background img
banner
banner

Κοπή πίτας με κριτική και καθορισμό στάσης στα δημοτικά πράγματα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Η δυναμική της παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός» και η ικανότητά της να έχει σημαντική επίδραση στα δημοτικά πράγματα, κάτι που ήδη έχει γίνει αισθητό στον ένα μήνα, φάνηκε στην κυριακάτικη εκδήλωση του συνδυασμού, που πραγματοποιήθηκε στη γεμάτη κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, με τον επικεφαλής Κώστα Σπηλιόπουλο να δίνει το στίγμα της παράταξης, που φέρει τα χαρακτηριστικά της μελέτης των θεμάτων, των προτάσεων, της μαχητικής διεκδίκησης, αλλά και της συνεργασίας στην κατεύθυνση των αποφάσεων προς όφελος των πολιτών.

Το «παρών» έδωσαν μέλη και φίλοι της παράταξης, οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και μέλη των συμβουλίων κοινοτήτων. Στην τοποθέτησή του, ο κ. Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στη δράση της παράταξης από την αρχή του χρόνου, στη στάση που έχει τηρήσει μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δημοτική Επιτροπή, άσκησε κριτική στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής αλλά και στον τρόπο που λειτουργεί η μείζονα αντιπολίτευση, ενώ τόνισε πως η παράταξή του είναι η φωνή της λογικής, της μετριοπάθειας, της αλήθειας, της ανάπτυξης και της υπεράσπισης των πολιτών στον δήμο.

Οι επιλογές των πολιτών, οι ως τώρα χειρισμοί και η διαφορετική κουλτούρα

Αρχικά αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας: ΄΄Είχαμε μελετήσει και σχεδιάσει σωστά και την προοπτική που έχει ο Δήμος αλλά και τις δυνατότητες. Ήμασταν προετοιμασμένοι για να διοικήσουμε τον Δήμο όμως οι πολίτες είχαν άλλη άποψη. Τη σεβόμαστε και από αυτή τη θέση που είμαστε κάνουμε το καλύτερο δυνατό΄΄. Για τη στάση της «Αιγιάλεια Προορισμός» στα διοικητικά όργανα του Δήμου, τόνισε: ΄΄Έχουμε μία ομάδα τεσσάρων μελών μία πολύ ισχυρή ομάδα μελετούμε καλά τα θέματα, συνεργαζόμαστε και έχουμε μία παρουσία πολύ σημαντική. Έχουμε δώσει τον τόνο, έχουμε φωνή και κυρίως έχουμε διαμορφώσει ένα κλίμα σε αντίθεση με αυτό που υπήρχε που διακατεχόταν από κόντρες και αντιπαραθέσεις. Έχουμε καλλιεργήσει μία άλλη κουλτούρα και αυτή θέλουμε να εφαρμόσουμε. Επιδιώξαμε από την αρχή σαν αντιπολίτευση να υπάρχει μία ελάχιστη συνεννόηση της αντιπολίτευσης των δύο παρατάξεων όμως δεν κατέστη δυνατόν και αυτό δεν οφείλεται σε εμάς αλλά στη μείζονα αντιπολίτευση που δεν είναι συνεργάσιμη. Κι αυτό φάνηκε και στην εκλογή μελών της Δημοτικής Επιτροπής που η μείζονα αντιπολίτευση προσπάθησε να κερδίσει και τις δύο έδρες όμως από λάθος δικό της, από άγνοια και από έλλειψη προετοιμασίας, οδηγηθήκαμε στο αποτέλεσμα να έχουμε δύο εκπροσώπους εμείς και κανέναν η μείζονα αντιπολίτευση. Και πάλι όμως εμείς προτείναμε έναν και έναν γιατί αυτό είναι δημοκρατικό αλλά δεν συμφώνησαν΄΄.

Κριτική στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής για τα τέλη

Για τη δημοτική αρχή είπε ότι ΄΄αισθάνεται ισχυρή μετά την αυτοδυναμία που έχει εκ του νόμου γι’ αυτό και έχει πάρει και πολύ σκληρές αποφάσεις με πρώτη την αύξηση των δημοτικών τελών. Μία πολύ σκληρή απόφαση και ατεκμηρίωτη. Επίσης με την αύξηση των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων πεζοδρομίου πλατειών και παραλιών η οποία είναι πάνω από 100%. Δηλαδή οι επαγγελματίες θα πληρώσουν πάνω από τα διπλά σε μια εποχή με τόσες δυσκολίες΄΄. Αναφορά έκανε και στο νερό το οποίο είπε πως ήδη είναι πάρα πολύ ακριβό ίσως και το πιο ακριβό σε όλη τη χώρα τόσο ως προς την ύδρευση όσο και ως προς την άρδευση, σημειώνοντας πως όλα αυτά τα τιμολόγια πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Οι παρεμβάσεις και τα θέματα που θα προτάξει

Μίλησε ακόμη για τη δυνατότητα που δίνει ο νόμος και την οποία σκοπεύει να αξιοποιήσει η παράταξή του, θέτοντας θέματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνεται ανά δεύτερο μήνα και θα περιλαμβάνει τη λογοδοσία του δημάρχου. Ως προς τα επιμέρους θέματα, αναφέρθηκε στις προτάσεις που ήδη έχει μεταφέρει στον δήμαρχο και θα εισαχθούν προς συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως είναι οι λιμνοδεξαμενές για την εξασφάλιση ύδατος για τους αγρότες, ο χωροταξικός σχεδιασμός, η αξιοποίηση των υποδομών του ΟΣΕ, η σύνδεση του σταθμού με το οδικό δίκτυο, η αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης και η σύνδεσή της με το κέντρο της πόλης αλλά και δύο θέματα για τα οποία, όπως είπε, ο δήμαρχος είχε δεσμευθεί και προεκλογικά. Πρόκειται για την ένταξη του δήμου στο εργοστάσιο Φλόκα για τα απορρίμματα, δεδομένου ότι τελειώνει η μεταφορά στο τέλος του χρόνου και πρέπει να δοθεί μία οριστική λύση στο θέμα καθώς επίσης και στο ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού για το οποίο έχει διαπιστώσει πως το σχέδιο της προηγούμενης δημοτικής αρχής Καλογερόπουλου ήταν ασύμφορο και έχει ζητήσει από τον δήμαρχο να κάνει πράξη την υπόσχεση για νέο σχεδιασμό από την αρχή.

Ο κ. Σπηλιόπουλος αναγνώρισε και το γεγονός ότι ο δήμαρχος έχει δείξει σημάδια συνεργασίας αποδεχόμενος προτάσεις που περιελάμβανε στο προεκλογικό της πρόγραμμα η παράταξη «Αιγιάλεια Προορισμός» και υιοθετώντας προτάσεις. Επισήμανε ακόμη πως σε λίγες ημέρες που κατατίθεται προς ψήφιση ο προϋπολογισμός, θα υπάρξει συνάντηση με τους συνεργάτες του για τις προτάσεις του συνδυασμού.

Σκληροί και αποκαλυπτικοί, με διάθεση συνεργασίας όταν τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση

΄΄Είχαμε πει πως δεν θα κάνουμε στείρα αντιπολίτευση δεν το έχει ανάγκη ο τόπος. Είμαστε μία αντιπολίτευση που καυτηριάζει τα κακώς κείμενα στον Δήμο. Είμαστε σκληροί και αποκαλυπτικοί, κάνουμε προτάσεις και συμφωνούμε σε ό,τι είναι στη σωστή κατεύθυνση. Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και συμμετέχουν με τον καλύτερο τρόπο στα ζητήματα του Δήμου. Η μείζονα αντιπολίτευση φέρεται όπως και στην προηγούμενη θητεία της. Μας αφήνει χώρο να δράσουμε κι εμείς βέβαια τον καλύπτουμε. Η δική μας παρουσία αποκαλύπτει και ερμηνεύει τα πράγματα, προτείνει και τεκμηριώνει, δημιουργεί συγκρίσεις, υποστηρίζει την επίλυση προβλημάτων των πολιτών, δανείζει ιδέες και προτάσεις και χαιρόμαστε βεβαίως όταν υιοθετούνται΄΄, είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σπηλιόπουλος.

Ο επικεφαλής της «Αιγιάλεια Προορισμός» μίλησε για το θέμα του νερού, σχολιάζοντας πως αφενός οι τιμές χρέωσης είναι πολύ υψηλές σε ύδρευση και άρδευση και αφετέρου, όπως κατήγγειλε, το νερό χρησιμοποιήθηκε ως προεκλογικό εργαλείο στα χέρια της δημοτικής αρχής και αυτό πρέπει να σταματήσει.

Σε… ανοιχτή γραμμή με όλους

Καταλήγοντας, σημείωσε: ΄΄Θα επιμείνουμε σε αυτά τα θέματα, θα τα αποκαλύπτουμε, θα ενημερώνουμε τους πολίτες και ασκούμε πιέσεις. Είμαστε τέσσερις στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε τέσσερις προέδρους κοινοτήτων, δύο μέλη στην δημοτική κοινότητα και πολλά μέλη στις άλλες δημοτικές κοινότητες. Είμαστε και θα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους και σε καλή συνεργασία γιατί θέλουμε και τα θέματα των χωριών και της πόλης να έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητούνται και να προωθούμε λύσεις. Καθημερινά αποδεικνύουμε ότι είμαστε η φωνή της λογικής, της μετριοπάθειας, της αλήθειας, της ανάπτυξης του Δήμου και βεβαίως η φωνή της υπεράσπισης των συμπολιτών μας. Είμαστε η «Αιγιάλεια Προορισμός». Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους, υγεία δημιουργία, καλή πρόοδο στα παιδιά και ο Δήμος μας να προοδεύσει. Μπορεί να μην είμαστε εμείς στο τιμόνι του Δήμου, όμως έχουμε και θα έχουμε συμμετοχή σε αυτή την πρόοδο που επιθυμούμε όλοι΄΄.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις στελεχών της παράταξης με προτάσεις όπως να συμμετέχουν στα Δημοτικά Συμβούλια ως θεατές και να γίνονται πιο συχνές συναντήσεις για να κατατίθενται οι προτάσεις των μελών του συνδυασμού.

Το φλουρί της πίτας αντιστοιχούσε σε ένα δώρο που ήταν το ιστορικό Λεύκωμα του Αιγίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr