background img
banner
banner

2ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης

ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ-ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ

Στο πλαίσιο των ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αιγιαλείας, μετά από σχετική απόφαση για την διενέργεια ανά διετία Λογοτεχνικού διαγωνισμού ποίησης, ο Τομέας Πολιτισμού του Δήμου σε συνεργασία με την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, προκηρύσσει τον 2ο Λογοτεχνικό διαγωνισμό. Η από κοινού διενέργεια με την ΕΕΛ (Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών)  προσδίδει μεγαλύτερη οντότητα στο θεσμό και διαφάνεια ως προς το αποτέλεσμα της αξιολόγησης εκείνων που θα συμμετέχουν.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η αναβάθμιση και η προβολή της Λογοτεχνίας του τόπου, την οποία υπηρετούν και τιμούν με τις διακρίσεις τους και την αναγνώρισή τους αρκετοί πολίτες.

Όροι του διαγωνισμού

Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο. Μπορούν να συμμετέχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, γράφουν σε ελληνική γλώσσα και διαμένουν ακόμα και σε αλλοδαπή χώρα. Συμμετέχετε στον διαγωνισμό με ένα ποίημα που δεν θα υπερβαίνει τους 32 στίχους ,σε οποιαδήποτε ποιητική μορφή (ελεύθερη ή ομοιοκατάληκτη). Το ποίημα πρέπει να είναι γραμμένο σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε μορφή γραφής Arial Narrow 14. Το διαγωνιζόμενο ποίημα θα πρέπει να μην έχει εκδοθεί ή δημοσιευτεί σε οποιοδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο ή να έχει βραβευτεί σε άλλον διαγωνισμό. Το ποίημα θα αποστέλλεται σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίγραφα, στα οποία θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου, πάνω δεξιά, μέσα σε φάκελο. Στο φάκελο αυτόν θα αναγράφεται στη θέση του αποστολέα μόνο το ψευδώνυμο. Μέσα θα υπάρχει μικρότερος φάκελος σφραγισμένος, πάνω στον οποίον θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου και μέσα θα περιέχονται δακτυλογραφημένα τα πλήρη στοιχεία του (ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός σταθερού και κινητού τηλεφώνου, e-mail και ο τίτλος του ποιήματος).

Τα ποιήματα πρέπει να σταλούν με απλή ταχυδρομική και όχι συστημένη επιστολή μέχρι και την 31η Μαίου 2024 (σφραγίδα ταχυδρομείου) στη διεύθυνση: Προς Τον Δήμο Αιγιαλείας- Τομέας Πολιτισμού. Ν. Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου Αίγιο- Τ.Κ 25100. Υπόψη Θοδωρή Πανουτσόπουλου (Για τον Ποιητικό Διαγωνισμό).

Τα ποιήματα θα κριθούν από 5μελή επιτροπή και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2024. Η κρίση της επιτροπής είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Θα δοθούν 3 Βραβεία, 3 ‘Έπαινοι και 5 Τιμητικές διακρίσεις. Οι διακριθέντες που θα προσέλθουν για την παραλαβή των βραβείων τους και η χιλιομετρική απόσταση της κατοικίας τους υπερβαίνει τα 100 χιλιόμετρα θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο της πόλης. Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6973753229, κ. Αθανάσιος Τρίψας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr