background img
banner
banner

Υπογράφεται η σύμβαση για τη Μονάδα Βιοαποβλήτων

ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος ώστε ο δήμος Αιγιαλείας να μπει σε νέα εποχή ως προς τη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς θέμα χρόνου θεωρείται η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων που θα λειτουργήσει στη θέση «Νησί» Τέμενης. Την ερχόμενη εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία καλείται σε δεκαοκτώ μήνες να ολοκληρώσει τη Μονάδα, η οποία σημειωτέον θα εξυπηρετεί και τον δήμο Καλαβρύτων.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου η «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε» υπέγραψε σύμβαση ύψους 7,4 εκ € με τον Δήμο Αιγιαλείας, η οποία περιλαμβάνει την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων συμπεριλαμβανομένης της εξάμηνης δοκιμαστικής λειτουργίας και της προμήθειας του απαιτούμενου ειδικού εξοπλισμού της μονάδας κομποστοποίησης και του εξοπλισμού συλλογής και διαχείρισης βιοαποβλήτων, καθώς και τη λειτουργία του έργου, συμπεριλαμβανομένης της αποκομιδής και μεταφοράς των βιοαποβλήτων για χρονικό διάστημα 5 ετών.

Συγκεκριμένα, η υπογραφή της σύμβασης έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου το μεσημέρι, σε ειδική εκδήλωση στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων. Μάλιστα, βάσει χρονοδιαγράμματος, από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί ο εργολάβος, σε ενάμιση χρόνο η μονάδα θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

΄΄Η προσπάθεια καλυτέρευσης του δήμου σε όλα τα επίπεδα συνεχίζεται με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς και χαιρόμαστε που σήμερα, μπορούμε να μιλάμε μέσα για εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη μέσα από την υλοποίηση των έργων και των δράσεών μας.

Οι δημότες της Αιγιάλειας πρέπει να νιώθουν πιο όμορφα για την λειτουργία του δήμου, γιατί ακολουθούμε βήματα εξέλιξης και προοπτικής, παράγουμε συνεχώς έργο΄΄, σχολίασε στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος.

Το υποέργο «Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων Δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων», είχε αρχικό προϋπολογισμό 9.359.854,18 € συμπ. ΦΠΑ και η κατασκευή του χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου μέσω ΕΣΠΑ. Η εγκατάσταση της μονάδας αφορά οργανικά απόβλητα που θα προέρχονται από προγράμματα διαλογή στην πηγή που πρόκειται το προσεχές διάστημα να εφαρμοστούν στον Δήμο Αιγιαλείας καθώς και πράσινα απόβλητα του Δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr