικό ντέρμπι καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχαν επικρατήσει και επί της Παναχαϊκής.

Πλέον οι δύο ομάδες είναι στο 6-5 με τη λήξη του πρώτου γύρου, σε ένα πρωτάθλημα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό με πολλές ισάξιες ομάδες που θα δώσουν “μάχη” προκειμένου να μπουν στα πλέι οφ. Να σημειωθεί ότι στο τελευταίο λεπτό τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Ανδρέας Βουρνάς με τους ανθρώπους της Τέμενης να ζητούν φάουλ και ενώ ο Γλαύκος/Έσπερος ήταν μπροστά με ένα καλάθι.

Εκτός από τους Τσουλέα, Γκάτζιο θετικοί κατά διαστήματα ήταν και οι Σακελλαρόπουλος, Καραγγελής ενώ υστέρησαν επιθετικά οι Πέτροβιτς, Βουρνάς. Μάλιστα, ο Σέρβος μετά τους 28 πόντους με τα 8 τρίποντα στη μεγάλη νίκη επί του ΓΣ Γαργαλιάνων την προηγούμενη αγωνιστική, έμεινε στους 5 με 1/6 τρίποντα! Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Μπαρδάκας, Τζίμης, Αργυρόπουλος και Καραλής.

Διαιτητές: Γεωργόπουλος, Αλεξόπουλος, Βαλουμής.

Δεκάλεπτα: 23-35, 47-47, 59-63.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ (Άρης Ξενούλης): Βουρνάς 7(1), Σακελλαρόπουλος 8(1), Μπίρμπας 2, Τσουλέας 14(4), Γκάτζιος 11, Σταθακόπουλος 2, Πέτροβιτς 5(1), Καραγγελής 8, Δούβος 2, Βαγενάς, Τσιμπούκης.

ΕΝΩΣΗ ΓΛΑΥΚΟΥ/ΕΣΠΕΡΟΥ (Νίκος Πολίτης): Τζίμης 14(1), Σερέτης, Καραλής 13(3), Αργυρόπουλος 10, Μπαρδάκας 15(1), Κρέμιτς 2, Ρουμελιώτης, Πανόπουλος 6, Μπόγρης 3, Κουνάδης, Μαραντής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr