background img
banner
banner

Σημαντικές διακρίσεις μαθητριών του 1ου Γυμνασίου Αιγίου

ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Επιτυχίες «μετρά» το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς στα Μαθηματικά, καθώς μαθήτριές τους κατάφεραν να επιτύχουν και μάλιστα, να είναι οι μόνες επιτυχούσες από όλο τον νομό Αχαΐας.

Ως γνωστόν, κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε.Μ.Ε.) διοργανώνει Πανελλήνιους Μαθητικούς Διαγωνισμούς στα Μαθηματικά για μαθητές Γυμνασίων (κυρίως Β΄ και Γ΄ τάξεων) και Λυκείων της χώρας μας. Προηγείται ο Μαθηματικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής» και οι επιτυχόντες αυτού του διαγωνισμού συνεχίζουν στον επόμενο, «Ευκλείδης», που είναι μαθηματικός διαγωνισμός με ανεβασμένα κριτήρια δυσκολίας.

Σκοπός των διαγωνισμών είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα.

Παράλληλα, μέσω αυτών, γίνεται και η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες εκείνες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς.

Οι μόνες επιτυχούσες από τον νομό Αχαΐας

Το 1ο Γυμνάσιο Αιγίου έλαβε μέρος και φέτος στους εν λόγω διαγωνισμούς. Στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Ο Θαλής», ο οποίος διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2023, σημείωσαν επιτυχία δύο μαθήτριες από την Γ΄ τάξη. Πρόκειται για τις (με αλφαβητική σειρά τα ονόματα): Αργυροπούλου Ευγενία και Ζορμπά Ελευθερία. Οι μαθήτριες εν συνεχεία πήραν μέρος και στον διαγωνισμό «Ευκλείδης» επίσης με επιτυχία, αφού σε αυτόν τον διαγωνισμό οι επιτυχόντες ήταν 230 μαθητές πανελληνίως και συγκεκριμένα για τον νομό Αχαΐας μόνο δύο επιτυχούσες, οι εν λόγω μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Αγίου!

Θερμά συγχαρητήρια δίνουν στις μαθήτριες η Διευθύντρια του σχολείου κ. Αγγελοπούλου Κωνσταντίνα, ο σύλλογος των καθηγητών και ιδιαιτέρως οι κ. Δημακοπούλου Βασιλική, Νιγιάννη Νικολίτσα και Παπαδασκαλοπούλου Φωτεινή, μαθηματικοί του 1ου Γυμνασίου Αιγίου όλοι ευχόμενοι σε αυτές «καλή πρόοδο, πολλές επιτυχίες και εις ανώτερα»!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr