background img
banner
banner

Στον… αέρα σε λίγες μέρες ο διαγωνισμός για τη μαρίνα του Αγ. Νικολάου

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τον δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή, διαχείριση και εκμετάλλευση του τουριστικού καταφυγίου στον Άγιο Νικόλαο στον όρμο του Αιγίου. Στην τελευταία συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ενέκρινε τους όρους της διακήρυξης και τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού, ο οποίος πολύ σύντομα πρόκειται να… βγει στον αέρα.

Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 23.324.233,19 € (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), στο οποίο περιλαμβάνεται και το δικαίωμα προαίρεσης.

Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 18 έτη από την ημερομηνία υπογραφής της, τα οποία δεν δύναται να βαίνουν πέραν της 15.06.2042. Η σύμβαση αυτή δύναται να παραταθεί για δέκα έτη υπό την προϋπόθεση της έγκρισης παράτασης της διάρκειας παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης του τουριστικού καταφυγίου Αγ. Νικολάου στον Όρμο Αιγίου από το Ελληνικό Δημόσιο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Άλλως, σε περίπτωση μη χορήγησης της ως άνω 10ετούς παράτασης, η 18ετής διάρκεια της σύμβασης, αν υπολείπεται της ημερομηνίας της 15ης Ιουνίου 2024, δύναται να παραταθεί έως την τελευταία αυτή ημερομηνία. Η κατά τα ανωτέρω διάρκεια της σύμβασης περιλαμβάνει τόσο την περίοδο μελετών αδειοδοτήσεων και κατασκευής, η οποία υπολογίζεται στα 3 πρώτα έτη όσο και την περίοδο λειτουργίας και εκμετάλλευσης του καταφυγίου.

Η δυναμική του χώρου εκμετάλλευσης

Βάσει του σχεδιασμού, το καταφύγιο θα δύναται να φιλοξενήσει 60 ιστιοπλοϊκά σκάφη και 40 μηχανοκίνητα. Η επιφάνεια της χερσαίας ζώνης είναι 1.828,26 τ.μ. και της θαλάσσιας ζώνης του καταφυγίου είναι 29.318,85 τ.μ..

Ο παραχωρησιούχος αναλαμβάνει να μεριμνήσει για την ύπαρξη των απαραίτητων υποδομών και παροχή υπηρεσιών – εξυπηρετήσεων για την εύρυθμη λειτουργία του τουριστικού καταφυγίου. Ακόμη, αναλαμβάνει τη συντήρηση και επισκευή των λιμενικών, χερσαίων και κτιριακών υποδομών και του εξοπλισμού εντός της χερσαίας και της θαλάσσιας ζώνης του καταφυγίου. Θα ανακτήσει δε τις δαπάνες της επένδυσης από τη λειτουργία και εμπορική εκμετάλλευση του τουριστικού καταφυγίου.

Επιπροσθέτως, ο παραχωρησιούχος θα αποδίδει στην παραχωρούσα -αναθέτουσα αρχή οικονομικό αντάλλαγμα για την παραχώρηση. Παράλληλα, θα φροντίσει ώστε το τουριστικό καταφύγιο να συντηρηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει τη συνεχή και αποδοτική λειτουργία του, καθώς και την παράδοσή του στην παραχωρούσα αναθέτουσα αρχή μετά τη λήξη της διάρκειας της σύμβασης ή της τυχόν παρατάσεως αυτής.

Η Τεχνική Προσφορά θα πρέπει να περιλαμβάνει Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Προετοιμασίας, Οργάνωσης και Εκμετάλλευσης του Τουριστικού Καταφυγίου, καθώς και ανάλυση των μελετών και των εργασιών με κωδικοποιημένη μορφή και χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους με μέγιστη χρονική διάρκεια υλοποίησης των τριών ετών.

«Σκυτάλη» στη νέα διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου

Το βάρος της διενέργειας του διεθνούς διαγωνισμού πέφτει τώρα στη νέα διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, με τον δικηγόρο Ανδρέα Οικονόμου να έχει οριστεί ως πρόεδρός του. Επίσης, εντός των ημερών θα οριστούν και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει αναλάβει προσωπικά τον τομέα ανάδειξης της παραλιακής ζώνης του Αιγίου μέσα και από την εκτέλεση του μάστερ πλαν που έχει εκπονηθεί.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr