background img
banner
banner

«Ομιλείτε Ελληνικά;» στο 1ο Γυμνάσιο Αιγίου

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας με μία δράση που αφορά σε όλα τα τμήματά του. Θα αναρτηθεί σε κάθε ένα από αυτά, ένα μεγάλο χαρτόνι με τον τίτλο «Ομιλείτε Ελληνικά;», πάνω στο οποίο οι μαθητές με χρωματιστά στυλό θα γράψουν λέξεις που οι ίδιοι έχουν επιλέξει μέσα από λεξικά ή τα βιβλία τους, λέξεις που τους αρέσουν κι έχουν ιδιαίτερο νόημα. Στη συνέχεια, οι φιλόλογοι, που είχαν αυτή την ιδέα-πρόταση για υλοποίηση, θα συγκεντρώσουν το υλικό, θα το μελετήσουν και θα συναποφασίσουν- βάσει κριτηρίων- για την απονομή βραβείων. Όλες οι εργασίες των τμημάτων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου μαζί με έναν λόγο αφιέρωμα στην ημέρα αυτή.

΄΄Μέσω της δραστηριότητάς μας ευελπιστούμε πως οι μαθητές μας και θα τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, αλλά και ταυτόχρονα θα τους δοθεί η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το λεξιλογικό πλούτο της απολαμβάνοντας το όμορφο ταξίδι τους μέσα από τις σελίδες των βιβλίων!΄΄, αναφέρουν οι υπεύθυνες καθηγήτριες, οι οποίες είναι: Γαλανοπούλου Μαρία, Λαλιώτη Αναστασία και Πλατάνου Παναγιώτα.

Επίσης, προσθέτουν: ΄΄Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Διευθύντρια του σχολείου μας, κ. Αγγελοπούλου Κωνσταντίνα, για την από μέρους της ένθερμη αποδοχή της ιδέας μας και τη στήριξή της στην πραγματοποίηση της δραστηριότητας, επίσης το σύλλογο των συναδέλφων μας καθηγητών του σχολείου, με τη σύμφωνη γνώμη των οποίων προχωρήσαμε στη υλοποίηση της δράσης και τέλος την αγαπητή συνάδελφο κ. Διλάλου Ασπασία, η οποία –όπως πάντα- είναι πολύτιμος αρωγός μας στο επίπεδο της ηλεκτρονικής παρουσίασης των δράσεών μας, όπως και αυτής΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr