background img
banner
banner

«Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου» στον «Απόλλωνα»

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος «Απόλλων» στο Αίγιο συμμετέχει στη δράση «Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου» του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.), η οποία απλώνεται σε 28 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με στόχο τη στήριξη του ελληνικού σινεμά μέσα από προβολές ελληνικών ταινιών των τελευταίων τεσσάρων ετών και τιμή εισιτηρίου μόλις 3€.

Παράλληλα στον «Απόλλωνα» θα πραγματοποιηθούν προβολές ταινιών, στο πλαίσιο του εορτασμού των επετειακών εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, ενώ «έρχεται» και ο «Μικρός Πρίγκηπας», το αλληγορικό παραμύθι του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ σε μια θεατρική εκδοχή για παιδιά, η οποία αναδεικνύει τις πανανθρώπινες αξίες της φιλίας, της αγάπης και της ανιδιοτέλειας.

Το πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα από την Παρασκευή 22 έως και την Τρίτη 26 Μαρτίου: Την Παρασκευή 22 Μαρτίου: 21:00: Operation Star. Προπώληση: 6 ευρώ – Ταμείο: 7 ευρώ.

To Σάββατο 23 Μαρτίου: 17:00: Μικρός Πρίγκηπας (θεατρική παιδική παράσταση). Προπώληση: 9 ευρώ – Ταμείο: 10 ευρώ. 21:00: Operation Star. Προπώληση: 6 ευρώ – Ταμείο: 7 ευρώ.

Την Κυριακή 24 Μαρτίου: 19:00: «Επέτειος Εθνικής εορτής των 160 χρόνων από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, 29 Μαρτίου 1864».

Μουσικοχορευτική Παράσταση από τον Χορευτικό Όμιλο Αιγίου. Είσοδος Ελεύθερη.

Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου: 18:00: Διάκος: Ο Ηρωομάρτυς, 20:00: Διάκος: Ο Ηρωομάρτυς. Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

Την Τρίτη 26 Μαρτίου: Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου: 18:45: Φαντάσματα της Επανάστασης (θα προηγηθεί η ταινία μικρού μήκους «Airhostess-737»). 21:15: Παρί (θα προηγηθεί η ταινία μικρού μήκους «Να τους Διαβάσω Ποιήματα»). Γενική είσοδος: 3 ευρώ ανά προβολή.

Operation Star

Το «OPERATION STAR» (παραγωγής 2024) είναι η ιστορία μιας αποτυχημένης απόπειρας δολιοφθοράς Ελλήνων & Βρετανών στρατιωτών κατά στρατηγικού στόχου, την περίοδο της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, το 1943. Αφηγείται την καταδίωξη δύο αντρών από μία διμοιρία Γερμανών. Μέσα στη δίνη του πολέμου γεννιέται ένας έρωτας, ο οποίος θα αλλάξει τις ζωές όλων. Η ταινία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.

Σκηνοθεσία:  Βασίλης Τσικάρας. Πρωταγωνιστούν:  Κωνσταντίνος Λάγκος, Βασίλης Τσικάρας, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Ευτυχία Ψωμά. Δάρκεια: 102 λεπτά. Καταλληλότητα: Κατάλληλη για όλους.

Διάκος: Ο Ηρωομάρτυς

Iστορική ταινία μυθοπλασίας μe θέμα την ζωή του ηρωομάρτυρος Αθανασίου Διάκου, πού θυσιάστηκε για την Ελευθερία της Πατρίδος του στις 24 Απριλίου 1821. Το σενάριο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του ήρωα (1788-1821). Ἡ ταινία είναι παραγωγή της ΦΙΛΟΤΙΜΟ films (υπάρχει χάρη στο Φιλότιμο των μελών και των φίλων της), της Κινηματογραφικής Ομάδας του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος «Ὁ ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ».

Σκηνοθεσία: Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντούρος. Πρωταγωνιστούν:  Νεκτάριος Τσοράκης, Κομνηνός Δελβερούδης, Σπύρος Αναγνώστου.

Διάρκεια: 110 λεπτά. Καταλληλότητα: Κατάλληλη για όλους.

Ημέρα Ελληνικού Κινηματογράφου -Airhostess-737

Στο Boing-737, πτήση από Αθήνα προς Καβάλα, μία 39χρονη αεροσυνοδός, η Βανίνα, φαίνεται ανήσυχη προσπαθώντας να δείχνει όσο πιο συνηθισμένη γίνεται. Όλοι την ρωτάνε «αν είναι καλά» κι εκείνη τους παραπονιέται ακατάπαυστα για τα σιδεράκια που πρόσφατα έβαλε, σε μια καθυστερημένη προσπάθεια για μια τέλεια οδοντοστοιχία. Όμως αυτοί τη ρωτάνε «αν είναι καλά», επειδή σε αυτό το αεροπλάνο μεταφέρεται το πτώμα της μητέρας της προκειμένου να ταφεί στην πόλη καταγωγής της. Μιας μητέρας απούσας από πάντα. Όταν οι αναταράξεις θα γίνουν απειλητικές, η Βανίνα θα καταλάβει ότι αυτό που την πονάει δεν είναι τα σιδεράκια, αλλά η απουσία της μαμάς της και θα διεκδικήσει μια τελευταία ευκαιρία συμφιλίωσης πηγαίνοντας να αγκαλιάσει το άψυχο σώμα της στο αμπάρι του αεροπλάνου.

Σκηνοθεσία:  Θανάσης Νεοφώτιστος. Πρωταγωνιστούν:  Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνα Κουτσονάσιου, Χάρις Αλεξίου. Διάρκεια: 16 λεπτά. Καταλληλότητα: Κατάλληλη άνω των 12 ετών.

Να τους Διαβάσω Ποιήματα

Ένας νταλικέρης και ένας ποιητής γνωρίζονται σε ένα μπαρ, έτσι θα ξεκινήσουν ένα μεγάλο ταξίδι που τους οδηγεί σε μια παράδοξη και επικίνδυνη βραδιά ποίησης στη μέση του πουθενά. Είναι όμως Χριστούγεννα και γίνονται θαύματα.

Σκηνοθεσία:  Αλέξης Χατζηγιάννης. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κάτσης, Δημήτρης Καπετανάκος. Διάρκεια: 24 λεπτά. Καταλληλότητα: Κατάλληλη άνω των 12 ετών.

Φαντάσματα της Επανάστασης

Ένας Έλληνας σκηνοθέτης βρίσκεται στην Τεργέστη, κινηματογραφώντας ένα ντοκιμαντέρ που ακολουθεί τα βήματα του Ρήγα Φεραίου στην Ευρώπη του Διαφωτισμού. Στη διάρκεια μιας επίσκεψης του στο ελληνορθόδοξο νεκροταφείο, μια ομάδα φαντασμάτων του 18ου αιώνα αποφασίζει να τον ακολουθήσει στην πόλη. Μια σύγχρονη κωμωδία βασισμένη σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα.

Σκηνοθεσία: Θάνος Αναστόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Χωραφάς, Πηνελόπη Τσιλίκα, Πάολο Ρόσι, Αινείας Τσαμάτης, Νίκος Γεωργάκης, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργος Συμεωνίδης.

Διάρκεια: 101 λεπτά. Καταλληλότητα: Κατάλληλη άνω των 12 ετών.

Παρί

Όταν ο Μπάμπακ, ένας Ιρανός φοιτητής στην Ελλάδα, δεν εμφανίζεται για να υποδεχτεί τους γονείς του στο αεροδρόμιο της Αθήνας, η μητέρα του, η Παρί, αναγκάζεται να ξεκινήσει την αναζήτησή του σε μία ξένη πόλη. Ακολουθώντας τα βήματα του επαναστάτη γιου της, χρησιμοποιεί τα πάντα και τους πάντες, για να φτάσει στις πιο σκοτεινές γωνιές της πόλης αλλά και στα πιο άγνωστα βάθη της ψυχής της. Σκηνοθεσία: Σιαμάκ Ετεμάντι. Πρωταγωνιστούν:   Μελίκα Φορουτάν, Σαμπάζ Νοσίρ, Αργύρης Πανταζάρας, Σοφία Κόκαλη, Λένα Κιτσοπούλου. Διάρκεια:111 λεπτά. Καταλληλότητα: Κατάλληλη άνω των 15 ετών


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr