background img
banner
banner

MOTOCROSS: Κορυφαίο δίδυμο στην Ελλάδα η Ιωάννα και η Αμαλία Λάμπρου

ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 2023 ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΧ WOMEN ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΕΣ

Η 20χρονη Ιωάννα Λάμπρου ήταν ξανά πρωταθλήτρια Ελλάδας στο motocross και για το 2023 με την 18χρονη αδελφή της Αμαλία να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Το… φοβερό και τρομερό δίδυμο από το Αίγιο δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία MX WOMEN και στην ΠΑΛΕΜΟΤ σίγουρα όλοι αισθάνονται υπερήφανοι για τα δύο κορίτσια.

Το “Τζονάκι”, όπως αποκαλούν την Ιωάννα, αγωνίζεται με το νούμερο 7 στη μοτοσυκλέτα της, μια Yamaha YZF 250, ενώ η 18χρονη αδελφή της Αμαλία (2η στο Πρωτάθλημα και το 2022) με μια Yamaha YZ 125, έχει το νούμερο 17. Τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις της κατηγορίας Γυναικών.

Η Ιωάννα Λάμπρου συγκέντρωσε 219 βαθμούς, η Αμαλία ακολούθησε πολύ κοντά με 204 και πολύ μακριά από την 3η του Πανελληνίου πρωταθλήματος την Στέλα Βαρέλη του Ίκαρου Ρόδου η οποία συγκέντρωσε 120 βαθμούς.

Να σημειωθεί, ότι εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και άλλη μία αθλήτρια της ΠΑΛΕΜΟΤ, που τερμάτισε στην 4η θέση, η Ματούλα Μαργαρίτη με KTM SX 125.

Από 7 χρονών στις πίστες

Η Ιωάννα Λάμπρου απέκτησε την πρώτη της μηχανή, ένα PW 50 σε ηλικία μόλις τεσσάρων χρονών, δύο χρόνια μετά ο μπαμπάς της τής πήρε ένα KTM 50 και σε ηλικία 7 ετών με το πρώτο της 65cc συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα στη Χαλκίδα! Έτρεξε μόνο με αγόρια και κατέκτησε την 3η θέση. Το 2014 και το 2015 συμμετείχε σε βαλκανικούς αγώνες που έγιναν σε Σέρρες και Γιαννιτσά, κατακτώντας 6η και 9η θέση αντίστοιχα.

Στη συνέχεια απείχε για λίγο καιρό από τους αγώνες για να επιστρέψει δυναμικά το 2020 όταν δημιουργήθηκε η κατηγορία των γυναικών. Η συνέχεια είναι γνωστή. Τα δύο κορίτσια από το Αίγιο δεν έχουν αντίπαλο στην Ελλάδα και συνεχίζουν για ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις.

Ιδιοκτήτριες βουλκανιζατέρ

Να σημειωθεί, ότι η Αμαλία και η Ιωάννα Λάμπρου, είναι ιδιοκτήτριες και εργαζόμενες σε βουλκανιζατέρ και με το motocross ασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους.
«Ερχόμαστε από πολύ μικρές στο συνεργείο, εγώ από τριών χρονών και γι’ αυτό το συνεχίζουμε ακόμη», λέει η Αμαλία.

«Σε κάποιες στιγμές είμαστε και έξω, αφού έχουμε και κινητές μονάδες, έτσι δεν είμαστε μόνο στο συνεργείο, βγαίνουμε και εκτός για να βοηθήσουμε τον κόσμο, όταν χρειαστεί, αλλά έχουμε και ένα ακόμη παιδί, που μας βοηθάει», τονίζει από την πλευρά της, η Ιωάννα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr