background img
banner
banner

Από μέρα σε μέρα η δημοπράτηση για το διυλιστήριο νερού στο Σελινούντα

Θέμα ημερών θεωρείται η δημοπράτηση του μεγαλύτερου έργου των τελευταίων χρόνων για την Αιγιάλεια, του διυλιστηρίου Σελινούντα, με τεράστια περιβαλλοντικά, οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη για την περιοχή.

Η ΔΕΥΑΑ βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη δημοπράτηση της κατασκευής του διυλιστηρίου Σελινούντα, καθώς από μέρα σε μέρα αναμένεται να… βγει στον αέρα ο διαγωνισμός μέσα από τον οποίο θα αναδειχθεί η εταιρεία που θα αναλάβει να κατασκευάσει το σπουδαίο έργο προϋπολογισμού 24,6 εκατ. ευρώ. Το έργο θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης της περιοχής. Η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας ως φορέας υλοποίησης, με την ολοκλήρωση του έργου θα προσφέρει άμεσα και χωρίς διακοπές ποιοτικότερο νερό σε πάνω από 40.000 κατοίκους.

Βάσει της αρχικής μελέτης, το διυλιστήριο θα κατασκευαστεί κοντά στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών ,σε μια έκταση δέκα στρεμμάτων που έχει εκμισθώσει για πενήντα χρόνια η ΔΕΥΑ από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών και θα διυλίζει 900 κυβικά την ώρα. Οι περιοχές που θα υδροδοτηθούν είναι οι εξής: 1. Δημοτική ενότητα Αιγίου: η πόλη του Αιγίου και οι τοπικές κοινότητες Βαλιμιτίκων, Τεμένης, Διγελιωτίκων και Κουλούρας. 2. Δημοτική ενότητα Διακοπτού: Διακοπτό, Νικολέϊκα, Ριζόμυλος, Ελαιώνας, Ελίκη, Τράπεζα και Πούντα. 3. Δημοτική ενότητα Συμπολιτείας: Ροδοδάφνη, Άκολη, Άβυθος, Πανόραμα, Σελιανίτικα και Λόγγος. 4. Δημοτική ενότητα Ερινεού: Ν. Ερινεός, Καμάρες, Ζήρια και Λαμπίρι.

Επιπλέον το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού τηλεελέγχου-τηλεχειρισμού και ανίχνευσης διαρροών μέσω 6.000 ασυρμάτων-μετρητικών διατάξεων κατανάλωσης των δικτύων ύδρευσης για τη δραστική μείωση των διαρροών σε ζώνες υδροδότησης των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης με Σταθμούς Ελέγχου Κατανάλωσης στις τοπικές κοινότητες Διακοπτού, Ελαιώνα, Σελιανίτικα, Λόγγου και Καμαρών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr