background img
banner
banner

Συν… Σπηλιόπουλο και χείρα κίνει

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ

Τον δικό του ρόλο στις προσπάθειες για τη διατήρηση του Πρωτοδικείου Αιγίου με τη σημερινή του μορφή, έχει διαδραματίσει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αιγιάλεια Προορισμός».

Ξέχωρα από τη συμμετοχή στον προγραμματισμό των δράσεων και στη συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Ιωάννη Μπούγα, ο Κώστας Σπηλιόπουλος πραγματοποίησε συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι το Πρωτοδικείο Αιγίου θα παραμείνει αυτοδύναμο. Σημειώνεται ότι ο κ. Σπηλιόπουλος έλαβε μέρος στη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, σε εφαρμογή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και προγραμματισμός δράσης ώστε να ασκηθούν πιέσεις στους κυβερνητικούς παράγοντες και να μην γίνουν πράξη τα όσα έκθεση περιελάμβανε περί υποβάθμισης του Πρωτοδικείου Αιγίου, στο πλαίσιο του νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας. Ακολούθως, συμμετείχε στη συνάντηση του δημάρχου, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργου Μπέσκου και της νομικής συμβούλου του δημάρχου Γιώτας Παπαδοπούλου με τον κ. Μπούγα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, εκεί όπου, ως γνωστόν παρατέθηκαν όλα τα επιχειρήματα της περιοχής και διεφάνη η πρόθεση του υφυπουργού να διατηρήσει τον δικαστικό σχηματισμό του Αιγίου ως έχει.

Τι συζήτησε με τον Γιώργο Φλωρίδη

Έπειτα από τη συνάντηση που πραγματοποίησε η Επιτροπή στο γραφείο του υφυπουργού, ο κ. Σπηλιόπουλος επισκέφθηκε προσωπικά τον υπουργό Δικαιοσύνης, με τον οποίο τον συνδέει μία στενή φιλία πολλών ετών, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι τα όσα υποσχέθηκε ο κ. Μπούγας, θα γίνουν πράξη. ΄΄Έλαβα την υπόσχεση, ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο Πρωτοδικείο Αιγίου΄΄ ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Σπηλιόπουλου σε σχετική ερώτηση του Protionline.gr. Επιπλέον ανέφερε: ΄΄Ο κ. Φλωρίδης ήταν συζητήσιμος και επιπλέον το κλίμα ήταν πολύ καλό. Ζήτησα να βρεθεί μία φόρμουλα ότι ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω η Υπηρεσία καθώς δεν αρκεί στην πόλη μόνο να συντηρείται και να υπάρχει το Πρωτοδικείο Αιγίου. Ο σκοπός μας πρέπει να είναι να μπορεί να λειτουργεί στο έπακρον, για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Έλαβα δέσμευση για αυτό από τον υπουργό και βέβαια συζητήσαμε και άλλα θέματα, στα πλαίσια του γενικότερου εκσυγχρονισμού που επιχειρεί η κυβέρνηση, μία προσπάθεια που γίνεται σε πανελλήνιο επίπεδο για την καλυτέρευση της εικόνα της σύγχρονης δικαιοσύνης και των υπηρεσιών της΄΄.

Άλλο Φυσικοθεραπεία… άλλο Πρωτοδικείο

Ο κ. Σπηλιόπουλος ανέφερε ότι το θέμα της απομάκρυνσης του Τμήματος Φυσικοθεραπείας από το Αίγιο δεν είναι συγκρίσιμο με μία ενδεχόμενη απομάκρυνση του Πρωτοδικείου από την πόλη, καθώς, όπως είπε, το ζήτημα του παραρτήματος του ΑΕΙ ήταν ένα σημειακό θέμα που κακώς μεν συνέβη, όμως δεν είχε την γενική μεταρρυθμιστική λειτουργία για την Παιδεία και τις ανάγκες υποδομής του τόπου. “Η λειτουργία του Πρωτοδικείου Αιγίου έχει συγκεκριμένο στόχο και κανείς δεν μπορεί να τον αντικρούσει. Νομίζω ότι η επιτυχία που είχαμε, όχι μόνο εδραιώνει την Υπηρεσία στην πόλη αλλά περαιτέρω, μας δίνει τη δυνατότητα να απαιτούμε να συμπεριλαμβάνεται σε κάθε εξέλιξη, κάθε ενίσχυση από την πολιτεία και από το υπουργείο, έτσι ώστε να μπορεί να έχει προοπτικές εξέλιξης στην νέα εποχή”. Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αμέσως μετά, σημείωσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι δεν αλλάζει ούτε καν η ονομασία του Πρωτοδικείου, δηλαδή δεν γίνεται ούτε περιφερειακό ούτε μεταβατικό όπως είχε αναφερθεί, κάτι που “ησυχάζει” τον μέσο δημότη ότι δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή ή αλλαγή στο μέλλον ενώ, όπως ξεκαθάρισε, κάθε λειτουργία του (μονομελές, τριμελές, διάφορες υποθέσεις και υπηρεσίες) θα παραμείνει ακριβώς ως έχει.

Και η έλλειψη προσωπικού σε δεύτερο χρόνο

Όσο για το σχόλιο του προέδρου των Δικαστικών Υπαλλήλων ο οποίος ανέφερε ότι το Πρωτοδικείο Αιγίου λειτουργεί μόνο με το 50% του οργανογράμματός του αυτή τη στιγμή και πως η έλλειψη προσωπικού είναι μείζον θέμα, ο κ. Σπηλιόπουλος ανέφερε ότι αυτό είναι ένα σοβαρότατο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί μεν, το οποίο όμως αφορά το γενικότερο σύνολο λειτουργίας των Πρωτοδικείων σε πανελλήνια κλίμακα και μπορεί να αντιμετωπιστεί σε δεύτερο χρόνο.

“Ως νομός είμαστε από τις έξι – επτά περιπτώσεις σε όλη τη χώρα που διαθέτουμε διπλά και τριπλά Πρωτοδικεία και αυτό γίνεται λόγω του όγκου των υποθέσεων που εξετάζει το Πρωτοδικείο Αιγίου και βεβαίως,των αναγκών που καλύπτει σε πληθυσμιακό επίπεδο. Είμαστε μία περιοχή με αυξημένες ανάγκες ούτως ή άλλως και με εκατοντάδες χιλιάδες υποθέσεις, σε ετήσια βάση” σημείωσε.

Τέλος να επισημανθεί ότι, η συνάντηση του κ. Σπηλιόπουλου και του υπουργού κ. Φλωρίδη διήρκησε αρκετά λεπτά της ώρας και έγινε στα πλαίσια της πολύχρονης γνωριμίας που έχουν οι δύο άντρες, καθώς είχαν και έχουν μία πολύ καλή σχέση και σε προσωπικό και σε πολιτικό επίπεδο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr