background img
banner
banner

Ανάληψη καθηκόντων με στόχο τη στήριξη του πολίτη

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΩΡΓΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΥΓΕΙΑΣ -ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Τα νέα δεδομένα στον τομέα της Υγείας μετά την υγειονομική κρίση σε συνδυασμό με τη συνεχή αύξηση των αναγκών πολλών πολιτών που ζουν υπό συνθήκες φτώχειας, καθιστούν τον τομέα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας του δήμου, σε αυτούς που θα κληθούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη στήριξη της τοπικής κοινωνίας το επόμενο διάστημα. Ο ιατρός καρδιολόγος Γιώργος Αγγελόπουλος ήδη ανέλαβε καθήκοντα των τομέων αυτών, με την αντιδημαρχία του να επιφορτίζεται, εκτός απροόπτου, και με το δύσκολο έργο λειτουργίας των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών αλλά και του ΚΑΠΗ.

Κατατόπιση σε καθημερινό επίπεδο από πρώην και εργαζόμενους

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα συνεχίζεται εντατικά η ενημέρωση του νέου αντιδημάρχου κ. Αγγελόπουλου, από την απερχόμενη αντιδήμαρχο Διαμάντω Βασιλακόπουλου, η οποία του δίνει την πλήρη εικόνα των δράσεων και των συνθηκών λειτουργίας της συγκεκριμένης θέσης, καθώς γίνεται εκτενής ενημέρωση και για τα γραφειοκρατικά ζητήματα, αλλά και για τα καθημερινά και άμεσα των διαφόρων υπηρεσιών.

Ο κ. Αγγελόπουλος έχει ήδη κατατοπιστεί πλήρως από την κ. Βασιλακοπούλου και τους συνεργάτες της για κάθε είδους θέμα και από την ερχόμενη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, όλοι θα είναι απολύτως συντονισμένοι και οργανικοί, έτσι ώστε να αρχίσει το μεγάλο έργο της νέας εποχής, για τη σημαντική αυτή αντιδημαρχία. Παράλληλα, για τα νέα καθήκοντα της αντιδημαρχίας σε ό,τι αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΑΠΗ, ο νέος αντιδήμαρχος ενημερώνεται από τον πρώην πρόεδρο του ΝΠΔΔ, Παναγιώτη Ανδριόπουλο.

Πρόκειται άλλωστε για ιδιαιτέρως ευαίσθητους τομείς που απαιτούν έναν ειδικό χειρισμό, με τον κ. Αγγελόπουλο ωστόσο να αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση, δεδομένης και της επαφής του με τους ανθρώπους, στους οποίους εδώ και χρόνια προσφέρει πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες.

Συγκέντρωση υπηρεσιών το νέο κτίριο της οδού Ελίκης

Να σημειωθεί ότι, όλες οι υπηρεσίες θα στεγάζονται στο ίδιο κτίριο που υπήρχαν μέχρι πρότινος, δηλαδή στην οδό Ελίκης πλησίον της Εφορίας Αιγίου, ενώ το προσωπικό που θα εργαστεί και θα συνεργαστεί με τον νέο αντιδήμαρχο, είναι και επαρκές και ικανό, σύμφωνα με τα δεδομένα των κοινωνικών συνθηκών, ώστε να μπορεί να είναι αποτελεσματική και αποδοτική η εργασία και η λειτουργία της υπηρεσίας επί συνόλου.

Μιλώντας στo Protionline.gr ο νέος αντιδήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά: ΄΄Από την προσεχή Δευτέρα το πρωί, όλοι θα είναι όλα θα είναι στη θέση τους και εμείς ενημερωμένοι στο 100% για όλα τα θέματα και τα ζητήματα που προκύπτουν και αναλογούν στην αρμοδιότητα της αντιδημαρχίας. Θα συνεχίσουμε τις ίδιες δράσεις που προείχαν, με τον ίδιο ζήλο, επιτείνοντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειές μας για πιο μεγάλη αποτελεσματικότητα και αμεσότητα, σε σχέση με τα θέματα των πολιτών. Σκοπεύουμε να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην τακτική ενημέρωση του δημότη για τη στήριξη της οποίας μπορεί να τύχει, αλλά και στην εξωστρέφεια των δραστηριοτήτων που έχει ως στόχο η αντιδημαρχία΄΄.

Τι θα προτάξει ο νέος αντιδήμαρχος

Μάλιστα ξεκαθάρισε, ότι πρωτεύοντα ζητήματα θα είναι η άψογη λειτουργία και οι συνθήκες που θα ισχύσουν στα ΚΑΠΗ, η διεύρυνση δράσεων και παροχών της Πρόνοιας και της Κοινωνικής Υπηρεσίας, η συνέχεια της ικανοποιητικής λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας, αλλά και η εξέλιξη και η διεύρυνση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Να επισημανθεί τέλος, ότι λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού και της έξαρσης του ιικού φορτίου που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας, η εκδήλωση της κοπής της πίτας του ΚΑΠΗ Αιγίου θα ματαιωθεί, προκειμένου να προστατευτούν τα άτομα της τρίτης ηλικίας από ενδεχόμενη νόσηση.

Θα εξεταστεί το θέμα των Παιδικών Σταθμών

Όσο για την Υπηρεσία της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στην αρμοδιότητα του ΝΠΔΔ, κατά 99% θα λειτουργήσει υπό την Πρόνοια, με το 1% να «παίζει» να μεταφερθεί στην αντιδημαρχία Παιδείας, κάτι που θα καταστεί σαφές τις αμέσως επόμενες ημέρες και μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr