background img
banner
banner

Προοπτική για δυναμική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ στην… πρώτη γραμμή

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων που συνόδευσαν τη χρονιά που έφυγε, αλλά και με αισιόδοξα μηνύματα από την καταγεγραμμένη πρόθεση αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών, που θα φέρει το ΠΑΣΟΚ ξανά στην «πρώτη γραμμή», πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η κοπή πίτας της Συντονιστικής Επιτροπής Αιγιαλείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο café- restaurant Terregio στην παραλία Αιγίου, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών και φίλων του Κινήματος.

Καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής Αν. Αττικής Μανώλης Χριστοδουλάκης που με τον δυναμικό του λόγο αφενός άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και αφετέρου έδωσε μία άκρως αισιόδοξη προοπτική για ανάκτηση της δυναμικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Την πίτα ευλόγησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως πατήρ Χρήστος Τσάκαλος, ενώ παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημ. Καλογερόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Κώστας Σπηλιόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Βάσω Ψυχράμη, ο πρόεδρος της Π.Ε.Σ. Θανάσης Σωτηρόπουλος, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α. Παναγιώτης Γεωργόπουλος, τα μέλη της Νομαρχιακής Νίκος Μοίραλης, Παναγιώτης Μαρινόπουλος, Αρίστος Καραμάνος και βέβαια οι πολιτευτές ΠΑΣΟΚ Αχαΐας.

Ικανοποίηση για την αύξηση των ποσοστών στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2023

΄΄Με μία διάθεση προσφοράς απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας καλωσορίζουμε τον βουλευτή μας Μανώλη Χριστοδουλάκη. Είναι μαζί μας η Κατερίνα Σολωμού, ο Μαρίνος Σκανδάμης, ο Δημήτρης Κατσικόπουλος, η Ολυμπία Λόη, ο Γιώργος Μπέσκος και τους ευχαριστούμε. Κυρίως όμως θέλω να καλωσορίσω όλους εσάς που μας στηρίξατε σε μία δύσκολη χρονιά σαν την περσινή, με τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, σταθήκατε δίπλα μας. Σας ευχαριστώ θερμά τον καθένα ξεχωριστά για την παρουσία σας εδώ απόψε το βράδυ γιατί μας δίνει δύναμη σε όλους μας στην Συντονιστική Επιτροπή να συνεχίσουμε.

Και ξέρετε ότι δεν είναι και εύκολο στη σημερινή εποχή΄΄ ανέφερε ο γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Γιώργος Γεωργόπουλος, προσθέτοντας: ΄΄Η προηγούμενη χρονιά ήταν έντονη με δύο διπλές εκλογικές αναμετρήσεις τις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Νιώθω υπερήφανος γιατί ως Συντονιστική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. Αιγιαλείας καταφέραμε να πετύχουμε απολύτως τους στόχους μας. Διπλασιάσαμε το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην Αιγιάλεια και φτάσαμε αντί για το 7,97% στο 14,58% και από 2.241 ψήφους φτάσαμε στις 4.351. Έχουμε δρόμο πολύ αλλά είναι μία αρχή. Στις περιφερειακές εκλογές η παράταξη που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, αυτή του Σπύρου Σκιαδαρέση, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με ποσοστά μεγαλύτερα του κόμματος και αυτό δηλώνει ότι καθώς προχωράμε, τα ποσοστά μας αυξάνονται. Όλα αυτά μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι αλλά και δικαιωμένοι για τα όσα καταφέραμε με τη δική σας στήριξη. Τίποτα δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε μόνοι μας. Σταθήκατε δίπλα μας σε όλες τις εκδηλώσεις και αυτό μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους στήριξαν προσωπικά τον αγώνα μας, τους συντρόφους και τις συντρόφους μας που στήριξαν για δύο μήνες κάθε μέρα την λειτουργία του εκλογικού μας κέντρου που πρέπει να τονίσουμε ότι ήταν το μοναδικό στην Αχαΐα στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου.

Ένα γραφείο που το στήσαμε χωρίς καμία οικονομική στήριξη με την συνεισφορά των συντρόφων και θα τα καταφέραμε. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμη τους υποψήφιους βουλευτές μας που έδωσαν έναν πραγματικό αγώνα μαζί μας επισκεπτόμενοι μέχρι και το τελευταίο χωριό και το τελευταίο καφενείο΄΄.

Μανώλης Χριστοδουλάκης: ΄΄Έχουμε υποχρέωση να γεννήσουμε ξανά την ελπίδα στον κόσμο΄΄

Ο κ. Χριστοδουλάκης ευχήθηκε καλή χρονιά εκφράζοντας την χαρά του όχι μόνο που βρισκόταν στο Αίγιο αλλά που βρέθηκε μέσα σε τόσους πολλούς καλούς συντρόφους του σε ένα κλίμα τόσο ζεστό που –όπως είπε – ΄΄δείχνει ακριβώς ένα πράγμα: Ότι όλοι όσοι παλέψαμε και δώσαμε μάχες στα δύσκολα, όλοι όσοι αντέξαμε στις επιθέσεις από όλες τις πλευρές που ήθελαν το ΠΑΣΟΚ τελειωμένο όλοι όσοι πίστεψαν ότι αξίζει να αγωνίζεσαι για τις ιδέες τα πιστεύω και τα ιδανικά σου και να μην τα ξεπουλάς δεξιά και αριστερά, όλοι αυτοί σήμερα μπορούμε να κοιταζόμαστε στα μάτια με ειλικρίνεια και κυρίως με αισιοδοξία΄΄.

΄΄Έχουμε πίσω τα δύσκολα έχουμε μπροστά πάρα πολλούς α

γώνες ακόμα για να φτάσουμε σε αυτό που για κάποιους μέσα στην κρίση και στα πιο δύσκολα χρόνια φάνταζε ακατόρθωτο. Να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ ξανά την μεγάλη ιστορική παράταξη που άλλαξε και μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων της χώρας. Και αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που πρέπει να εκπέμπουμε απόψε από όποια γωνιά της πατρίδας μας και αν βρεθούμε και θα το κάνουμε και σήμερα από εδώ από το Αίγιο. Ένα μήνυμα αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών, ένα μήνυμα ότι σε μία κυβέρνηση της χώρας με συγκεκριμένες αλλά προβληματικές οικονομικές προτεραιότητες και σε ένα μεγάλο έλλειμμα που διαμορφώνεται από την κατάρρευση της μέχρι πρότινος αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ως όχι μόνο είναι ευκαιρία όχι μόνο υπάρχει χώρος, αλλά κυρίως έχουμε την υποχρέωση να καλύψουμε το πολιτικό κενό που υπάρχει σήμερα στο αντιπολιτευτικό μας σύστημα και για λόγους ισορροπίας της Δημοκρατίας μας αλλά και για έναν πολύ πιο σπουδαίο λόγο: Σε έναν κόσμο που εκεί έξω έχει ανάγκες, προβλήματα, αγωνίες δεν βλέπει την καθημερινότητά του να βελτιώνεται και να έχει προοπτική (από την σημερινή διακυβέρνηση πίστεψε προφανώς τα εύκολα λόγια που άκουσε όλα τα προηγούμενα χρόνια) σε αυτόν τον κόσμο να δώσουμε ελπίδα ξανά. Ελπίδα όμως όχι στα λόγια αλλά ελπίδα που ξεκινάει από την ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ που συνδέεται με ένα φορτίο αξιών και αρχών, που βαίνει με το έργο που έκανε η παράταξη μας και άλλαξε την εικόνα της πατρίδας μας. Ελπίδα που σημαίνει ότι κάποιοι στάθηκαν στα δύσκολα και σήκωσαν μόνοι τους το πολιτικό κόστος, όταν οι άλλοι έχτιζαν πολιτικές καριέρες και ελπίδα που σήμερα μεταφράζεται στην ανάγκη να διατυπώσουμε μια πειστική ρεαλιστική αντιπρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Η ελπίδα αυτή είναι μόνο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.΄΄.

Μετά τον κ. Χριστοδουλάκη μηνύματα ενότητας έστειλαν όλοι οι πολιτευτές, ενώ την πολιτική εκδήλωσε χαιρέτησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr