background img
banner
banner

Και τώρα… αξιοποίηση «φιλέτων» και «θησαυρών»

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΝ

Η ώρα που η Αιγιάλεια θα αναδείξει τα «δυνατά» της σημεία αλλά και θα βγάλει στην επιφάνεια αναξιοποίητα κομμάτια της, φαίνεται πως έφτασε, με τον δήμαρχο να παρουσιάζει διάθεση συνεργασίας με τις άλλες παρατάξεις και με φορείς.

Το πρώτο βήμα έγινε την περασμένη εβδομάδα με τη σύσταση δύο ομάδων εργασίας. Η μία έχει ως αντικείμενο την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου και η άλλη των ακινήτων και κληροδοτημάτων του δήμου. Οι Επιτροπές αποτελούνται από αιρετούς και μη και σκοπό έχουν με τη δράση τους να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική. Οι εισηγήσεις-προτάσεις των ομάδων εργασίας θα κατατίθενται γραπτώς, απευθυνόμενες στον Δήμαρχο.

Η πρώτη ομάδα εργασίας έχει στόχο την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου και αποτελείται από τους Δημήτρη Καλογερόπουλο Δήμαρχο Αιγιαλείας, Χρήστο Γούτο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης και Κώστα Σπηλιόπουλο επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης ως συντονιστή.

Η δεύτερη ομάδα εργασίας σκοπεύει στην αξιοποίηση των δημοτικών κληροδοτημάτων, και αποτελείται από τους Μαρία Σταυροπούλου Αντιδήμαρχο-Πρόεδρο, Βασιλική Ψυχράμη δημοτική σύμβουλο, Παναγιώτη Ανδρικόπουλο πολίτη, Λεωνίδα Μαυρουδή πολίτη

Δημιουργία Α.Ε. για τον Οδοντωτό με τη συμμετοχή του Δήμου Αιγιαλείας προτείνει ο Κ. Σπηλιόπουλος

Μιλώντας στο Protionline.gr για την εν λόγω επιτροπή, ο Κώστας Σπηλιόπουλος ανέφερε πως πρωτίστως πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου. ΄΄Έκανα μία παρατήρηση σε σχέση με όσα ειπώθηκαν ότι ο Οδοντωτός πρέπει να δοθεί στα Καλάβρυτα, διότι αυτό είναι μέγα λάθος. Δεν πρέπει να παρακάμπτεται το Διακοπτό.
Προεκλογικά είχαμε πει ότι πρέπει να συσταθεί μία εταιρεία στην οποία θα συμμετέχει ο ΟΣΕ που έχει τις εγκαταστάσεις αλλά και ο δήμος Αιγιαλείας για το Διακοπτό και ο δήμος Καλαβρύτων΄΄, σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός», ο οποίος προεκλογικά είχε κάνει νύξη και για την απώλεια επισκεπτών λόγω των μη επαρκών δρομολογίων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπηλιόπουλος είχε αναφέρει πως πρόκειται για τουριστική γραμμή που μπορεί να γίνει μία Α.Ε. με τη συμμετοχή του ΟΣΕ (σε αυτόν ανήκουν και η γραμμή, η υποδομή και τα βαγόνια) η οποία θα αξιοποιήσει αυτό το θαυμάσιο μέσο το μνημείο της τεχνολογίας και της φύσης. ο οποίος πρόσθεσε: ΄΄Το σχέδιό μας είναι εφικτό και το έχουμε συζητήσει σε ανώτατο επίπεδο. Κύριος άξονας του προγράμματός μας, που έχουμε ανακοινώσει και προεκλογικά, είναι η αξιοποίηση και ανάδειξη όλων των πλεονεκτημάτων μας. Ο Οδοντωτός, μία από τις ομορφότερες σιδηροδρομικές διαδρομές σε παγκόσμιο επίπεδο, συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα. Σε μια διαδρομή 22Km, μέσα από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, αναρριχάται στα 750m υψόμετρο. Φέτος, σύμφωνα με τον Σύλλογο Φίλων Οδοντωτού, χάσαμε 50.000 επισκέπτες λόγω έλλειψης δρομολογίων και σχεδιασμού. Επί της ουσίας, μία από τις 10 καλύτερες διαδρομές στον κόσμο, παραμένει ένας αναξιοποίητος θησαυρός για την περιοχή μας. Έχοντας και την εμπειρία και την τεχνογνωσία, προτείνουμε ένα ρηξικεύλευθο επιχειρηματικό σχήμα, στο οποίο θα περάσει η λειτουργία του Οδοντωτού, προς όφελος της κοινωνίας, δίνοντας απεριόριστες δυνατότητες. Έτσι και θα φτάσουμε τον Οδοντωτό να γίνει ένα ιδιαίτερο σημείο ανάπτυξης και θα αποφέρει οικονομικό όφελος. Αυτή τη στιγμή η ΕΡΓΟΣΕ εξοικονομεί τεράστια ποσά αξιοποιώντας μόνο ένα ελάχιστο μέρος του ενδιαφέροντος που υπάρχει για την περιοχή΄΄, ήταν τα λόγια του κ. Σπηλιόπουλου και αυτή θα είναι η πρότασή του στη νεοσύστατη ομάδα εργασίας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας με δομημένο και οργανωμένο τρόπο, λέει η Μ. Σταυροπούλου

“Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον δήμαρχο και ο στόχος της ήταν αυτός που αναφέρεται και στον τίτλο της, δηλαδή η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Αυτό σημαίνει ότι πέραν της καταγραφής η οποία έχει γίνει με το Κτηματολόγιο, θα διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ακίνητα του δήμου, είτε αυτά είναι αστικά ακίνητα όπως διαμερίσματα, κτίρια είτε είναι οικοπεδικές εκτάσεις οι οποίες μπορούν, στα πλαίσια των στόχων της δημοτικής αρχής, να χρησιμοποιηθούν με τον οποιοδήποτε πρόσφορο, για τον δήμο, τρόπο΄΄, ανέφερε στo Protionline.gr η Μαρία Σταυροπούλου.

Αν και επί σειρά ετών οι δημοτικές αρχές είχαν εκφράσει τη βούληση για να αξιοποιήσουν τα ακίνητα του δήμου, εντούτοις δεν είχε προχωρήσει η διαδικασία καθώς δεν υπήρχε πλήρης εικόνα των ακινήτων.

Η καταγραφή από το Κτηματολόγιο σε συνάρτηση με τη βούληση της δημοτικής αρχής για αξιοποίηση των «φιλέτων» του δήμου, ανοίγουν τον δρόμο όχι μόνο για τα γνωστά ακίνητα, όπως είναι η Χαρτοποιία, το Μιχαλακοπούλειο Κληροδότημα στην Πούντα κ.ά. αλλά και κάποιες χέρσες αναξιοποίητες εκτάσεις.

Αυτό που θα εξεταστεί σε πρώτη φάση, θα είναι τα επιμέρους χαρακτηριστικά του κάθε ακινήτου και τι μπορεί αυτό να δώσει στον δήμο.

Παίρνοντας ένα – ένα τα ακίνητα θα εξεταστούν οι δυνατότητες π.χ. εάν μπορεί να ενοικιαστεί, εάν μπορεί να δοθεί σε επενδυτή με συγκεκριμένο όφελος, εάν θα γίνει κάτι από τον δήμο κ.ο.κ.

΄΄Στα πλαίσια της στοχοθεσίας μας και έχοντας ξεπεράσει αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε στην πρώτη θητεία μας, τώρα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας με δομημένο και οργανωμένο τρόπο΄΄, πρόσθεσε η κ. Σταυροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος των ομάδων εργασίας θα είναι ο Δήμαρχος και Συντονιστής ο άμισθος σύμβουλος του Δημάρχου, δικηγόρος Γιώργος Μάρκου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr