background img
banner
banner

Ξεκινά δυναμικά η Ένωση Γονέων και το Παιδικό Καρναβάλι!

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ – ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Με πρωτόγνωρη συμμετοχή και πλουραλισμό ιδεών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Επιμελητηρίου στο Αίγιο, η σύσκεψη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιαλείας, με αποκλειστικό σκοπό την προετοιμασία των καρναβαλικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο Αίγιο 9-10 και 16-17 Μαρτίου. Η οργανωτικότητα του Δ.Σ. της Ένωσης από τη μία και η διάθεση των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων από την άλλη, φανερώνουν όχι μόνο την εδραίωση του Παιδικού Καρναβαλιού και των εκδηλώσεων στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας αλλά και την πεποίθηση ότι μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτερα!

Ο χώρος ήταν κατάμεστος από γονείς που ήθελαν να προτείνουν αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, να εκφράσουν απορίες ή να καταθέσουν προτάσεις. Όλοι ωστόσο αναγνώρισαν το γεγονός ότι το Καρναβάλι αποτελεί έναν δυναμικό θεσμό που «έχτισε» η Ένωση Γονέων και τείνει να γίνει σημείο αναφοράς για τις εκδηλώσεις και του δήμου, ο οποίος το στηρίζει τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο βήμα ήταν η ενημέρωση από τον πρόεδρο της Ένωσης Μένιο Κουτρόπουλο σχετικά με τις προγραμματισμένες δράσεις, οι οποίες περίπου παραμένουν όπως πέρυσι, με τη μόνη διαφορά ότι από φέτος προστίθεται μία ακόμη δράση που θα διευρύνει την περίοδο των εκδηλώσεων και αυξάνει τη συμμετοχή, κάνοντας τις δράσεις ακόμη πιο διασκεδαστικές!

Ποιες δράσεις περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση της παιδικής παρέλασης του Καρναβαλιού την Κυριακή 10 Μαρτίου όπου φέτος οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, δεδομένου ότι ήδη και οι Σύλλογοι έδειξαν να έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες! Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί η νυχτερινή παρέλαση το βράδυ του Σαββάτου 16 Μαρτίου και την Κυριακή 17 Μαρτίου η καύση του καρνάβαλου στην παραλία. Στο μεσοδιάστημα όμως και συγκεκριμένα την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή 13, 14 και 15 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί σε τρία μέρη η καρναβαλική ποδηλατάδα! Πρόκειται για βόλτα στην οδό Μητροπόλεως μεταμφιεσμένων παιδιών η οποία μάλιστα θα έχει και διαγωνιστικό χαρακτήρα. Στο τι θα διαγωνιστούν τα παιδιά θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο το βέβαιο είναι η πραγματοποίηση της δράσης η τελική διαγωνιστική φάση των προκριθέντων το πρωί του Σαββάτου 16 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση στην πλατεία Αγ. Λαύρας.

Θετικός ο δήμος

Να σημειωθεί ότι παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι αντιδήμαρχοι Παιδείας Δημήτρης Ελευθεριώτης και Ποιότητας Ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος στους οποίους τέθηκε το θέμα της οικονομικής στήριξης από τον δήμο, με τους φορείς της Ένωσης Συλλόγων Γονέων να λαμβάνουν θετική απάντηση. Ο κ. Φραγκονικολόπουλος προέτρεψε τους γονείς να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο τις εκδηλώσεις όπως κάνουν τα τελευταία χρόνια που έχουν ανεβάσει τόσο ψηλά τον θεσμό και ο κ. Ελευθεριώτης είπε ότι δράσεις σαν το καρναβάλι και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις αφενός μεν γυρίζουν στα παιδιά και αφετέρου δίνουν υπεραξία στην περιοχή. Τόνισε ακόμη πως οι σύλλογοι θα πρέπει να λειτουργούν όχι μόνο αθροιστικά αλλά και πολλαπλασιαστικά, λέγοντας πως έχει να κάνει και το οικονομικό αλλά προπάντων η επιτυχία των εκδηλώσεων έγκειται στη διάθεση για προσφορά. ΄΄Εμείς σαν δήμος θα υποστηρίξουμε τις εκδηλώσεις διότι έχουμε ως στόχο να στηρίζουμε και προάγουμε τον πολιτισμό΄΄, σημείωσε.

Ο στόχος και η στήριξη

΄΄Στόχος μας είναι να διοργανώσουμε το πιο κεφάτο παιδικό καρναβάλι που θα αποτελέσει πεδίο χαράς για τα παιδιά μας και θα ανεβάσει κι άλλο την περιοχή μας΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο κ. Κουτρόπουλος. Ερωτηθείς για την ανταπόκριση του δήμου, είπε πως είναι θετική και ότι ένα μέρος των εξόδων θα καλυφθεί από τον δήμο και το υπόλοιπο από χορηγίες. ΄΄Θέλουμε και τους επαγγελματίες της Αιγάλειας στο πλευρό μας. Εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε, ήδη ορίσαμε μέρα συνάντησης της καρναβαλικής ομάδας, έχουμε τον χρόνο και φιλοδοξούμε φέτος να διοργανώσουμε τις καλύτερες καρναβαλικές εκδηλώσεις που έγιναν ποτέ στο Αίγιο΄΄, σημείωσε.

Ως προς τα διαδικαστικά θέματα που τέθηκαν, είχαν να κάνουν με τη μετάβαση των μαθητών σχολείων εκτός Αιγίου, το τι θα γίνει εάν συμπέσουν τα θέματα που έχουν επιλέξει ως γκρουπ κάποια σχολεία, το πώς μπορεί να «γεμίσει» η εκδήλωση των βραβεύσεων των γκρουπ μετά το καρναβάλι, θέματα που αφορούν τον ήχο κ.λπ. τα οποία πρόκειται να επιλυθούν τις επόμενες ημέρες.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr