background img
banner
banner

Πρόσκοποι του Έθνους δύο νέοι από το Αίγιο!

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΥΡ. ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΜΑΝΤΗΛΙΑ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η εκδήλωση της Ονομασίας Προσκόπων Έθνους του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Τα διακριτικά μαντήλια απένειμε στους 170 νέους Προσκόπους Έθνους ο Υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος συνεχάρη τους νέους Προσκόπους Έθνους και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να πορεύονται με τις Αξίες του Προσκοπισμού.

Η ονομασία Προσκόπου Έθνους σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της Προσκοπικής προόδου των εφήβων Προσκόπων (Ανιχνευτών, 15-18 ετών), οι οποίοι – μέσα από τα βιώματα και τις εμπειρίες της Προσκοπικής ζωής – έχουν αναπτύξει τις ικανότητες και κοινωνικές δεξιότητες, που θα τους οδηγήσουν στην ενήλικη ζωή με τις αρχές και τις αξίες που τους κάνουν χρήσιμους για την κοινωνία και ενεργούς πολίτες.

Ανάμεσά τους και δύο νέοι από το Αίγιο, ο Μανώλης Καραΐσκος και η Μιμή Μητρόπουλου που τους απονεμήθηκε το μαντήλι του “Προσκόπου Έθνους” από τον κ. Πιερρακάκη, κάνοντας την Αιγιάλεια υπερήφανη!

Ο Προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, μη πολιτική, παιδαγωγική και παγκόσμια κίνηση, για νέους και μεγάλους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους, χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή πίστης, με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά μέσω της αλληλεκπαίδευσης, με έμφαση στην υπαίθρια ζωή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr